sophies_world, uzrakstīji ļoti pareizi un precīzi! Es diezgan bieži redzu Facebook timeline vai arī draugu "runā" sadaļā tādus salkanus un banālus tekstus, ka acis sāk asarot tos izlasot. "Īstam vīrietim sievietei jāizdara tas un tas...", "Īstam vīrietim ir jābūt tādam un tādam...", "Sievietes vēlas, lai īstais vīrietis pret viņām izturētos tā un šitā...". Tad vēl visi tie teksti no sērijas "Padod viņai roku, noskūpsti viņas kaklu, nopērc viņai ziedus!" utt. utjp. Mani nereti pat pārsteidz tas, ka tādus tekstus iesaka pieaugušas sievietes, kurām ir jau gadiem ilgas attiecības, ģimene. Man savukārt liekas absurdi tas, ka visur tikai dzirdam par to, kas jādara īstajam vīrietim, kādam viņam jābūt, kas jādāvina sievietei tādā un tādā datumā. Nedod dievs, vīrietis aizmirsīs par to vienu puķes kātu vai nenopirks auskarus par pārdesmit eiro - pasaulei gals klāt. Reizēm gribas pajautāt sievietēm, kuras šos tekstus iesaka - bet ko tu dari sava vīrieša labā? Vai kādreiz palutini viņu ar kādu pārsteigumu?
Varbūt esmu liela muļķe, taču man patīk ja valda dzimumu līdztiesība. Man patīk, ja es pati varu samaksāt gan par savu, gan viņa kino biļeti vai varu mums abiem izmaksāt vakariņas. Man patīk, ja varu mīļoto cilvēku pārsteigt ar kādu labu pārsteigumu. Mani neinteresē 14.februāri vai 8.marti, jo tas viens puķes kāts vai kaut kāds zelta štruntiņš nesniegs man to prieku un gandarījumu kādu sniedz sajūta, ka otram cilvēkam esi svarīgs un mīļš. Un ne jau dāvanās slēpjas tas cik ļoti otram cilvēkam rūpi. Diemžēl, vairāk vai mazāk visur viss grozās tikai par un ap sievietēm un man, kā sievietei, tiešām šķiet, ka vīrieši tiek aizmirsti un nereti pat diskriminēti.