tieši tas par ko es runāju...slavas vārdi, jo labas atzīmes lika par nekā nedarīšanu
Man arī riebās sporta stundas, jo vienīgais, kas man padevās, bija vingrojumi uz matrača - kūleņi, tiltiņi, presītes, vēl arī īsie gabali - 30, 60 m. Ar tiem vienmēr nopelnīju labas atzīmes. Bumbiņu aizmest nevarēju, krosiņu noskriet nespēju, basketbolā biju tizla utt utt utt. Uzskatu, ka vajadzētu pilnīgi citu sistēmu sporta stundās, nevis visādus elementus kārtot uz atzīmi., man papildus vēl patika tautas bumba un padevās visi vingrinājumi ar lecamauklu, riņķi, lekšana pār buku un tamlīdzīgi. :)
Kam tad jāskrien visu stundu sportā? 10 minūtes, kamēr iesildās, 5 min, kamēŗ viņa izpļurkstas, kas jādara, paliek kādas 20 minūtes, 5 min palaiž ātrāk apģēŗbties.
Krosi meitenēm 1500m, jāpaskrien kādas 8 minūtes. Wow.
Nedomāju, ka tie, kuri vienu darbu pārzīmēja 10 reizes, lai katru reizi būtu labāk un atzīme būtu labāka, ir sliktāki par tiem, kuriem viss sanāca ar pirmo reizi. Tie, kam talants nebija, darīja daudz vairāk un centās daudz vairāk, kāda vēl nekā nedarīšana.
Kam tad jāskrien visu stundu sportā? 10 minūtes, kamēr iesildās, 5 min, kamēŗ viņa izpļurkstas, kas jādara, paliek kādas 20 minūtes, 5 min palaiž ātrāk apģēŗbties.
Krosi meitenēm 1500m, jāpaskrien kādas 8 minūtes. Wow.
nu un tieši tāpat ar sportu - ņemies un daries, kamēr sanāk! Es arī nebiju ģēnijs ar basketbola, volejbola vai futbola bumbu rokās, bet es biju "sportiste" un man vispār atlaildes nebija, no manis gaidīja to, ka man visam ir jāsanāk, visiem jārāda piemērs utt. Nu un ko es? Neko! Darīju, kamēr sanāca. Citreiz arī bija besis, ka nu nevaru es tās serves nekādigi izpildīt.. pieteicos volejbola treniņos, aizgāju uz 2-3 treniņiem, kur man iemācīja pareizu tehniku, nu un viss, 10nieks kabatā
nu un tieši tāpat ar sportu - ņemies un daries, kamēr sanāk!
nu un tieši tāpat ar sportu - ņemies un daries, kamēr sanāk!
Manā uztverē sporta stundām būtu jābūt ne tik daudz ar nesaprotamu un no gaisa izrautu normatīvu izpildi, bet kā vienam no sporta stundu pamatjautājumiem būtu jābūt tieši izglītošanai par savu ķermeni, norisēm tajā, par pareizu vingrošanas/sporta tehniku (kaut vai tik elementāras lietas kā iesildīšanās/atsildīšanā - kā un kāpēc tas vispār jādara, pareiza dažādu vingrinājumu tehnika - tās pašas vēderpreses jātaisa pareizi, citādi nevis no tām vienkārši nav jēgas, bet var arī sevi satraumēt)
Jā, ņemies un daries, ja tev tam ir laiks un vecāki nav tevi iebāzuši mūzikas vai mākslas skolā, kur uzreiz pēc stundām jāiet mācīties.. savādāk nevaru iedomāties, kur un kā var ņemties un darīties.
Jā, ņemies un daries, ja tev tam ir laiks un vecāki nav tevi iebāzuši mūzikas vai mākslas skolā, kur uzreiz pēc stundām jāiet mācīties.. savādāk nevaru iedomāties, kur un kā var ņemties un darīties.