žēlsirdības māsa

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Nezinu, kā lai noformulē visu to, ko gribu uzrakstīt. Man sāk nepatikt sev piemītošā īpašība - pārlieku lielā žēlsirdība, žēlīgums. Nemaz nerunājot par to, ka sirds lūzt visādu dzīvnieku dēļ (pamesti, nosaluši, noplukuši, utt. sunīši un kaķīši; ievainoti vai nobraukti dzīvnieki ceļa malā, utt.), žēl redzēt trūcīgus vai nelaimīgus, vai vientuļus cilvēkus, iedomāties, kā ir būt 'viņu ādā'. Žēl bomzīšu, žēl pļēguru, kuri ir pazaudējuši iespēju nodzīvot savu vienīgo dzīvi labāk... Tādu, kuriem nespīd baltā gaisma tuneļa galā..
Bez tā visa, es jūtu līdzi arī tiem, kuriem būtu jāsaņem pēc nopelniem. Un te arī mana problēma. Lasu par to traģisko negadījumu ar riteņbraucējiem. Smagās mašīnas šoferim draudot 10 gadi cietumā. Atkal ļoti žēl. Un tā var turpināt..
Ko ar sevi darīt? Esmu savas dzīves laikā izbesījusi gan mammu, gan tagad draugu ar savu "pīkstēšanu" un citu žēlošanu. Gribētos sevī ieprogrammēt mūžīgo dzīvesprieku un padzīt to "koncentrēšanos" uz bedīgo realitāti visapkārt.
Kā ir ar jums? Dzelzs sievietes vai raudules?
28.10.2015 12:46 |

Reitings 170
Reģ: 09.09.2015
Man arī ļoti žēl tā šofera.. Mans tētis arī veic to pašu darbu ko viņš-šoferis, un pat iedomāties drausmīgi..
28.10.2015 14:50 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Mans ieteikums - pārvērt daļu žēluma produktīvā rīcībā. Piesakies par suņu staidzinātāju tuvākajā patversmē, palīdzi vientuļai sieviņai uznest piektajā stāvā iepirkumu maisus, nopērc cimdus vai koka karoti no večuka tunelī. Būsi darījusi nedaudz gaišāku šo cilvēku ikdienu, turklāt mazāk laika veltīsi bezrezultatīvai līdzjūtībai, kas pati par sevi nekur neved (toties, nenoliedzami, dara mūs cilvēcīgākus).

Vispār man ir apnikušas gan kaimiņu tantes ar žēlošanām, gan citi apkārtējie cilvēki. Bet tad pacel pakaļu un dari kaut ko lietas labā. Ok, Garkalnes lietā nevaram neko darīt, tur var vienkārši līdzi just, bet par dzīvnieciņiem, vecajiem cilvēkiem utt., tur gan var iesaistīties un palīdzēt, nevis pus pasaulei kladzināt, cik ļoti ir žēl. Ja visi sēdēs un pīkstēs, tad nekas nemainīsies. Viņiem arī labāk nepaliek no tādas žēlošanas.
Un es neesmu dzelzs sieviete, kurai viss vienalga, bet rīkojos, lai palīdzētu - paņēmu dzīvnieciņus no patversmes, protams, visus ta paņemt nevar, bet regulāri ziedoju patversmei, braucu ciemos, staidzinu suņus, piedalos labdarības projektos it īpaši uz svētkiem, kad palīdzam veco ļaužu pansionātiem, bērnu namiem. Nemetu ārā drēbes, bet vedu uz krīzes centru.
Tā kā saņemies un vārdus pārvērt darbos!
28.10.2015 15:22 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Piekrītu pārējām, pārvērt savu līdzjūtību darbos un tas būs lieliski, jo labie darbi vienmēr ir vajadzīgi.

