Es biju paņēmusi no dzīvnieku aizsardzības biedrības pagaidu māju kaķi. Otrajā dienā pēc paņemšanas sūcu istabā grīdu, logs bija vaļā, es kaut kā nepiedomāju pie situācijas, jo mana kaķene nebaidās no putekļu sūcēja un NEKAD nelec ārā pa logu. Jaunais kaķis izleca pa logu no 2.stāva. Gāju vākt, redzēju, kur ir, bet rokās nedevās. Draugs bija darbā uz visu nakti, sazvanīju savas kaķ-draudzenes, pirkām tīklu, braucām ķert - bezcers. Kaķis bija ieklīdis mājai blakus esošā bērnudārza teritorijā. Nākamajā dienā ar draugu gājām par rajonu, jautājām cilvēkiem, apstaigājām pagalmus - nekā. Atmetām ar roku un gājām mājās, kad es tieši pie mājas stūra ieraudzīju, ka bērnudārza teritorijā uz riepām guļ mans audžukaķis! Bērnudārzam atvaļinājums, es pārrāpos pār sētu un vaktēju kaķi, draugu sūtīju pēc tīkla un būra. Kādu stundu tvarstījām kaķi, bezcers. Beigās aizsūtīju draugu uz mājām pēc konserviem, kad paliku viena, minūtes 5 pasēdēju kaķim blakus krūmos, tad mierīgi, lēnām pietuvojos, izdevās saņemt aiz čupra, un... būrī iekšā! Rēcīgākais, ka, to visu darot, pie B/D vārtiņiem stāvēja 2 bomži un komentēja notiekošo. :-D
Bet ieteikums autorei - izlieciet pie meža, kur kaķis pazuda, ēdienu, katru dienu atjauniniet. Kaķim ir stress, pirmo mēnesi viņš iepazīst teritoriju, visticamāk, kaut kur slēpjas un ārā negrib nākt. Tomēr meklē barību, iespējams, uz jūsu izlikto barību nāks. Ja kaķis kādu laiku pie jums ir dzīvojis, tad ir vērts vakaros (tas jādara īsi pirms krēslas) pasaukt kaķi vārdā, nu teiksim kādu pusstundu. Agri vai vēlu kaķis parādīsies, jo gribēs ēst. Parasti spītīgākajiem tas ir mēneša jautājums.
Paziņai, arī kaķeniecei, mīlulīte pazuda vienā novadā, pēc mēneša atradās citā novadā. Iesaku regulāri čekot dzīvnieku policijas mājaslapu, jo tieši tur bieži atrodas pazuduši kaķi.