Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
tad ko cepies oar svesa cikveka viedokli cosmo0 klacu formaa? Tavs draugs tev ludza roku oec 6 gadiem beidzot? apsveicu.
17.11.2015 23:22 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Rīdziniece tev kašķīts? :-D:-D:-D
17.11.2015 23:24 |

Reitings 23705
mēsls bez maz vai, bet sieva. SIEVA ir dievs, būsi sieva, tad vari darīt ko un kā gribi, jo redz tu esi SIEVA. A draudzene, pfff pret viņu var izturēties kā grib jebkurš.
skumja tev ta dzivite! Nevienam ne pret vienu nav tiesibu slikti iztureties tiesi tik vienkarsi. IZTURIES PRET OTRU TA KA TU GRIBI LAINIZTURAS PRET TEVI!
17.11.2015 23:24 |

Reitings 23705
tev kašķīts?
ne , Mr.Penguin saka un sanema preti, vinai laikam VTO vai PMS :-D
17.11.2015 23:25 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kāda velna pèc tu skandalē ar viņa māti nevis risini visas problèmas ar viņu? Ja viņam attiecības ar mammu liekas normālas, tad tas, ka tev kkas nepatīk ir tikai tava problèma. Ja viņš atbalsta ēdiena stūķēšanu jūsu ledusskapī, tad saprotams, ka mamma dos un dos. Viņai nav žēl un dēls rāda, ka viņam to vajag.
Goda vārds brīnos par to, ka tik daudzas strīdas un kašķējas ar draugu mātèm, nevis paņem kārtīgi aiz čupra vīrieti. Ja nepatīk - kravā mantas un prom
17.11.2015 23:27 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Nelasīju komentārus, bet iekrita acīs šis

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene

Viņam nav cita ģimene! Tā ir vienkārši paplašinājusies, manuprāt, Tev to derētu saprast.
17.11.2015 23:28 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Nu tad, arī draudzene var vēlēties normālu attieksmi(sapratni un atbalstu) no drauga mātes puses, nevis to saņemt, kad tiks apgredzenota.

tad ko cepies oar svesa cikveka viedokli cosmo0 klacu formaa?

Man jājautā tev tas pats ir? :D
17.11.2015 23:29 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Tās, ka saka, ka autore ir tikai draudzene.. PASARG DIEVS AR ŠITĀDU MEMĻAKU VĒL APPRECĒTIES
17.11.2015 23:29 |

Reitings 23705
Viņam nav cita ģimene! Tā ir vienkārši paplašinājusies, manuprāt, Tev to derētu saprast. luk precizaks raksturojums, un iespejams draugs cepas par so frazi.
17.11.2015 23:30 |

Reitings 29
Par ēdienu un visu pārējo - vai pati spēj savam vīrietim to nodrošināt? Vakariņas māki sagatavot? Māju uzkopt? Veļu mazgāt?

Man ir gan laiks,gan vēlēšanās! Man patīk māju uzkopt(saprāta robežās,protams!Ne vienmēr viss spīd un laistās) un ēst arī patīk gatavot. To ko nemācēju pirms sākām dzīvot kopā iemācījos ar viņa (pirms visa šī) vai manas mammas palīdzību! Tāpēc uzskatu to par problēmu...ir sajūta,ka brīžiem esmu nepieciešama tikai gultai,jo visu citu var nodrošināt mamma!

Nu ok, tas ka brauc palīgā būtu vel saprotams, bet lūk ka ledusskapis pilns ar mātes gatavoto ēdienu man nav saprotams. Savā ziņā tas ir apvainojums tev ka tu viņu gana labi nebarotu vai badā mērdētu, vai arī ņirģāšanās ka kurš gan mācētu savam dēliņam ko labāk uztaisīt, ja ne viņa mamma...

Tāda sajūta man arī rodas-tev to izdevās noformulēt!

Un ja jau tavs draugs nav vienīgais bērns tad kur ir visi citi bērni kuri arī varētu mammukam palīdzēt?

Viņš ir jaunākais no visiem.Pārējiem ir savas ģimenes,bērni un darbi,tāpēc viņiem nav laika un tas viss ir jāizdara manam draugam..

Ophelia- Paldies!!
17.11.2015 23:33 |

Reitings 23705
Viņam nav cita ģimene! Tā ir vienkārši paplašinājusies, manuprāt, Tev to derētu saprast. padoma par so!

āda velna pèc tu skandalē ar viņa māti nevis risini visas problèmas ar viņu? Ja viņam attiecības ar mammu liekas normālas, tad tas, ka tev kkas nepatīk ir tikai tava problèma. Ja viņš atbalsta ēdiena stūķēšanu jūsu ledusskapī, tad saprotams, ka mamma dos un dos. Viņai nav žēl un dēls rāda, ka viņam to vajag.
un ari par so. atslabsti, tver vieglak visu lai jau nes jusm nauda ietaupas un laiks. skandali neko neatrisinas.
17.11.2015 23:35 |

Reitings 29
Kāda velna pèc tu skandalē ar viņa māti nevis risini visas problēmas ar viņu?

Tev liekas,ka viņš nebija pirmais ar kuru par šo visu runāju?Viņam viss likās normāli un viņš neko sliktu tajā neredzēja! Tāpēc arī gāju pie viņa mammas,ar cerību,ka vismaz ar viņu varēšu parunāt...Mana kļūda!

Tāpēc jau jautāju jums padomus,jo šīs ir pirmās attiecības un pirmās neskaidrības!Vairāk neko tādu savā mūžā nedarītu!

Viņam nav cita ģimene! Tā ir vienkārši paplašinājusies, manuprāt, Tev to derētu saprast.

Centīšos saprast!Ja ne šajās attiecībās,tad nākamajās (ja tādas būs!)! Paldies!!
17.11.2015 23:41 |

Reitings 17203
Sabîna_Agate Varbūt jau arī tu tiešām esi drusku pārspīlējusi un nemaz nav tik traki kā liekas. Pamēģini uz situāciju paskatīties no malas, ja tavai draudzenei būtu tāda pati situācija tad tu arī to uztvertu kā kaut ko sliktu?

Tā jau liekas ka māte grib tik kā labāk un ja tev ar viņa māti attiecības ir labas tad varbūt nevajadzētu to tik asi uztvert. Varbūt ar māti pašu jāparunā ka lai tik daudz to ēdienu nedod jo savādāk pati pat nedabū vakariņas uztaisīt kā vēlies jo savestais ēdiens tak arī jāēd :D
Un par to braukšanu palīgā, nez es laikam joka pēc brauktu līdzi un papļāpātu ar to māti utt. Novērtētu situāciju vai tiešām tavs draugs tur ļoti ko palīdz vai arī tomēr tiek tik saukts palīgā lai nebūtu mājās pie draudzenes jābrauc.

Pa lielam tomēr vajadzētu atrast kādu pieņemamu vidus ceļu kas apmierinātu gan tevi, gan drauga māti.
17.11.2015 23:43 |

Reitings 29
Rīdziniece- kaut es mācētu/spētu iemācīties tvert visu vieglāk! Bet mēģināšu!
17.11.2015 23:44 |

Reitings 29
Miss Joker Tur jau tā lieta-man ar viņu vairs nav labas attiecības,kopš uzbraucu viņai par to visu! Manai aizstāvībai gan jāsaka,ka centos atvainoties par saviem vārdiem un visu vērst par labu un ko viņa atbildēja,ka man netic un redz cauri... tāpēc arī uztraucos par drauga biežo ciemošanos un ko viņa viņam tur varētu pateikt... :-/
17.11.2015 23:47 |

Reitings 17203
Nu tad iespējams pati jau visu esi sabojājusi ar to ka saķīvējies ar viņa māti. Tur nu ja nevarēsi salīgt mieru ar māti, tad attiecības ir ilgtermiņā nolemtas.
Varbūt arī tāpēc māte tagad ir tik uzbāzīga dēlam jo lūktiešām nevēlas lai viņš ir kopā ar tevi un uz to arī borē viņu.
17.11.2015 23:50 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu bet kāpēc turpini izlikties, ka viss kārtībā un nerunā ar savu vīrieti par lietām, kas tevi neapmierina? Forums tev noteikti nepalīdzēs.

Nezinu, kam būtu jānotiek, lai tā vietā, lai izrunātos ar vīru, es te publiski apspriestu savas ne tik labās attiecības ar vīramāti (man gan tās ir labas, paldies Dievam!)... (t) Runā ar savu vīrieti tak!

Manam vīram jau sen kā nav 20 gadi, bet pie mums bija pailgi ciemos viņa māte un gan traukus pēc viņa vāca un mazgāja, gan ēst gatavoja dēliņam (man jau arī tika, bet nu tak skaidrs, ka centās vairāk dēla dēļ), gan māju uzkopa šad tad... Un vīrs protams neiebilda un ļāvās apčubināties. Vai man vajadzēja sapsihoties par to, jo, redz, viņš ir pieaudzis vīrietis un var visu pats izdarīt? Var, bet kamēr vecāki ir uz šīs pasaules - tikmēr, lai jau lutina savus bērnus kā vien var. Es tiešām neiebilstu pret vecāku rūpēm!

Vienīgā sliktā lieta šajā stāstā ir šī:
Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Un pie tā esi vainīga tu pati! Ja ir pretenzijas - izsaki tās savam vīrietim. Viņa māte tev ir jāciena un jābūt paklausīgai (vismaz ārēji, viņas klātbūtnē), jo tā pieklājas darīt labām sievietēm. Visu, kas tev nepatīk, maini izmantojot sievišķīgu viltību vērstu uz savu vīrieti, nevis krietni vien vecākam cilvēkam izsaki kritiku un aizrādījumus itkā jūs būtu vienaudži. Ja man kaut kāds skuķis sāktu kaut ko baigi pārmest par manu dēlu, audzināšanu un manu uzvedību - zaudētu manu lojalitāti momentā! Tā ir klaja neaudzinātības pazīme.
17.11.2015 23:51 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Nu nezinu, kur tad problēma, ja draugs brauc izpalīdzēt savai mammai. Ne jau nu pie mīļākās brauc. Cik ilgu laiku viņš pavada pie mammas? Tik daudz, lai tas baigi ietekmētu jūsu kopīgo laiku?
17.11.2015 23:52 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Centīšos saprast!Ja ne šajās attiecībās,tad nākamajās (ja tādas būs!)! Paldies!!

Vai Tu savus vecākus, brāļus, māsas u.c. uzskati vēl par ģimeni? Vai arī tā vairs nav Tava ģimene, jo tagad Tev ir cita? Padomā no šāda skatu punkta. Es, ja man kaut kas nepatiktu, tiešām mierīgi parunātos ar draugu, lai gan nesaprotu, kā var kaitināt, ka puisis sazvanās ar mammu. Runā 3h? Ticu, ka Tu nudien neesi tik liela meitene, ka ienākot puiša dzīvē, no tās izstum visus pārējos. Un vēl, ja puisis tā rūpējas par mammu (ģimenes sievieti), man būtu sajūta, ka par mani arī parūpēsies, ka esmu tikpat svarīga, jo viņš tā ir audzināts attiekties pret savām dāmām - ar cieņu, rūpēm un mīlestību, pat ja tas nozīmē kādas neērtības.
17.11.2015 23:53 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Man arī liekas smieklīga tā sievu un draudzeņu dalīšana. Daudzi vīrieši savas draudzenes mīl daudz vairāk, ir uzticīgāki un gādīgāki nekā citi vīrieši pret savām sievām. Tas ir atkarīgs no cilvēku uzskatiem. Mani vecāki nav ticīgie un tāpēc uzskata, ka precēties neticīgiem cilvēkiem ir diezgan amorāli. Viņi ir kopā jau 25 gadus. Savukārt pazīstu pāri, kas ir apprecējušies pēc 3 mēnešu kopā būšanas, jo viņiem vienkārši likās stilīgi aprecēties. Puisis meiteni krāpj katrā trešajā ballītē. Drīzāk varētu saprast attiecību dalīšanu pēc kopā būšanas ilguma, nevis apgredzenotības. Tas liekas sekli.

Par tēmu- Lai arī tādai gādīgai(?) mātei ir daudz priekšrocības, labi varu saprast arī meiteni. Tu aizej no savām mājās un uzsāc patstāvīgu pieauguša cilvēka dzīvi. Bet no sava partnera nesagaidi to pašu. Viņš vēl joprojām ar vienu kāju ir mammas mājā. Tā ir sava veida vilšanās. Turklāt, ilgtermiņā, visai kaitinoša. Es tev ieteiktu izrunāties, kā draugs uzskata, vai šādas pārlieku siltas attiecības ar mammu ir plānotas visu mūžu vai tikmēr, kamēr mamma pieradīs dzīvot viena. Izstāsti, kā jūties. Un, ja nekas nemainās, uzstādi ultimāti.
18.11.2015 00:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits