Man jebkāda veida lamāšanās un balss pacelšana divu cilvēku attiecībās šķiet drausmīga necieņa. Vai nu risinam problēmas kā pieaugušie - izrunājoties un meklējot kompromisu -, vai ejam katrs savu ceļu. Tā kā - nē, mans vīrietis nekad nav lamājies vai dusmojies uz mani, ja esmu kaut ko sabojājusi vai kā citādi tizli izpildījusies, un otrādi, nekad neesmu uz viņu lamājusies. Šeit jau stāsts nav par lietām vai to vērtību, bet par nemācēšanu risināt kritiskas situācijas, nepazemojot otru.
.
Es nedomāju, ka tas kaut kādā veidā mainīsies - ka viņš kaut kādā veidā mainīsies. Īpaši, ja šāds problēmu risināšanas modelis ir noskatīts ģimenē. Vienkārši ir tādi cilvēki, kas iet pa gaisu, psiho, lamājas, apvainojas, pazemo, kļūst agresīvi jebkurā saasinātā situācijā - vai tas būtu ar mīļoto sievieti, kolēģi vai pārdevēju veikalā. Mācies to pieņemt, sadzīvot un neņemt pie sirds, vai arī mēģini ar viņu aprunāties, paskaidro, ka tevi šāda uzvedība sāpina un aizvaino, nekoncentrējoties uz materiālajiem zaudējumiem, bet uz to, kā viņa attieksme un uzvedība ietekmē tevi un liek tev justies. Jo ne vienmēr bļāvēji un lamātāji apzinās, kā viņu attieksme ietekmē tuviniekus.