Es uzskatu, ka čekas maisi ir jāver vaļā, tautai ir jāzina savi varoņi! Īpaši jau pirms vēlēšanām. Domāju, ka šobrīd Saeimā un arī pašvaldībās sēž ne viens vien stučītājs un aģents. Bet žēl ir par to, ka "lielāko čiekuru" lietas no čekas maisiem "pazūd". Piemēram, Godmaņa. No tāda viedokļa man nešķiet godīgi, ka piemēram, manas skolas skolotājai, kas stučīja par baznīcām un eglītēm, visi klups virsū un knābās, savukārt cilvēki, kuri reāli nevainīgus cilvēkus bāza cietumos un psihenēs, turpinās ieņemt vadošus amatus ministrijās utml.
Uzskatu, ka cilvēkiem, kuri ir sadarbojušies ar VDK, vispār nevajadzētu ļaut kandidēt Saeimas vēlēšanās, piemēram.
Bet es arī ļoti piekrītu Pasadenai. Lai cik inteliģents cilvēks arī nebūtu, iekārta ir tāda, kāda tā ir, un, ja skatās no tīri egoistiskā skatu punkta, tad iekārtā ir jāprot izgrozīties. Vai es pati kļūtu par stučītāju, ja būtu dzimusi 50 gadus agrāk? Diez vai, jo mani politika nekad nav interesējusi, pareizāk sakot, ļoti ceru, ka nē, ka mani nesavervētu, bet es ļoooti labi saprotu cilvēkus, kuri par tādiem kļuva. Ne jau visi cilvēki ir tādi patrioti, ka ar roku uz sirds un asarām acīs dzied himnu un ir gatavi ar pastalām kājās sagaidīt neatkarību. Piemēram, mani radi nesadarbojās ar VDK, bet arī nepretojās režīmam un kopumā bija visai apmierināti ar toreizējo iekārtu, kā prata, tā dzīvoja. Arī latvieši. Un, ja cilvēkam ir kaut kādas ambīcijas dabūt priviliģētāku statusu vai izveidot politisko karjeru.... te nu viņš ir pie VDK durvīm. Arī inteliģence tolaik nedomāja un pat nesapņoja, ka Latvija atgūs neatkarību.