Smažas darbā - jā/nē?

Reitings 113
Reģ: 26.02.2013
Vai lietojat tualetes ūdeni vai smaržas, ejot uz darbu?
11.04.2016 12:16 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Pēc noskaņojuma. Taču, tā kā pašai jutīgs deguns, tad man nereāli besī, kad smaržu pudelīte ir līdzi somā un to iekštelpās darba laikā sev pūš virsū.
Ja kaut kur jāiet pēc darba un vajag iesmaržoties, tad beidzot darbu aizej uz atsevišķu telpu un smaržinies, cik uziet, bet kur nu..
11.04.2016 13:35 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Jā, protams. Bet negāžu litriem, t.k. viss čotkā

Piemēram darbiniekiem slimnīcās u.c. medicīnas iestādēs ir aizliegts lietot smaržas vai jebkādus citus ķermeņa kopšanas līdzekļus ar smaržu, jo šajās vietās apgrozās daudz cilvēku ar astmu, alerģijām, ļaudis, ko moka nelabums (piem, vēža pacieti, kas iziet ķīmijterapiju, grūtnieces, utml.).

Tur jau tā atšķirība starp aizliegts un atļauts. Un nevajag iepīt te kādu smalkjutīgumu un toleranci. Darbinieki pilda instrukcijas - nedrīkst lietot smaržas. Punkts. Zinu vēl dažas vietas, kur nedrīkst lietot smaržas - ne jau tāpēc, ka kādai varētu riebties Chanel jaunais aromāts, bet kā jau minēji - var traucēt citiem sakarā ar veselību vai citiem priekšnoteikumiem, kas uz to brīdi ir svarīgākās par smaržu lietošanas tiesību ievērošanu
11.04.2016 13:43 |

Reitings 582
Reģ: 24.01.2016
Protams , ka lietoju:-D tādēļ jau man viņas ir :-D
11.04.2016 13:57 |

Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Tas meksikanka uzbrauciens man bija domāts? :-D

Es domāju gan, ka visa sabiedrība būtu tikai ieguvēji, ja tie daudzie cilvēki, kas smaržo kā parfimērijas veikals pēc zemestrīces, nedaudz aizdomātos par saviem smaržu lietošanas paradumiem, un lietotu tās samērīgā koncentrācijā, jo daudzi aromāti ir ārkārtīgi spēcīgi un pat šķebinoši. Kas vienam ļoti skaisti, citam var but tīrās mokas. Tie paši cilvēki, kas slimo ar alerģijām, utml., atrodas arī darba vietās, sabiedriskajā transportā, uz ielas utml. Ja konkrētajā darba vietā nepastāv aizliegums, protams, ka neviens nevar regulēt katra indivīda smaržu izvēli, bet mēs visi varam pārdomāt vai gadījumā nesagādājam neērtības citiem cilvēkiem pārmērīgi lietojot sevis izvēlēto aromātu. Tā ir vienkārši pieklājība, tāpat kā regulāra mazgāšanās, nevis attieksme: aiz manis kaut gēku plūdi! :-)

Un jo vairāk ķīmisku smaržvielu mums apkārt, jo vairāk alerģijas gadījumu, tā kā visu ar mēru.
Ok, man laiks laist dzīvē pirms kārtējā kašķa izcelšanās! Jauku, smaržīgu jums dienu dāmas! :-)
11.04.2016 14:13 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
es visur eju sasmaržojusies :-D man pat 3 veidu mazās smaržiņas somā stāv :-D
11.04.2016 15:03 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
un es nekad savā dzīvē nekur sabiedriskā vietā neesmu sajutusi, ka kāds smaržotu kā parfimērijas veikals pēc zemstrīces. Tiešām neesmu. Vai nu es uz to "neieciklējos" un tāpēc nepievēršu uzmanību vai arī man vienkārši patīk :-D Jā, es smaržas dievinu! Labāk , lai blakus sakopts vīrietis/sieviete , kas traki smaržo pēc smaržām , nekā vecs cilvēks vai alkaholiķis u.c. , kuri smird pēc čurām, kakām, pohām, cigaretēm, ēdiena. Un jebkurā gadījumā, ja arī man ir slikta diena un kaut sāp galva līdz nelabai dūšai, kas man liek sēdēt tajā brīdī balkus pārsmaržojušai sievietei/vīrietim. Manas galvassāpes, manas problēmas, iešu sēdēt citur.
11.04.2016 15:09 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
mandarinciks
Paldies par bildīti. Tik smalki nezināju. Tad jau sanāk, ka starp EDT un EDP nav nemaz tik liela starpība. Izvēlos EDP, lai, no rīta iesmaržinoties, pietiktu visai dienai un nebūtu jāatjauno smaržu. Somā pudelītes nenēsāju. Ja konstatēju, ka smaržas vājas, tad pārstāju tādas lietot un pirkt.
Vispār man tik 1 reizi dzīvē bija tā, ka studiju gados pārpildītā transportā man palika slikti, ka izlecu pieturā. Parasti īpaši nejūtu cilvēku smaržas vai arī patīk, neitrāli, ja pietuvojas tuvāk par 1m. Par smakām tas gan :D To pat pa gabalu var just.
11.04.2016 15:19 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tas meksikanka uzbrauciens man bija domāts?

Ja Tu uzskati, ka gadījumā, ja kāds mēģina atspēkot Tavu viedokli, ir uzbrauciens - tad jā, tas bija domāts Tev.. mans baigais uzbrauciens.

un es nekad savā dzīvē nekur sabiedriskā vietā neesmu sajutusi, ka kāds smaržotu kā parfimērijas veikals pēc zemstrīces. Tiešām neesmu

+++

Tas pats. Turklāt es pieņemu, ja meitene pasaka, ka nelieto litriem smaržu, tad es ticu uz vārda. Ja kādam darba traucē manas smaržas, tad manuprāt, var palūgt lietot mazāk, nevis vienkārši atteikties. Kaut gan es pieņemu, ka pastāv cilvēki, kuriem traucē viss - svešas smaržas, sveši bērni un dzīvnieki ;-)
11.04.2016 15:52 |

Reitings 614
Reģ: 25.09.2015
Es domāju gan, ka visa sabiedrība būtu tikai ieguvēji, ja tie daudzie cilvēki, kas smaržo kā parfimērijas veikals pēc zemestrīces, nedaudz aizdomātos par saviem smaržu lietošanas paradumiem

Šis arī nav patīkami, kad liekās, ka visa smaržu pudelīte izlijusi virsū :D Bet tik un tā staigājošie "parfimērijas veikali" nav tik pretīgi kā staigājošie "skursteņi" (vot tie gan ir pretīgi)
11.04.2016 15:52 |

Reitings 614
Reģ: 25.09.2015
Par tēmu - smaržas lietoju, ja kādam kolēģim/kolēģei būtu alerģija, respektētu cilvēkus ar ko kopā strādāju un uz darbu nelietotu.
11.04.2016 15:54 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
mēs visi varam pārdomāt vai gadījumā nesagādājam neērtības citiem cilvēkiem pārmērīgi lietojot sevis izvēlēto aromātu

Pirmkārt, ja darbā kādam traucē, tad esam pieauguši cilvēki un kā pieaugušie arī pārrunājam, ka kādam ir alerģija, kādam par specīgu utt. Man nav nācies saskarties ar cilvēkiem, kas pārmērīgi lietotu smaržas, nu labi, varbūt vienu reizi, bet tad arī tika aizrādīts meitenei, ka visam ofisam nav jāsmaržo kā parfimērijas veikalam ;-)
11.04.2016 15:58 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Kaut nu biežāk cilvēki smaržotu kā parfimērijas veikals..realitātē vairums ož pēc sviedriem, cigaretēm un pelējuma(t) Vismaz sabiedriskajā reti gadās smaržīgi cilvēki.

Godīgi sakot, man arī ir diezgan vienalga, uz ko kuram ir alerģija - Tava alerģija, Tavas problēmas, lieto antihistamīnus vai sēdi mājās. Piebildīšu, ka man pašai ir alerģija uz papeļu pūkām un noteiktiem ziedputekšņiem, tāpēc jau es neprasu izcirst apstādījumus, tieku galā pati. Vai mums būtu solidāri jāklibo, ja blakus ir cilvēks ar vienu kāju?
11.04.2016 15:59 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es arī smaržas pūšu, dodoties gan uz skolu, gan uz darbu. Aizrādījumus, ka smaržoju par traku, saņēmusi neesmu :)

Es tā padomāju - vispār interesanti, ja pasapņojam par ieslīgšanu galējībās. Man, piemēram, nepatīk tas, ka kolēģis, kurš te man netālu parasti sēž, ož pēc cigaretēm. Man palūgt atmest? :D
Vai arī kolēģe, kura tagad mēnesi ir atteikusies no kafijas - mums visiem vajadzētu solidarizēties, lai viņu nekārdinātu ar kafijas smaržu? :D
11.04.2016 16:10 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Lietoju smaržas pirms došanās uz darbu, parasti EDP. Man patīk smagi un austrumnieciski aromāti, bet parasti vairāk par vienu pūtienu nepūšu, varbūt atļaujos divus, ja dodos uz kādu pasākumu. Dažreiz man ir sanācis pārforsēt ar smaržām, piemēram, kad atklāju Frederic Malle, kas pēc diviem un vairāk pūtieniem kļūst ļoti stipras. Bet ne tad, kad dodos uz darbu.

Godīgi sakot, biežāk smaržas sāku lietot, kad pati atmetu smēķēšanu un nevarēju vairs panest blakus esošos kolēģus pēc pīppauzes... Vismaz bija kaut kas patīkams, ko pasmaržot :D

Es ļoti labi saprotu to argumentāciju, kāpēc darbs nav īstā vieta, kur sapūsties līdz nemaņai. Pilnīgi piekrītu, ka ārstniecības iestādēs bez tā vajadzētu iztikt. Bet citur tomēr nav adekvāti pieprasīt, lai apkārt esošie pārstāj lietot smaržas. Ir cilvēki ar jutīgākiem deguniem, ir ar mazāk jutīgiem, bet tomēr jāsamierinās ar to, ka citi cilvēki izvēlas lietot smaržas.
11.04.2016 16:28 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Smaržas lietoju visur (tikai EDP), un saņemu tikai komplimentus, nevis aizrādījumus.
11.04.2016 16:36 |

Reitings 523
Reģ: 22.02.2016
Nelietoju smaržas - jo:
1) neciešu sieviešu smaržas, bet vīriešu smaržas, lai ari man patik un labprat lietotu,
manam draugam nebūtu pieņemami
2)no sieviešu smaržaam sāk sāpēt galva, paliek slikta dūša - īpaši riebjās saldās vai ar izteiktu kanēļa smaržu.
Kaa ari tie ķermeņa atsvaidzinātaaji - zemeņu, apelsīnu u.tml. Bvee
Man, paldies dievam, ikdienà nav jākontakteejas ar cilveekiem, kuri lieto pretiigas smaržas.
11.04.2016 16:39 |

Reitings 331
Reģ: 23.12.2015
Jā! Smaržas vienmēr un visur. :-P
11.04.2016 16:42 |

Reitings 583
Reģ: 04.03.2015
Lietoju, nevaru iziet no mājas, ja neesmu ko uzpūtusi :)
Un teikšu godīgi, patīk kolēģi kuri arī smaržojas, patīk iet un sajust to smaržu :) Bieži gribu uzslavēt, jo tikai pāris lieto, bet neērti :D
11.04.2016 18:13 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
1) neciešu sieviešu smaržas, bet vīriešu smaržas, lai ari man patik un labprat lietotu,
Rapper, iesaku paprovēt dažādas unisex smaržas! Turklāt varēsi dalīties ar 2. pusīti :)
11.04.2016 18:16 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Smaržojos katru dienu, neatkarīgi no tā, kur dodos.
11.04.2016 18:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits