Mērcītes ēdieniem, ja esi tievētājs

 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Sveikas!

Kādas mērcītes izmantojat rīsiem, griķiem u.c.? Lielākoties gatavoju ar dārzeņiem kopā, bet sanāk diezgan sausi, vēlos kādu mitrumiņu klāt. :)
Kā arī ko smērēt uz maizītēm? Majonēze, sviests, margarīns, protams, pilnīgi izslēgti.
26.05.2016 14:43 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
LedusTēja, nu, ja tu neēd dz/v produktus, tad tev jau tur pavisam cita runa! ;-)
26.05.2016 15:44 |
 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Atbildot uz jautājumu, esmu asu ēdienu cienītāju, bet cenšos dažādot ēdienkarti. :)
Paldies, par ieteikumiem! Izskatās, ka manā gadījumā nāksies vienkārši forsēt uz tiem pašiem, piem., dārzeņiem, griķus/rīsus atstājot vien kā "masu" maltītei. :D
26.05.2016 16:33 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nu, ja ir iekāriens, tad vari mēģināt uztaisīt šo - vegāniskā Tikka massala (recepte derēs arī LedusTējai) un paskatīties kā tev patīk gatavošana tādā stilā. ;-)http://www.theironyou.com/2016/03/vegan-easy-chickpea-tikka-masala.html

Aukstajām mērcēm labi varianti ir gan indiešu raitas (grieķu jogurts + šķipsniņa cukura, tk kumīna, sāls, pipari, čili pārslas + turku zirņi vai rīvēts gurķis un piparmētra vai mango gabaliņi) gan tzacikki (jogurts, piparmētra, zaļumi, gurķis), gan mājās vārīts kečups (vari variēt asumu un saldumu) un dažādi čatniji.
Jebkurā gadījumā, ja gribas garšīgi ēst un tievēt, ir jāiemācās gatavot ;-)
26.05.2016 16:52 |
 
Reitings 34
Reģ: 28.11.2014
Šeit var pasūtīt gan saldās mērcītes, gan citas bezkaloriju mērcītes.

http://www.trufit.eu/shop/search?keyword=walden+farms
26.05.2016 17:54 |
 
Reitings 67
Reģ: 23.02.2015
Monroe - skatos tevis ielikto linku - kādā veidā tajos produktos var būt 0 kcal, piemēram, majonēzē?Tu esi kaut ko no viņiem ēdusi? 0 kcal taču ir tikai ūdenim O_o
26.05.2016 18:05 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man nepatīk produkti kur aprakstā ir minēts tas ka pirms viņu lietošanas ir ieteicams konsultēties ar ārstu vai citu speciālistu (t)
26.05.2016 18:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Jogurts bez piedevām (ir 0% tauku varianti, Skyr, piemēram) + sinepes (+melnā sāls) = majonēzes mazkaloriju brālēns.

Uz tās pašas jogurta bāzes var visādus tzaziki taisīt.

Ja garšo ass, sweet chilly sauce var izmantot vai kaut ko citu aziātisku - kaut kad ne Latvija pirku sugarfree sweet chilly sauce, laikam maz kaloriju tādā.

Uz kukurūzas/kartupeļu cietes gatavotām mērcītēm (teiksim, ar klāt pienu, ķiploku, ingveru...) arī nebūš tik traki daudz kaloriju, domāju, ņemot vērā, kā tā ēdamkarote (5? 10 grami?) cietes piebriest ūdenī.
26.05.2016 18:22 |
 
Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Es parasti samaisu griķus/rīsus/kvinoju kopā ar dārzeņiem, piem. tomātiem. No tiek nāk mitrums. Ja lieto piena produktus, tad griķi ar grieķu jogurtu, zāļumiem un nedaudz sāli, manuprāt, varētu būt garšīgi. :-)
26.05.2016 18:29 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Zini, dari tā: griķus, rīsus ēd brokastīs kā putru (un rīsus labāk neēd vispār, ēd auzu putru), dārzeņi ir garšīgi arī bez rīsiem griķiem (un nav sausi), un maizītes arī neēd vispār (es maizītes ēdu pāris reizes mēnesī, un ir baigi labi). Aukstā zupa (vai okroška - t.i. auksta zupa bez bietēm) ir laba alternatīva - aizņem vēdera daudz vietas, rada "uj, kā es pieēdos" sajūtu un ir mazkalorijaina.

