nenoderīgas dāvanas

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Kārtoju plauktus un sapratu, ka jau atkal sakrājusies kaudze ar sadāvinātām, bet man nenoderīgām lietām. Šokolādes, tējas, sveces, kosmētika... Kur to likt?
Ko jūs darat ar dāvinātām lietām, kas jums nav īsti noderīgas? Metat ārā, tomēr lietojat, kādam atdodat? Un kas ir tās lietas no dāvinātajām, kuras jums nelietojas?
Šad tad mēģinu kādam atdot, bet kaut kā parasti atsaka, ka neņemšot, gan jau es pati apēdīšot utt., negribas vairāk uzbāzties. Mest ārā arī žēl.
02.10.2016 13:52 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Man arī ir dāvinātas vannas bumbas, kaut cilvēks zina, ka vannas man nav...
02.10.2016 20:02 |

Reitings 123
Reģ: 17.04.2015
Meitenes, vannas bumbas nemetiet, sazinietiea ar mani, es kaut nopirkšu no jums!! (l)
02.10.2016 20:15 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Man gan patīk, ja man dāvina sveces, garšīgas tējas. Katrā ziņā tas ir labāk, nekā kaut kādi krāmiņi bez praktiska pielietojuma. Priecājos arī par kvalitatīvu kopjošo kosmētiku, interesantiem saldumiem. Man liekas, ka svarīgākais ir, lai es justu, ka dāvinātājs tiešām piedomājis.
Dāvanas, kurām neatrodu pielietojumu, atdodu kādam, bet pavisam nejēdzīgās, ko, par laimi, saņemu reti, bez žēlastības izmetu ārā.
02.10.2016 22:19 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Īstenībā jā, sveces, krūzes un tējas nevar salīdzināt ar figūriņām un plastmasas traukiem.
02.10.2016 22:37 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Man visa sekcija pilna ar Narvesen krūzēm un glāzēm :D Zinu, ka cilvēki centās, bieži arī ciemojas. Žēl sviest ārā, bet nu, ja kādu mēnesi būs slinkums mazgāt traukus, nebūs jāuztraucas par to trūkumu :D Kosmētiku, krēmus arī man dāvina - tos jau pa laikam patīru, jo tāpat vecu mantu jau nelietošu tāpat, ja kādreiz izdomāšu. Mīkstās mantiņas visos stūros, bet nu jauki jau, ka vispār atceras un kaut kā mēģina iepriecināt.
02.10.2016 23:41 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Meitenes, bet kāpēc mantas ko nelietojat vismaz gadu nemetat laukā? Tās lietas rada nekārtīga mājokļa sajūtu, jo vairāk visādu mantu, jo bardacīgāk izskatās + uz tā gulstas putekļi. Es visu bez žēlastības metu laikā, ja man vajadzētu izvākties, to varētu stundas laikā izdarīt, ja ne pat ātrāk :D.
03.10.2016 07:49 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Man paveicies, ka tas laiks, kad dāvināja visādus porcelāna vai plastmasas niekus, ir beidzies. Dāvanās saņemu vai nu naudu vai to, kas man tiešām patīk. Un tādas lietas kā sveces, šokolādes un tējas, manā sadzīvē ir produktīvi izlietojamas - ne sviežu ārā, ne atdodu citiem.
Problēma, kas pamazām rodas tagad - ko darīt ar darbā sadāvinātiem prezentiem. Krūzītēm un visādiem piņčekluškiniem, ko nevar tālāk dāvināt, jo - nu, kā tu dāvināsi kādam internātpamatskolas vai pensionāru biedrības krūzi? Ja nu vienīgi, jānes uz labdarības veikalu.
03.10.2016 08:44 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Nekad neesmu priecājusies par mīkstajām mantiņām, kas uzdāvinātas. Nesaprotu - kāpēc pieaudzis cilvēks varētu priecāties par tik neprakstisku dāvanu? Atceros, ka klasesbiedrenei draugs bija uzdāvinājis lielu lāci un viņa priecājās tā kā tas būtu jauns spīdīgs auto. Tajā brīdī es paskatījos uz draugu un teicu, lai nekad nemēģina man neko tādu dāvināt :) Bezjēdzīgākas dāvanas, manuprāt, nav. Tas viss liekams vienā kategorijā ar dažādām porcelāna, māla un citu materiālu figūriņām! Tad jau tiešām labāk kvalitatīvs alkohols, rotaslietas, konfektes vai sveces. Nu jebkas kam ir praktisks pielietojums.
03.10.2016 09:00 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es visu bez žēlastības metu laikā, ja man vajadzētu izvākties, to varētu stundas laikā izdarīt, ja ne pat ātrā

Oo jā, Villionota, šķiet, esmu atradusi radniecīgu lietu-ārā-metēju dvēseli :D
03.10.2016 09:26 |

Reitings 417
Reģ: 29.01.2009
Lai cik jocīgi nebūtu, bet nelietderīgākās dāvanas es saņemu tieši no mammas. Ieskaidrot, ka labāk tad nedāvināt neko, nevaru.
It kā jau es saprotu, ka viņa grib labu, tomēr mūžīgi tie ir kaut kādi krēmi, ķermeņa losjoni, ko es nelietoju. Kaudze ar dažādiem nieciņiem vai auskariem, kas man galīgi neiet pie sirds.
Ir doma, beidzot visu salikt kastē un tiešām atdot labdarībai, jo var jau būt, ka kādam tie krēmi un bižutērija noderēs.
03.10.2016 09:27 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Laikam man paveicies, bet apkārt nav cilvēku, kas dāvina nevajadzīgas dāvanas. Ja nezina, ko dāvināt, tad tieku vai nu pie naudas vai vīna+saldumiem, kas man der. Labāk tā, nekā putekļu krājoša figūriņa.
03.10.2016 09:46 |

Reitings 86
Reģ: 18.01.2015
Es visu, ko nevajag stiepju uz Otro elpu - tur vai nu nodod tālāk, kam noderēs, vai ietirgo naudiņu labdarībai.
03.10.2016 11:02 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Reti sanāk, ka dāvana man galīgi nepatīk - tuvie cilvēki zin manu gaumi. Tomēr no mazāk pazīstamajiem cilvēkiem gadās saņemt kaut ko tādu, ko noteikti nelietošu - parasti tā ir bižutērija (nēsāju tikai zeltu), visādi lētas kosmētikas komplekti, smaržas, kas neatbilst manai gaumei. Nekad neko nemetu ārā, bet gan atdodu māsīcai - tīnei, kura to visu lieto ar prieku, vai arī sūtu radiniekiem uz laukiem, kur viņi parasti priecājas par visu. Galīgus sūdus, kurus pilnīgi jāmet misenē, nav gadījies saņemt. Saldumus un alkoholu, kas pašai negaršo, apēd draugs vai arī aiznesu uz darbu, nolieku virtuvē un tur ātri vien viss tiek apēsts :D Par svecēm un vannas bumbām vienmēr tikai priecājos :)
03.10.2016 11:14 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Kā īsti tur ir ar to Otro elpu? Tur var vienkārši aiznest mantas? :)
03.10.2016 11:58 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Šokolādes, tējas, sveces

man šīs ir vienas no mīļakajām dāvanām, jo daudz reiz labāks par pārējiem sūdiem ko bieži vien sadāvina. Protams neskaitu tuvus cilvēkus kas parasti zin ko dāvināt, un uzdāvina fantastiskas dāvanas. :D
03.10.2016 12:10 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Es laikam nevajadzīgas dāvanas beidzu saņemt ap vidusskolas laiku, ka vēl nedaudz bija topā dāvināt visādus šeit minētus sūdiņus. Tiešām nevaru atcerēties kad pēdējo reizi esmu saņēmusi kaut ko nevajadzīgu. Man laikam forši dāvinātāji! (l)
03.10.2016 12:22 |

