Personīgi man ir vienalga, kas notiek ar Katalonijas neatkarību, bet Spānija, traucējot referendumam un ES turpmākā klusēšana šajā sakarā, ir parādījusi to, ka ES "demokrātija" ir tikai skaists vārds. Manuprāt, kaut kas tāds, kas notika referenduma laikā, būtu pilnīgi ikdienišķi Krievijai, bet nekādi ne valstij, kas it kā ir ar rietumnieciskām vērtībām.
Konkrēti par Katalonijas neatkarību negribu vērtēt, jo es tā neesmu iedziļinājusies tajā, ko tieši viņi vēlas panākt. Pilnīgu neatkarību, zaudējot arī visu, ko būšana Spānijas sastāvā viņiem deva, piemēram, dalību ES? Vai kaut kādu citu "neatkarības" veidu? Ja es sāktu interesēties, ko tieši viņi grib panākt, tad varētu izveidot savu viedokli šajā jautājumā, jo tas mainītos atšķirībā no dažādiem faktiem. Ja kāds ir informēts šajā jautājumā, labprāt palasītu.
Tomēr, lai ko viņi arī vēlētos panākt, Spānijas uzvedība nav adekvāta rietumu vērtībām.
P. S. Vienīgais, kas man šķiet tizli, ka tiek salīdzināta Katalonija ar Latviju, Baltijas valstīm, visa tā himna, Baltijas ceļš. Man tas liekas nenopietni.