Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Rīdziniece, autore raksta, ka katru otro dienu. Vai tad viena pati sieviete spēj tik daudz norīt, ka katru dienu jāiet uz veikalu? Saprastu vienreiz nedēļā ar mašīnu aizvestu kārtīgi sapirkties. Ne jau katru dienu jāiet līdzi pēc piena un maizes. Tas jau izklausās pēc māmiņas un dēliņa laika. (l)
mate ir viena, skuku ir daudz. Turklat mate dzemdeja, audzinaja.

Un tās, kuras tā uzskata, lai pēc tam nebrīnās, ka dēls 40 gados vēl nāk pie jums vakariņas ēst un ģimeni neplāno veidot, jo vienkārši nav nevienas tādas pašas kā mammīte.
19.11.2015 18:08 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
zaceits NETRAKO, BET izlasi vcisu ko saka otrs un NEMURGO, NU NEIZDOMA PASAKAS, :-P
19.11.2015 18:09 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Mēs kopā esam 8 gadus, vasarā apprecējāmies.
Manas attiecības ar vīra vecākiem ir ciešamas. Tas arī viss.
Diskutēt ar viņiem nav iespējams, kādreiz es par to smagi pārdzīvoju, tagad ieturu neitrālu pozīciju.
Ciemos braucam reti.
Kad aizbraucam, turu mēli aiz zobiem un tad viss ir vairāk vai mazāk ciešami.
Vairs nekādas cerības neloloju, bet priecājos, ja viņi mūs atbalsta.
Nākotnē bērnus vedīšu pie viņiem, ja būs ar mieru, lai audzina.
Stingi, nelokāmi, bet varbūt mazbērni izmainīs viņus.

Par tavu variantu, esmu dzirdējusi par tādām mātēm.
Viegli nebūs. Puisim pašam ir jāpasaka mammai, lai dod viņam telpu brīvībai un saskarsmei ar tevi. Ne tu, neviens cits tur neko mainīt nevar.
19.11.2015 18:09 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
undiya
viņš tur ies ne tikai paēst, bet dzīvos pavisam, jo visiem citiem, izņemot mammu, būs noriebies vākt viņa netīros traukus :D

ridziniece
ko nu liedzies, nav vērts, visi sen zina tavu apmātību ar precēto/neprecēto būšanu, tu tak brīvos cilvēkus ienīsti kā sugu :D visiem ir obligāti jāprecas :D
19.11.2015 18:11 |

Reitings 41
Reģ: 06.11.2015
Viņa mammai 80 gadu, ka viena pati pat iepirkties nav spējīga?

Nav svarīgi cik gadu mātei. Svarīgi, ka dēls palīdz mātei, kaut vai smagos maisiņus līdz mājām aiznest. Es redzu tikai tikumu autores vīrietī. Un feini, ka ir vēl tādi bērni saviem vecākiem.
Vai tad viena pati sieviete spēj tik daudz norīt, ka katru dienu jāiet uz veikalu? Saprastu vienreiz nedēļā ar mašīnu aizvestu kārtīgi sapirkties.

Autore jau teica, ka māte palīdz ar produktiem.

Anyway, ja kaut kas nepatīk, lai meklē citu vīrieti sev, vēlams bez vecākiem, vai tādu, kuram ir neitrālas attiecības ar ģimeni. Dziedās pavisam citu dziesmu pēc tam.
19.11.2015 18:13 |

Reitings 680
Un vispār, viņam ir tikai 20 gadi???
Tad jau nav ko brīnīties!
Visi tajā vecumā nav tik pieauguši!

Reitings 10185
Vispār mans ieteikums būtu palīdzēt mammai atrast veci, lai nav visu laiku jādīc dēla uzmanība un laiks. Būs kāds kas uz kafejnīcu, teātri aizved un pati par sevi pāries tā līšana jūsu dzīvē.

Reitings 23705
Vispar labakais pacensties nenemt galva! Lai tak ved to partiku, pateikt paldies un ietaupit savu naudu unb laiku uz gatavosanu.,Tam vel visa dzive prieksa., Brauc pie mammas brauc ar kuku vai viinu pie savas un pacilojat. Jabut pratigakai un navar jaiziet uz konfliktu, vienaldziba un smaids ar paldies tracinas vairak un ar laiku nomierinasies.Te traki ka tai mammai nav sava privata dzive,hobiji,draudzenes.Tur ta problema, tuksas ligzdas sindroms, palasit par to un viss skaidrs.
19.11.2015 18:17 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Cilvēkiem ar pilnīgi dažādiem uzskatiem vispār nevajadzētu veidot attiecības. Nekas tur nevar iznākt.
19.11.2015 18:17 |

Reitings 680
Nu, labi, 22 gadi.
Tas arī nav nekāds dižais vecums.
Man ir 25, vīram 26.
Viņš vēl aizvien ir kā bērns :D bet tas viņam laikam raksturīgi.

Vienkārši pamēģini pieņemt mammas rūpes? Un pasaki, ka gribi daļu rūpes uzņemties :D
19.11.2015 18:19 |

10 gadi
Reitings 4446
Autorei puisis ir pateicis iemeslu, kāpēc negrib būt kopā? jo mamma tā lika? :D :D :D :D
19.11.2015 18:21 |

Reitings 23705
dalu rupes? Ka tadas kalpopnes vai zidaini dabujusas rauj uz pusem. Lai pats apkalpoajs vai to amma dara! Nav speciali jabazas par kalponi virietim but!
19.11.2015 18:25 |

Reitings 23705
domaju calim apnika kaski un ka smadzeni iznes.Mammu nenomainisi pret citu, bvet draudzeni it viegli prert tadu ar ko var baudit dzivi un kas nepili
19.11.2015 18:28 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Neons, jā, man gar drauga vecakiem nav daļas, tāpat kā viņiem nav pret mani. Viss. Lidz ko saaktu kritizēt mani un sāktu metat tekstus kaa autores drauga māte, viss, tā kļūtu par manu daļu. Bet es piekrītu, ka tas jārisina vīrietim, citadi kā tas ir - es viena sevi aizstāvi pret diviem, kamēr dēliņš mammai pie brunčiem turas? Nopietni ?
Un vari domāt kā gribi, kas esmu, bet es tiesam uzskatu, ka vecāki nav sazin kas, ka bar atļauties visu ko iedomājas - es jebkura situācijā aizstāvētu savu vīrieti, neskatoties uz to vai vinam taisnība vai nē, tāpat kā viņš mani pret savu ģimeni . Un es gribu, lai arī maniem bērniem nākotnē ir tāds cilvēks, kuru aizstāvēt ja kas - ne jau es dēlam bērnus iznēsāšu un apkopšu, kad viņš bus vecs.
Māte klaji pazemo meiteni un viņai jāklusē? Nu nē, tad jau Tevi es redzu kā konservatīvu, vecu kundzīti, kura līdzīgi izturas pret saviem bērniem. Māte rīkoja snepareizi un viņai ir jāliek tas saprast. Vīrietim protams , bet tā kā viņš to nedara, tad to bar dariit autore. Vispar briesmigi, ka tieshaam kādai var šķist, ka mātei ir tiesības jaukties bērna dzīvē- pieaudzis vīrietis , kursh bus kopaa ar tādu sievieti, kādu grib. Nevis tādu, kada māmiņai patik! Vismaz mes ar draugu, Neon, viens otru cienam un stāvēsim pretī pasaulei , nevis ka mums uzsvilps vecāki un metīsimies bēgt.
Un tas ko tu teici, ka eju bērnu laukumos mātes mācīt - nē, ne jau es tā daru, to atbalsti tu, ka mātei ir tiesības jaukties kāda cita dzīvē un uzspiest savu taisnību.

Atvainojos par kļūdām, rakstu no telefona.
19.11.2015 18:38 |

Reitings 10185
domaju calim apnika kaski un ka smadzeni iznes.Mammu nenomainisi pret citu, bvet draudzeni it viegli prert tadu ar ko var baudit dzivi un kas nepili

Taisnība, bet lai beigās nebrīnās, ka paliks ar garu degunu un mammu pie sāniem.
19.11.2015 18:40 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
GOLDEN, palasi uzmanīgāk autores tekstu - puiša māte sāka izteikties pēc tam, kad meitenei daudz kas nebija pieņemams un viņa sāka jaukties dēla audzināšanā. Bez tam - cik saprotu, mātes mājā tas viss jau sākās (teritorija noteikti nebija neitrāla, lai sāktu sprauslot). Ne jau māte uzsāka visu šo ļembastu... Cik saprotu, mātei nebija nekādu pretenziju pret meiteni personīgi un viņas dzīvošanu pie viņas mājās. Pretenzijas bija pašai meitenei vienai pašai. Manuprāt, stipri pasteidzās ar secinājumiem, dzīvojot vecāku mājās, kurās viņa nebija saimniece. Varu noprast, ka pirms pārvācās uz dzīvi pie vecākiem - puisis gan traukus pats bija spējīgs novākt, gan visu citu izdarīt. Vnk vecāku mājās visi bērni jūtās kā bērni un tas ir pavisam normāli - tāpēc arī neiesaka dzīvot pie vecākiem, lai nerastos šādi pārpratumi.

..mātei ir tiesības jaukties kāda cita dzīvē un uzspiest savu taisnību.

Nevienā teikumā neesmu to atbalstījusi, bet izteicos, ka ne tev ir tiesības pāraudzināt vecu cilvēku, bet viņas dēlam.