Reitings 120
Reģ: 26.09.2016
Man tik bieži nevajadzīgās dāvanas nedāvina, bet ja arī uzdāvina, nemetu īsti ārā. Mīkstās mantiņas- tas ir toč vāks.. kaut kādi tīņu vecuma boifrendi sadāvinājuši un es viņas visas esmu iegrūdusi vienā pufā, it kā jau varētu mest ārā, bet nu reāli netraucē tur :-D Tad par bižutēriju, nēsāju es tikai zeltu ar dažiem izņēmumiem kā swarovski ausskari vai citreiz swarovski rokassprādze, to rokassprādzi bijušais draugs Ziemassvētkos uzdāvināja, man patika, bet tās, kas nav manā gaumē un labas, vnk uzkarinu sev mājās uz karināmā pie 100 citiem bižutērijas gabaliem un miers, tpt tur vairs nedzīvoju :D Krēmu komplektus man neviens nav dāvinājis un ja vnk krēmu vai kko dāvina, tad tas ir stenders vai tbs vai tml, tā kā to izmantoju. Figūriņas man stāv tikai no ceļojumiem, pārējās pie visām mīkstajām mantiņām. Sanāk, ka es neko neatdāvinu un nemetu, bet nu tiešām reti gadās kkas tāds tgd :D
03.10.2016 12:26 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Goda vārds, neatceros, kad būtu saņēmusi dāvanu, kas man nepatiktu. Bet es arī nebrīnos, kur rodas tie nevajadzīgo krāmu kalni, īpaši, kad palasa, piemēram, pirmsziemassvētku diskusijas un tos sarakstus, cik daudziem cilvēkiem jāiegādājas dāvanas, tad nu.. nav nekāds pārsteigums, ka kāds no 10 un vairāk apdāvināšanā iesaistītajām personām uzdāvinās kaut ko ne pārāk vajadzīgu... Tieši tāpēc tādu masveida apdāvināšanos esam izbeiguši. Labāk divas trīs dāvanas no pašiem tuvākajiem, nekā desmit un vairāk dāvanu, kuru visu gaumi neizbēgami neuzminēsi un kļūdīsies.
Bet kas attiecas uz darbā saņemtajām dāvanām, korporatīvajām dāvanām - nekad neko neesmu/nebiju iedomājusies ņemt uz mājām, vienalga - patīk vai nepatīk dāvana. Tā ka šāda problēma atkrīt:-)
03.10.2016 12:44 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Priecàjos, ka tas periods ar tizlajàm dàvanàm ir aiz muguras, tagad es arī mierīgi lidinu miskastè visu, kas man nepatīk. Lai atdotu/pardotu viss jàsabildè, jàsaliek sludinàjumà, jàaizved, jàatrod tam laiks... un darīt to priekš kaut kàdàm tizlàm statujàm? Kam vinjas vajadzīgas???
Tèjas, šokolàdes logiski var aiznest uz darbu, atvèrt cieminjiem, bet ko darīt ar izvili tizlu statuju, ko 2 draugu pàri kopà uzdàvinàja kàzàs? Es atradu vislabàko variantu- noliku bèrniem vispieejamàkajà vietà un statuja tika sadauzīta pèc pàris mènešiem, tieši kad tie draugi bija ciemos. :D
Vèl ir dàvinàts galda futbols, kas vīram vnk nepatīk un neinteresè, un dziivokli tam nav vietas, bet nu to atdevàm pàrim ar bèrniem un lielàkàm telpàm.
03.10.2016 12:45 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Mis Take, statuju uz kāzām.. ? :-D:-D Es gribētu redzēt, kāda un cik liela, jo.. nespēju iedomāties ko tādu dāvināt, kur nu uz kāzām, turklāt, sanāk, ka 4 cilvēkiem tā likusies izcili laba doma :-D
Man arī līdz ar skolas gadiem beidzies tizlo dāvanu periods. Saldumus un sveces es arī noteikti nesauktu par nevajadzīgām dāvanām :-)
03.10.2016 13:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits