Beidzot atkal sanēmos padalīties :D
Šodien pastāstīšu, kā vienkārši, bet ar autentisku garšu buketi pagatavot vistinu un dārzenus saldskābajā mērcē, ko pasniegt ar rīsiem vai nūdelēm pēc izvēles.
Jums vajadzēs - 3 vistas filejas, dārzenus (šī ir mana izvēle, bet varat izlaist to, kas negaršo): 1 zalā paprika, puse cukini, viens burkāns, 1 liels sīpols, 2 tomāti, locini dekorēšanai.Vēl būs nepieciešams- sojas mērce, galda etikis (parasti 9%), rādītājpirksta lieluma gabalins ingvera saknes,ketčups, kukurūzas vai kartupelu ciete, cukurs, sāls, malti pipari, 2 kiploka daivinas.
Pagatavošana- Sagriežam vistas fileju aptuveni 3x3 cm kubinos. Pievienojam: 2 ēdamkarotes sojas mērces, pierīvējam vienu daivinu kiploka, pusi no nomizotas jūsu ingvera saknes, pus tējkaroti sāls un piparu. Noliekam ievilkties. Tikmēr pagatavojam mērcīti- blodinā ielej vienu glāzi ūdens, pievieno 4 ēdamkarotes etika, tikpat sojas mērces un tikpat ketčupa. 3 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes cietes, pierīvējam atlikušo ingvera gabalinu un kiploka daivinu. Šajā brīdī varam sākt vārīt ūdeni piedevām ;)
Tagad Nemam vistinu- ja gribam panētu pievienojam vienu olu un 4 ēdamkarotes cietes. Ja ieturam slaido līniju, tad nene. Sakarsējam karstu pannu ar ellu, tikmēr blakus katlinā uz mazākās uguns ielejam un izmaisam mūsu mērcīti, pēc 2 min tā jau sāks sabiezēt. Tad apcepam vistinu līdz zeltaina- kādas 2 min no katras puses ( karstaa pannā, lai nezaudē sulu). Tad liekam vistinu mērcītē un uz tās pašas mazās uguns atstājam ar vāku sautēties ( knapi jāmet burbuli kādas 10 min).
Tikmēr sagriežam dārzenus- burkānu gareniski uz pusēm un daivinās, sīpolu lielos 2x2 cm kubinos, cukini gareniski 4 dalaas, drusku izgriež vidinu. Sanaak kā 4 garās kanoe laivinas :) to sagriež mazās laivinaas. Tad uzkarsē pannu ar ellu un pēc stir fry metodes augstā temperatūrā pāris minūtes,
lai dārzeni būtu brūni, bet vēl kraukškīgi. Tad liekam pie vistinas un izslēdzam uguns.
Pēdējais solis- nomizojam tomātinus ( var noblanšēt, lai mizina viegli nāk nost, bet Es parasti mizoju tāpat), izgriežam cieto vidinu un sēklinas un sagriežam tomātus mazos, mazos kubinos. Pievienojam mērcei.Gatavs! Pasniedzam ar rīsiem vai nūdelēm un dekorējam ar smalki sagrieztiem lociniem. Nam, nam :)