Palasi par ēdienu glikēmiskajiem indeksiem - t.i., cik ilgi konkrētais ēdiens nodoršina sāta sajūtu. Tās pašas kalorijas var apēst tā, ka drīž atkal gribas ēst, un tā, ka nemaz tik drīz negribēsies.
26.05.2016 18:42 |
 
Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Nepiekrītu par to, ka rīsi vai griķi ir jāēd tikai no rīta. Organismam ir nepieciešama enerģija, tādēļ tos vēlams ēst brokastīs un pusdienās (ar 2-3 karotēm pusdienās pietiek). Tāds princips arī paātrina vielmaiņu.
26.05.2016 18:45 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
black dress, rīsu/griķu ēšana putras veidā atrisina mērcītes trūkuma problēmu ;) Un tad jau pusdienās var uztaisīt .... puķukapostu biezeni, kaut vai (mazkalorijaināks, nekā kartupeļu biezenis).
26.05.2016 18:50 |
 
Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
57days, es piekrītu, ka tos var ēst no rīta, bet nepiekrītu, ka pusdienās nav jālieto salikti ogļhidrāti. :-) Bet tas ir tikai mans viedoklis un pamatot šobrīd slinkums.:-D
26.05.2016 18:53 |
 
Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Reti ēdu griķus, bet vienmēr klāt ēdu kāpostu/burkānu salātus ar eļļu, nav tik sausi, bet viena karotīte ar skābo krējumu arī nav nekas traģisks, iespējams Tev garšo kefīrs klāt?
Ar rīsiem tā pagrūtāk, prasas kaut kas tomātīgs klāt.
Rīsu galetes ēdu ar svaigo sieru.
26.05.2016 22:41 |
 
Reitings 264
Reģ: 06.01.2014
1)Grieķu jogurts+smalki rīvēts ķiploks+dilles
2)Grieķu jogurts+marinēti,skābēti jeb svaigi gurķi
3)Tomāti savā sulā jeb veseli jeb gabaliņos nedaudz pasildīti uz pannas+baziliks
26.05.2016 22:46 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
rīsiem vai griķiem sojas mērce
salātiem - low fat bez piedevu jogurts ar sojas mērci kas pārtop par majonēzi(l)
šad un tad vēl tomātus svaigus sablenderēju ar nedaudz sāls, ēdu ar rīsiem...
27.05.2016 00:33 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Es arī ieteiktu merces, kas tev parasti garšo, tikai mazākā daudzumaa. Pie grikiem Un rīsiem labi varētu garšot - dažās pilēs ellas apcep šampinjonus un siipolus, pieliec sāli/piparus/lauru lapu, pielej údeni, pasautē uz mazas uguns 5 minūtes, izslēdz uguni un iemaisi vienu karoti krējuma vai šluku saldā krējuma. Būs garšīgi un ne parāk trekni ;-)
27.05.2016 01:05 |
 
10 gadi
Reitings 530
Reģ: 23.04.2011
Kārumam ir tas bez piedevu bifido jogurts. Viņam 60kcal. Garšo gluži kā krējums. Kādu laiku esmu aizrāvusies ar to. :)
27.05.2016 07:27 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ja man maltītē ir tikai griķi bez jebkādām piedevām, tad mēdzu pielikt piciņu sviestā, jā, zinu, cik sviestā kalorijas, bet maza piciņa pilnībā maina visu griķu garšu.
No karstajām mērcēm var taisīt dārzeņu mērci - apcelti sīpoli, tomāti, kabači - tie izdalīs sulu un mērcīte sanāks ar pietiekami daudz šķidrumu.
27.05.2016 08:14 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!