Ne pa tēmu, bet tomēr.
Runājot par to šoferi, man arī viņa ir žēl, nu ok, nejau no sirds žēl, bet tāda netaisnības sajūta ir iekšā, jo uzskatu, ka pie traģēdijas ir tikpat vainīga riteņbraukšanas skola un treneris. Par šiem riteņbraucējiem jau sen šoferi sūdzējās, vasarā bija raksti medijos, ka viņi traucē satiksmei. Tāpat, ka puika bija aiz pavadošās mašīnas, kas nedrīkstēja būt.
28.10.2015 15:28 |

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Piekrītu Marjory

Protams ir situācijas, kad nevari palīdzēt ( bet tādu ir samērā maz )
Vajag piecelties un darīt! Ziedod savu laiku,enerģīju un prātu tiem cilvēkiem vai dzivnieciņiem. Tas noteikti vairāk palīdzes nevis vārdi "Ak,vaij cik žēl".
Arī piedalos daudzus labdarības projektos un protams jūtu līdzi tiem cilvēkiem, bet redzot, ka ar saviem darbiem varu palīdzēt - ir lieliska sajūta
28.10.2015 15:29 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vajag piecelties un darīt! Ziedod savu laiku,enerģīju un prātu tiem cilvēkiem vai dzivnieciņiem.
Tur jau tas āķis, ka to visu realizējot kaut kādā brīdī sāc novārtā atstāt sevi un tuvākos. Ir māksla atrast balansu :)
28.10.2015 15:33 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Noteikti neesmu no tām, kurām visu un jebko ir žēl. Varu būt diezgan aukstasinīga pret lietām un notikumiem, kas mani un man tuvos neskar. Neredzu jēgu visu un visus žēlot t.i. neko nedarīt, bet vnk čīkstēt un šņukstēt. Tas tāds mazohisms pašam pret sevi. Totāli bezjēdzīgi! Speciāli tiek meklēts kaut kàds negatīvisms, lai ir par ko pačīkstēt un pakunkstēt, bet darīts tāpat nekas netiek...

Es van nedomāju, ka te var kaut ko lietas labā darīt. Man jau šķiet, ka tam ir vistiešākais sakars ar cilvēka temperamentu. Ja reiz tu esi melanholiķe, nekas tevi nevarēs piespiest skatīties uz šo pasauli ar sangviniķa acīm...
28.10.2015 15:55 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
man galīgi nav žēl tā šofera , jopcik skaties kur brauc ....
vispār jocīga loģika sanāk , nedraudētu šim nekas , būtu šoks par visatļautību un netaisnību , draud 10 gadi , arī slikti , cik saprotu notrieca 11 cilvēku , mazāk par gadu par katru ....
28.10.2015 15:59 |

Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Man nekad nav zheel cilveeku, lai kas arii ar vinjiem nebuutu noticis. Bet par nelaimee nonaakushiem, nezheeliibu piedziivojushiem dziivniekiem gan es varu visas acis izraudaat.

Bet labaak jau buut visu zheelotaajai nekaa taadai ko nekas nespeej aizkustinaat.
28.10.2015 16:00 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Mana vislielākā sāpe un žēlums ir pret dzīvniekiem. Nākošie ir cilvēki ar īpašām vajadzìbām. Bet te nu esmu ļaunāka - nežēloju tos, kuru vecāki bija egoisti un zinot, ka bērns būs invalìds, pieņēma lēmumu laist to pasaulē. Riebj līdz vēmienam daži stāsti Eņģeļu akcijā.
Par citiem cilvēkiem - principā man ir vienalga. Mam viņi bijuši-nebijuši.
28.10.2015 16:05 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Pievienojos pasaules lāpītāju klubiņam.
Ar to atšķirību, ka daļa no mana naivuma ir pieredzes un citu `jaukās` attieksmes nomirdināta, tāpēc mani ir grūti iežēlināt ar tekstiem un situācijām no zila gaisa. Diezgan ātri atkožu tos, kuri grib sev izsist labumu, cenzdamies manī iedvest žēlumu. Atzīšos - aukstasinīgi eju garām jaunai meitenei, kas tup ar kartona uzrakstu, pakārtu kaklā, pie tuneļa. Labāk iemetu naudiņu tantiņai Vecrīgā, kas smieklīgi dejo, jo uzskatu, ka cilvēks, kurš spējīgs augu dienu notupēt uz ceļiem, ir spējīgs arī strādāt.
Par ko visvairāk pārdzīvoju - dzīvniekiem un veciem, nabadzīgiem cilvēkiem. Bieži palīdzu vecām tantiņām pāriet ielu, panest maisiņus, aprunājos, uzklausu. Pārdzīvoju, ja nav manos spēkos palīdzēt, pēc tam ilgi varu par to skumt. Par dzīvniekiem - Animal Planet jau gadiem neesmu skatījusies, jo varu sākt raudāt arī tad, kad rāda, kā tikai baro mazu koala lācīti no piena pudelītes. Viendien ar puisi gājām pastaigāties un viņš man parādīja uz ceļa nobrauktu mazu zalktīti. Un es, kurai čūskas iedveš šausmas, izplūdu asarās.
Siltu aizkustinājumu izjūtu arī, sastopoties ar latviskumu vienalga kādā kontekstā - pasākumā, dziesmā, dzejolī, Latvijas himnu klausoties. Nupat biju Latgalē un tur, dabu vērojot, it bieži sajutu asaru kamolu kaklā.
Ģimenē par mani bieži saka: tai jau acis slapjā vietā ieaugušas. Droši vien es varētu būt laba lubeņu aktrise - nebūtu problēmu sākt raudāt brīdī, kad Fernando atvērtu durvis, lai no manis aizietu... iepirkties uz veikalu. :D
28.10.2015 16:09 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
ļoti žēl ir dzīvnieku un mazu bērnu.

ja gadās redzēt sabrauktu kaķi vai kaut kur lasīt, ka maziem bērniem iet slikti, ilgi par to domāju un nevaru aizmirst.

pēdējais vēl tagad svaigā atmiņā- pie pārejas sabraukts galīgi maziņš kaķītis...
28.10.2015 16:22 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Teorētiski arī sangviniķi (ne tikai melanholiķi) ir diezgan apdāvināti ar empātijas spējām. Līdzjūtība ir viena no empātijas formām :)
28.10.2015 16:27 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Līdzijust un atrasties mūžīgā žēlojošā noskaņojumā ir atšķirīgas lietas, manuprāt...
28.10.2015 16:29 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Man vissvarīgākā ir mana ģimene. Ārpus tās jūtu žēlumu tikai pret pamestiem, spīdzinātiem dzīvniekiem, taču citu cilvēku neveiksmes un dzīvesstāsti mani neinteresē un neliek just līdzi, par tiem pārdzīvojot. Varbūt izklausās nežēlīgi, taču dzīvē tā jau pietiek visādu negāciju, uzskatu, ka jo mazāk laidīšu sev klāt liekas emocijas, jo labāk.
28.10.2015 18:32 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
parakstos zem katra Mežāzes un Ophelias vārda. Mana sirds un līdzi jušana pieder tikai un vienīgi dzīvniekiem. Bērni, pensionāri, bomži, dzērāji man neizsauc emocijas, tāpēc vien, ka katram no viņiem ir ģimenes, radi utt., lai kaut kā risinātu esošās problēmas, bet dzīvniekiem nav nekā. Neesmu arī no tādām, kam žēl dzīvnieciņi, skatoties bildes internetā vai lasot kkaut kādas ziņās, esmu darītāja, reāli palīdzu dzīvniekiem, kam ir notikusi nelaime.
28.10.2015 18:56 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
man dzivnieku zel un tiesam milzigu trageediju kuras cies daudz cilveeki. par bomziem man zeluma nav, drizak riebums, seviski ja piesienaas
28.10.2015 19:05 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es noteikti esmu zeelsirdiigaa maasa-ne tikai vaardos ,bet arii darbos!
28.10.2015 19:05 |

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Arielle
Mēdz būt, ka - Bērniem un pensionāriem nav ģimenes un radu. Tad ja man ir laiks,līdzekļi un iedvesma palīdzēt - uzskatu tikai normāli palīdzēt.
28.10.2015 19:08 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Ehhh, ir arī daudz par ko žēl. Bet nu ieraugu, padomāju un dzīvoju tālāk.

Šodien darba un civilā aizsardzības lekcijā gāja runa par Zolitūdes traģēdiju. Vot tur man nācās aizdomāties par to, kā visu šo virkņu neuzmanība spēj nonākt līdz tādai nelaimei. Man šajā ziņā ir vairāk žēl, ka cilvēki spēj būt tik mantkārīgi, ka neaizdomājas par nākotni. :( Ahh.
28.10.2015 19:10 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Madara_ta, tāpēc es saku, katrs mēs esam dažādi, un visi nevaram būt vienādi. Protams, tas ir normāli, ka Tu palīdzi, bet mana sirds pret cilvēkiem atmaigst tikai tad, kad runa ir par manu ģimeni un cilvēkiem, kas man ir dārgi, par svešiem, man ir vienalga.
28.10.2015 19:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits