Bitit matos, tad ej un atcel vinas.Rīdziniece, tu mums tāda aktīva, arī uzstājīga, tev labāk sanāks! :)
Vispār jau Lieldienām ir pagāniska izcelsme, baznīca šos svētkus pārveidoja un sev pievāca pēc tam Tie ir pavasara saulgrieži un atcelt brīvdienas tikai tāpēc, ka kaut kādi reliģiozie fanātiķi nejūt gana lielu kristietību tautā, būtu stulbi.Tiesi ta!
Lieldienas svinu minimāli, bet tomēr atzīmēju kā pavasara saulgriežu svētkus, ar latviskām! nevis kristietīgām tradīcijām. Man ir pilnīgi vienalga, kad kristiešiem piedzima un nomira viņu iedomu draugs, man tuvāks ir pagānisms.
man Lieldienas asociējas ar olu ripināšanu, pavasara klātesību, nevis ar Jēzus atdzimšanu.
Tikai dzeršana (uzsveru netikumu) būs pretrunā ar Lielās Piektdienas ideju.
Vispār jau Lieldienām ir pagāniska izcelsme, baznīca šos svētkus pārveidoja un sev pievāca pēc tamdelusion, tādā gadījumā, kad Jēzus augšāmcēlās (vismaz aptuvens datums)?
Tie ir pavasara saulgrieži un atcelt brīvdienas tikai tāpēc, ka kaut kādi reliģiozie fanātiķi nejūt gana lielu kristietību tautā, būtu stulbi.Labi. Lieldienas svini, kā tev patīk. Bet tēma bija par Lielo Piektdienu.
Man ir pilnīgi vienalga, kad kristiešiem piedzima un nomira viņu iedomu draugs, man tuvāks ir pagānisms.Labs apzīmējums! :D Pirmkārt, Jēzus bija reāls cilvēks. Pretējā gadījumā apstrīdi arī Tutanhamona existenci. Otrkārt, ar vārdu Jēzus tik tiešām bieži ir jāsaprot viņa paustās idejas, ko daudzi tā saucamie kristieši bieži neievēro.
Vispār jau Lieldienām ir pagāniska izcelsme, baznīca šos svētkus pārveidoja un sev pievāca pēc tam Tie ir pavasara saulgrieži un atcelt brīvdienas tikai tāpēc, ka kaut kādi reliģiozie fanātiķi nejūt gana lielu kristietību tautā, būtu stulbi.
Lieldienas svinu minimāli, bet tomēr atzīmēju kā pavasara saulgriežu svētkus, ar latviskām! nevis kristietīgām tradīcijām. Man ir pilnīgi vienalga, kad kristiešiem piedzima un nomira viņu iedomu draugs, man tuvāks ir pagānisms
Lieldienas pirms kristietības ienākšanas bija pavasara saulgrieži, kad gaisma svin uzvaru pār tumsu.Vai tas ir pretrunā ar kādu no maniem komentāriem? Ja jā, tad ar kuru?
lasi ko saKUEs jūs apsveicu! :)
Mums patik pavasara saulgriezu brivdienas.
Tev par prieku šodien nopirkšu vīnu un iedzeršu. priekā!
labak alu perc, sarkanvinu sodien katolu priesteri visa pasaule dzersUz veselību! :D

Pirmkārt, Jēzus bija reāls cilvēks. Pretējā gadījumā apstrīdi arī Tutanhamona existenci. Otrkārt, ar vārdu Jēzus tik tiešām bieži ir jāsaprot viņa paustās idejas, ko daudzi tā saucamie kristieši bieži neievēro.