Raven, man ir ļoti žēl, ka Tev ir nācies iet tam procesam cauri un piekrītu, ka elementāra iejūtīga attieksme no mediķiem nav nekādas abnormālas gaidas, turklāt tā nemaksā neko. Esmu gan strādājusi vienā no lielākajām LV slimnīcā, kur, darba ietvaros, tiku sūtīta arī uz citām nodaļām, gan darba vajadzībās ‘vazājusies’ pa slimnīcām Anglijā, arī kā pacients apmeklējusi tur ārstus. Gan es, gan manas kolēģes LV slimnīcā novērojām, ka personāla attieksme pret pacientiem varēja kardināli atšķirties, atkarībā no nodaļas. Dažās tā vienkārši bija drausmīga un varu tikai cerēt, ka pašai vai tuviniekiem nevajadzēs neko tādu piedzīvot. BET citas nodaļas bija tiešām jaukas un sirsnīgas.
Anglijā tik tuvu nevaru novērot med personāla un pacientu attiecības, bet pašai kā pacientei ir paveicies. Tajā pašā laikā gan ziņās, gan no klientiem var dzirdēt tiešām nepatīkamus stāstus. Turklāt NHS ir tiešām pagaidām ne tā stabilākā sistēma, daļēji pateicoties tieši bezmaksas faktoram. Strādāju ar cilvékiem (sanāk taujāt par viņu veselības stāvokli), no kuriem stāsts par 3 mēnešu gaidīšanu uz kādu nosūtījumu, ir diezgan regulārs. Resp., nedomāju, ka LV ir pārāk traki, bet visās valstīs visās sistēmās ir vieta uzlabojumiem un tie parasti notiek tad, ja cilvēki runā.
P.S. Par tēmu - uzskatu, ka tiesības prasīt ziedojumus ir visiem, bet tiešām liekas, ka tas dažos gadījumos tiek ļaunprātīgi izmantots.