Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rasols

 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tā kā olu realizācijas laiks tūlīt jau klāt, tad ienāca prātā šāda tēma. Bieži vien ir interesanti uzzināt, kā rasolu taisa katrās mājās. Piemēram, ciemojoties pie vieniem - netiek likti zirņi vispār, ciemojoties pie citiem un nācies nogaršot tādus, kur liek burkānus, bet neliek gurķus vai ļoti maz. Dažādas variācijas ir arī veikalos.
Kādas ir jūsu rasola sastāvdaļas? :-)
31.03.2018 19:46 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Joprojām skan galvā mammas teksts "smalkāk, vēl smalkāk.."

Un iedzen šitā uz mūžu. :D
05.04.2018 21:59 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Jā, katram sava ideāla rasola recepte. Man patīk ja ir daudz olu + kartupeļi, marinēti gurķi, zaļie zirnīši, vārītā desa, kūpināta vista (jā abi vaidi kopā), krējums uz pusēm ar majonēzi (vislabāk Spilvas Baraviku), lociņi un dilles. Viss ļoti sīki sagriezts.
05.04.2018 15:25 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kašķis par rasolu, Cosmo stilā :D
Nezināju, ka rasolam un tā sastāvam ir definīcija :D :D
Lielajām bļāvējām, ka rasols ir tikai ar desu, un ar gaļu neskaitās rasols, iecitēšu divu sabiedrībā zināmu cilvēku skaidrojumus:
Kulinārijas eksperte Signe Meirāne zina teikt, ka īstā rasola recepte ir cēlusies 19.gadsimta otrajā pusē. "Vaininieks ir Lisjēns Olivjē, franču šefpavārs, kurš aizbrauca uz Maskavu un saprata, ka trūkst kaut kas. Precīzi no galvas nepateikšu, bet katrā gadījumā īstajā receptē bija salātu lapas, paipalu vai kāda cita medījuma gaļa, vēža astītes, bija arī ikri. Man tā šķiet, ka olas bija nevis vistu, bet paipalu. Un tā mērce bija krēmīga, uz majonēzes bāzes," stāsta Meirāne.
...
Mūsdienu pavārgrāmatās rasola recepte jau ir pavisam citādāka. ""Joy of Cooking" tā ir - pārsvarā dārzeņi ar majonēzi. Viss smuki, vienādos kubiņos sagriezts. Tas varētu arī būt viss, kas ir mājās, samaisīts, lai neatpazītu to, kas ir palicis pāri. Bet majonēze ir tas, kas visu savelk, salipina kopā. Viens liek liellopa gaļu, vistas gaļu, kas siļķi tur liek iekšā rasolā," stāsta Rītiņš.
05.04.2018 11:28 |
 
Reitings 930
Reģ: 25.09.2017
Charmed
+ par smalkumu, es arī vienmēr mēģinu pēc iespējas smalkāk sagriezt:-D
04.04.2018 16:45 |
 
Reitings 177
Reģ: 15.10.2015
Kartupeļi
Burkāni
Doktordesa
Olas
Marinēti gurķi
Konservēti zaļie zirnīši
Smalki sakapāts sīpols
Majonēze
Sāls, pipari. Šad tad pielieku sinepes klāt.
Un pats galvenais - to visu jāsagriež SMALKI, nevis lieliem kusakiem! Vismaz man mamma bērnībā ir iedresējusi, ka rosolam jābūt smalki sagrieztam. Joprojām skan galvā mammas teksts "smalkāk, vēl smalkāk.." :D
04.04.2018 16:44 |
 
Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Olivjē salātos man garšo,ja tiek pielikts svaigs ābols.
Protams- marinēts un kūpināts vistas giross, kukurūza, svaigs gurķis, krējums+majonēze. (l)
Man šonedēļ laikam būs jātaisa rosols (man arī tā viņš mājās saucas ) :D
04.04.2018 16:26 |
 
Reitings 930
Reģ: 25.09.2017
Kartupeļi, zirņi, vārītā desa, marinēti gurķi, olas, majonēze, sinepes, pipari, sāls.:-) Negaršo vārīti burkāni un negaršo sīpoli:-D Krējumu nelieku, jo negaršo, kad krējums pielikts un liekas, ka ātrāk sabojājas. Kaut gan esmu dzirdējusi kaut kad pa TV, ka pavārs teica, ka visi salāti ir jāapēd 1 dienas laikā, neatkarīgi no tā vai tur ir krējums vai majonēze, jo nākamajā dienā teorētiski jau esot sabojājušies. Mūs nevienu nav parāvis ne no 2.dienas salātiem, ne no 3.dienas salātiem :D
04.04.2018 16:26 |
 
