Šodien tiku nepatīkami pārsteigta. Lieta tāda, ka bērns, šogad pamatskolu pabeidzis, veiksmīgi iestājās Āgenskalna Valsts ģimnāzijā. Uz pirmo sapulci biju, visi dokumenti nokārtoti, ar direktori izrunāju interesējošos jautājumus, dienesta viesnīcu aplūkojām (mēs nedzīvojam Rīgā), viss lieliski, bērns priecīgi gaida jauno mācību gadu jaunajā skolā.
Turpināju ik pa laikam ielūkoties ĀVĢ mājaslapā, lai būtu lietas kursā par visiem jaunumiem.
Šodien (!!!) tur tika ievietots ieraksts par to, kad jāslēdz līgums par dienesta viesnīcu un saraksts ar bērniem, kuriem jāierodas uz līguma parakstīšanu. Pārsteigta ieraudzīju, ka mans bērns ir ierakstīts pie ''rezervistiem''... Nu bļāviens, ko tas nozīmē? Ja neviens no pirmā saraksta neatsakās no savas vietas kopmītnēs, viņa netiek tur dzīvot?! Kas par cūcību?
Cik sapratu, šis saraksts tika veidots pamatojoties uz mācību sekmēm, bet nu kādā sakarā tikai tagad, jūlija vidū (!) paziņo, ka 6 bērni ir rezervē (tātad, cik saprotu, ir iespēja, ka viņi netiks tur dzīvot)???
Mēs dzīvojam vairāk kā 100km attālumā no Rīgas, izbraukāt šo gabalu katru rītu nav iespējams ne laika, ne naudas dēļ. Ir jūlija vidus, pieteikšanās uz visām normālajām skolām ir sen beigusies, praktiski nereāli ir tagad iestāties citā skolā.
Īrēt dzīvokli meitai arī nav reāli, istaba kādās citās kopmītnēs arī būs nedaudz par sālītu (ja gribas tiešām normālas kopmītnes, nevis prusaku midzeņus), kā arī uzskatu, ka laist 15 gadīgu bērnu kopā ar 18-20 gadīgiem studentiem, kuriem dzerstiņi un tusēšanās ir topā ir stulbi.
Ko lai dara?!
Varbūt kāda, kas ir mācījusies ĀVĢ (un dzīvojusi kopmītnēs), vai arī vecāki, kas sūtījuši savus bērnus šajā skolā kaut ko vairāk zina par to ''rezerves'' padarīšanu? Varbūt es tikai lieki satraucos un viņi neatteiks vietu dienesta viesnīcā?
Esmu neizpratnē. (t)