Es krogā es reibstu jau no pirmās pintes, mājās nē. Alus garšu un ietekmi uz organismu veido vairāki faktori, tādi kā temperatūra (tā ļoti, ļoti kardināli ietekmē garšu no patīkamas līdz pretīgai vienam un tam pašam alum, gāzes izdalīšanos - putas, kas arī ietekmē reibumu), trauks - gan tas, no kā dzer, gan kur glabā. Attiecībā uz sāpošu galvu, var būt daudzi iemesli, kas nav saistīti ar alu kā tādu - cik, kas un kad iepriekš tika ēsts, vai un kādas (īpaši - cik sāļas) uzkodas tika lietotas alus dzeršanas laikā. Tā kā alus veicina organisma atūdeņošanos, pašsajūtai svarīgākais ir tas, cik daudz tiek lietots dzeramais ūdens. Galvassāpes un citi pieminētie ir atūdeņošanās simptomi. Vēl pašsajūtu var ļoti ietekmēt gaisa kvalitāte - vai telpa tiek labi vēdināta, gaisa temperatūra u.c. Diez vai alus skārdenē pats par sevi divās vietās atšķiras, atšķiras pārējie apstākļi.