10 gadi
Reitings 5631
Reģ: 29.01.2009
viss vakarā man būs rasols vakariņās, olas no Lieldienām ir, marinētie gurķi ar jāizēd. :-D
04.04.2018 16:24 |
 
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Cik interesanti - rosols ar vistas fileju.
Man ir kartupeli ( vāru mizotus un nekas nejūk ārā), marinēti gurkīši, zalie zirnīši, doktordesa, ola, burkāni + krējums, majonēze, sinepes un marrutki. Garšvielas nelieku.
04.04.2018 16:17 |
 
Reitings 416
Reģ: 02.01.2018
Mana rasola sastāvdaļas:
olas, kartupeļi, zaļie zirnīši, majonēze, sāls, doktordesa un svaigais gurķis.
03.04.2018 11:52 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Mūsmājās vīrs ir rosola meistars (jā, zinu, ka rOsols it kā ir nepareizi, bet man tas vienmēr būs rOsols).
Es esmu tajā frontē, kuriem garšo pikants rosols - ar sīpoliem, sinepēm un atjauktu majo+krējumu. Bez burkāniem, bet ar zaļajiem zirnīšiem un noteikti ar desu nevis gaļu, jo tad jau tie ir gaļas vai šķiņķa salāti nevis rosols.
03.04.2018 11:34 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Jau domāju, ka jaunos kartupeļus kaut kur atrakuši. :D Bet rasolā tāpat būtu tā dīvaini. Interesanti, vienmēr esmu vārījusi bez mizas - pat ar nepareizo šķirni - nekas tur nav izjucis.
03.04.2018 11:34 |
 
Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Ar mizu vāra, pēc tam mizo un sagriež.:-D
03.04.2018 11:25 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Un tad visas uz tievēšanas sadaļu. :D
Ja ar mizu vāra, bet tad rasolā liek ar visu mizu tos kartupeļus sagrieztus? Vai tomēr noņem? :D
03.04.2018 11:17 |
 
Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Es lieku gan marinētus, gan svaigus gurķus.
Protams, olas, vārītā doktordesa(parasti lieku Rīgas miesnieka extra doktordesu,ja pareizi atceros), zirņi, majonēze,krējums, sāls, vārīti kartupeļi.
Nepatīk ,ja tiek pielikti sīpoli vai burkāni.
03.04.2018 11:11 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Vai tad kāds kartupeļus salātiem vāra bez mizas? tad taču nav iespējams smuki sagriezt - jūk ārā.

Ja nepārvāra, nekas nejūk ārā.
Es neesmu rasola fans un tāpat vien nekad neesmu gatavojusi. Bet, ja retu reizi ir kāds pieprasījums, tad mans rasols ir ar tieši tādām pašām sastāvdaļām, kā minēja piparene. :-)
03.04.2018 11:00 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Aukstās zupas diskusija te vienu pavasari nonāca līdz personīgiem apvainojumiem :)
02.04.2018 16:53 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Diskusijas jautājums par to, kādas sastāvdaļas katrs liek rosolā, tad kāda jēga šausmināties par to, ko kāds liek vai neliek šajos salātos? :-D
Mums patīk olivjē salāti, kas ir līdzīgi rosolam. Lieku tajos kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus, vārītu vistas fileju, marinētus gurķus, sarkanos sīpolus, ābolus un majonēzi.
02.04.2018 16:50 |
 
Reitings 199
Reģ: 24.12.2017
kā var nelikt rosolā sīpolus?? :-D Tā manuprāt pati odziņa un viena no garšīgākajām lietām rosolā, bet nu es atkal nesaprotu kā var rosolā likt ābolus, vnk wtf un kurš līdz kam tādam vispār aizdomājās, ka viņi tur varētu labi iet :-D
01.04.2018 20:41 |
 
10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Esmu dažādas variācijas taisījusi, līdz apstājos pie vienas, kā mana draudzene gatavo rasolu, tas mums visiem iet pie sirds vislabāk:
-vārīti kartupeļi
-vārītas olas
-kūpināta karbonāde
-marinēts gurķis
-majonēze, pipari, krievu sinepers
Pati kādreiz taisīju ar desu(bet grūti atrast gardu),zirnīšiem un vēl klāt svaigo gurķi marinētajam.
01.04.2018 16:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits