Man radies tāds riebums pret sportu, ka es vēljoprojām nevaru sevi piedabūt kustēties. Ļoti labi saprotu, ka tas ir nepieciešami, bet tieši to arī vajadzētu iemācīt tieši to, nevis riebumu pret fiziskajām aktivitātēm.
nu skumji, ka kaut kas tāds ir jāsaka ;) fiziskās aktivitātes un patika pret tām, manuprāt, ir kaut kādā instinktu līmenī, ko ne slikta skolotāja, ne skolas pieredze nevar mainīt ;) ikviena, kas kaut vai puslīdz ir nodarbojusies nopietnāk ar sportu bērnībā/jaunietes gados, pateiks, ka skolas sports, salīdzinot ar profesionālo, ir pilnīgākās puķītes. Un kā tik uz mani trenere nav bļāvusi, cik tik stundas nav biijs jātrenējas aukstumā, karstumā..cik reizes nav skarbi vārdi dzirdēti, kad nav sanācis sacensībās izpildī to, ko no tevis treneris gaida, kādas naudas tajā iegrūztas, nemaz nerunājot par traumām un sāpīgo ārstēšanos, sporta masāžām... un tu mēģini pateikt, ka tev radās riebums pret sportu dēļ tā, ka no tevis 2x nedēļā pa 40min kāds prasīja izpildīt pilnīgi izpildāmus normatīvus visdažādākajos sporta veidos? Beidz, manā klasē pamatskolā bija meitene ar īpašām vajadzībām, neiegrimsim detaļās, bet pat viņa nāca uz sportu (un nemeklēja kaut kādas ārstu zīmes, neviltoja mammas zīmes utt ;) ) un dabūja sekmīgas atzīmes, ja pareizi atceros, tad pat 6-7 robežās.
Nevajag sev mēģināt ieskaidrot, ka kaut kas ir skolas vaina - atgādināšu, ka tie normatīvi uz 7 bija ĻOTI izpildāmi, gan cacām, gan grāmatu tārpiem, gan vienkārši tādiem, kuriem īpaši nepadevās.
Atzīmju likšana vispār ir ļoti diskutējama tēma, jo te, kā jau dažas minēja, varētu strīdēties par daudzu priekšmetu vērtēšanu, it īpaši tādu kā mūzika, māksla, mājturība... tad jau arī var sākt piekasīties pavisam citam stāstam - valodas ne visiem padodas, eksaktās ne visiem padodas, vai tādēļ arī vajadzētu vērtēt "pēc spējām"? Redz, ja man nu vienkārši nepadodas matemātika, tad mani vajadzēja vērtēt pēc personīgās skalas? Ok 40% kontroldarba ir izpildīts pareizi, bet tas tam un tam ir ļoti labi PRIEKŠ VIŅA, liksim 8? ;) Same story... vienkārši tām, kurām nepadevās sports vai negribēja īsti piepūlēties, tagad mēģina to attaisnot - apzināti vai zemapziņas līmenī, bet tas jau cits stāsts.. :)