Un vēl viens moments:
Vismaz mes ar draugu, Neon, viens otru cienam un stāvēsim pretī pasaulei

Tiešām? Vecāki tagad būtu tie briesmoņi un ļaundari pret kuriem jākaro ar zobiem un nagiem un jāiznīcina no zemes virsas, jo mēdz "pāršaut pār strīpu" ar savām rūpem?... :-/ Esmu noteikti savādāk audzināta. Un es nekad nevēlētos nostādīt savu vīrieti dilemmas priekšā - es vai vecāki. Tas ir tikpat nežēlīgi un nevajadzigi, kā likt bērnam izvēlēties - tēvs vai māte. Ja mīl abus - kā var izvēlēties vienu? Un cik pareizi ir nostādīt savu vīrieti šadas izvēles priekšā?...
Katrreiz, kad pukstu par vīramāti savam vīram, viņš sakož zobus un nesaka neko... Pamāj ar galvu, ka man ir taisnība, bet es redzu, ka viņam sāp. Neviens nav ideāls! Vecākiem ir savi trūkumi un tarakāni. Mums arī tādi ir (un derētu par šo neaizmirst!). Bet jebkurš bērns mīl savus vecākus! Un, ja mēs nevar cienīt savas otrās pusītes vecākus, tad cienīsim vismaz šo mīlestību pret viņiem.
Nu ko tik briesmīgu šī māte ir nodarījusi? Par daudz rūpejusies. Nu nekas... Pāries. Citam vajag vairāk laika, citai mazāk. Šis puisis nekādā veidā neizskatās, ka ir memmes dēliņš, jo ir dzīvojis atsevišķi un arī tagad - pārvācies uz citu dzīvesvietu. Jā, brauc palīdzēt, jā, runā pa telefonu un, jā, paņem ēdienu uz mājām. Viss. Tiešām tik briesmīgi tas ir?
19.11.2015 19:02 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Labi, varbūt par to ēdienu vēl tā, rūpes un viss ir jauki, bet ne jau galējībās. Un par vecakiem, jā, es nekad nepieļautu situāciju, ka ļautu saviem vecakiem izteikties slikti par savu draugu- nekad! Viņiem tadas tiesības vienkārši nav, jo es dzīvoju ar so vīrieti. Nedrīkst ļaut tai mātei vienkārši nievājoši izteikties par dēla mīļoto. Bet, protams, mes atkal nezinām pilnu situāciju un kas un kā- katrā ziņā, es gribeētu, lai man tagad drauga māte butu iedevusi ko ēdamu, gatavojot vakariņas :D
Man jau šķiet, ka abām ja sadraudzējas, jāaprunājas un jāspēj vienoties, kā nu dalīs puiša uzmanību. Ja māte nav galīgi ietiepīga, tak atmaigs sirds pret jauku vedekliņu.
19.11.2015 19:10 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Vecāki tagad būtu tie briesmoņi un ļaundari pret kuriem jākaro ar zobiem un nagiem un jāiznīcina no zemes virsas, jo mēdz "pāršaut pār strīpu" ar savām rūpem?.

Labi, ka Tu neesi to piedzīvojusi. Tāpēc Tu nevari saprast, ka ir dažādi vecāki, un ar rūpēm pret bērnu nav nekāda sakara. Piemēram, mana vīramāte darīja daudz ko, lai mēs nebūtu kopā, un ne jau tāpēc, ka viņa rūpētos par dēlu.
19.11.2015 19:42 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Golden - un vai tu pieļautu, ka tavs vìrietis dzīvojot tavu vecāku mājās atļautos tavai mammai aizrādīt par to, ka tevi pārāk apčubina? Vai tu pieļautu, ka viņš divas reizes taisīt par to skandālu? Vai tu pieļautu, ka 20 gadīgs puišelis māca un norāda tavai mammai?
Pēc autores teiktā man izskatās, ka māte viņu pieņēma labi, neko viņai sliktu nemaz nav teikusi..viss sākās tikai pēc autores skandāliem!
19.11.2015 20:08 |

10 gadi
Reitings 4446
Man jau šķiet, ka abām ja sadraudzējas, jāaprunājas un jāspēj vienoties, kā nu dalīs puiša uzmanību.

drīzāk jau māte grib, lai puisis izšķiras un atgriežas mammas mājā.
ja tā nebūtu, tad neskanētu teksti par nakšņošanu pie mammas neapmierinātības gadījumā. sieviete netiek ar savu ikdienu galā, pašai savs vecis nav, vajag vismaz dēlu mājās.
uzskatu, ka meitenei nav jēgas turpināt šīs attiecības, lai puisis iet atpakaļ pie mammas
19.11.2015 20:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits