ļoti vajadzīga palīdzība.

Reitings 162
Reģ: 16.02.2014
sveikas meitenes.man ir radusies ļoti nepatīkama situācija un varbūt šeit ir kāda daudz zinošāka,kura spēs palīdzēt.
lieta sekojoša- ieliku atverskapi.lv sludinājumu ka pārdodu jenota ādu,pēc laika man raksta viena meitene un saka ka grib pirkt.sarakstijāmies caur inbox un atverskapi.lv un pāris sms.pāris dienas viņa nevarēja atskaitīt naudu jo visu laiku radās viņai problēmas,beigās tomēr atskaitija un es nosūtiju paciņu.vēlāk saņēmu no viņas sms ka viss apmierina un ļoti patīk.ielika par pozitīvu atsauksmi man profilā.
pēc mēneša es saņemu zvanu no policijas ka par mani ir uzrakstīts iesniegums ka esmu apkrāpusi sievieti.viņa man ieskaitija naudu,bet es neesot viņai nosūtijusi paciņu.mēģināju sazināties ar viņu bet numurs bija slēgts.policists iedeva viņas jauno numuru.kad sazvanijos,tad izrādās ka beigās ir pavisam savādāk.....mums pa vidu bija trešā persona kas mūs abas apkrāpa.viņa esot redzējusi sludinājumu ss.lv (kur mans sludinājums nemaz nebija) un tur vsp bija balta lapsāda nevis mans jenots.viņa esot sarakstijusies ar šo pārdevēju(it kā mani) un pārskaitijusi naudu.tai pat laikā sanāk ka arī es sarakstijos ar šo krāpnieci noturēdama viņu par īsto pircēju.tātad sanāk ka šī vidējā persona nosūtija manus bankas rekvizītus īstajai pircējai un viņa man pārskaitija naudu,bet adresi uz kuru sūtīt man iedeva nevis īstās pircējas,bet šīs krāpnieces.īstenībā mēs viana ar otru nemaz neesam sarunājušās bet gan abas ar šo krāpnieci.
biju policija nodevu visu informāciju,visas izdrukas.un man policija lika pārskaitīt atpakaļ naudu jo es savādāk esot līdzdalībniece.tālak man jāraksta pašai ziņojums ka no manīm ir izkrāpta manta un tad meklēšot vainīgo.
zvanija man šī sieviete un teica lai par naudu neuztraucos ka viņai tā neesot svarīga,galvenais gribēja noķert vainīgo.uz ko es atbildēju ka pa daļām centīšos aizskaitīt( pagaidām audzinu mazo un esmu bez darba).tagad pēc mēneša viņa man raksta ka gaida naudu,es pateicu ka pagaidam man nav un vsp ka gribu lai atrod vainīgo un tad es pārskatišu.uz ko viņa atbildēja,ka tā nav ar mieru un uzrakstīs iesniegumu,ka es atsakos maksāt.
man jautājums tāds,vai man tiešām ir jāpārskaita atpakaļ viņas nauda vai es drīkstu pieprasīt lai šo lietu atrisisna līdz galam un tad pārskaitīt?jo savu kažokādu jau arī es atpakaļ nedabūšu pagaidām.un man arī nav 100% pārliecība ka šī pati kundze visu nau noorganizējusi.ĪSTI NEZINU KO DARĪT.
08.04.2015 13:34 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
sohoho, izlasi manus komentārus.
08.04.2015 14:42 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
o mani vārdi bija ka es apņemos atgriezt naudu un viss.varbūt varu ar to spekulēt,jo datumu kad to taisos izdarīt nebija.

Nevis "varbūt", bet vari un vajag.
08.04.2015 14:43 |

10 gadi
Reitings 44006
Reģ: 11.02.2015
Nu palabojiet, bet kā var būt spēkā papīrelis par naudas aizskaitīšanu atpakaļ, ja lieta vēl ir atklāta, tātad vispār tā naudas plūsma vēl jāizmeklē?

Kad dodies pie jurista un uz policiju, es tavā vietā teiktu, ka tiki morāli apstrādāta un pārliecināta, lai to papīru vispār parakstītu, ka tā nav tavas brīvas gribas apņemšanās, turklāt tā ir pilnīgi nepilnīga un pretrunā likumdošanai (kaut vai elementārajam - vainīgo un kompensācijas apmēru var atzīt tikai tiesa). Tas papīrs nevar būt nekādā juridiskajā spēkā, lai iet ieskrieties!
08.04.2015 14:43 |

Reitings 8
Reģ: 11.03.2015
Kāpēc Jūs sakat, lai meitene atrod labu juristu?
Skaidrs, ka viņai tam nav naudas, šaubos vai kāds LABS jurists strādās par velti.

Viss ir atkarīgs no Tava rakstura. Ja man šādi sanāktu, aizietu uz vietējo policiju,
un saceltu traci. Teiktu, ka nekur nebraukšu, lai visas liecības pieņem uz vietas vai lai atmaksā braukšanu.

2kārt uzrakstītu iesniegumu pret to policistu, kas piespieda/maldināja.

Un tad pēkšņi ļoti mainīsies attieksme, sākumā gan jau vēl mēģinās iebiedēt, ja jutīs, ka neizdodas, bail būs ieberzties šiem.

Diemžēl mana pieredze strādājot valsts iestādēs ir tāda, ka bez skandāla nekas nenotiek.(lai cik tas briesmīgi skanētu) Vēl piesoli Bez tabu :D Smieklīgi, bet strādā :D
08.04.2015 14:46 |

Reitings 162
nē nē nebaidos,man tikai šķiet ka tad viņi pateiks ka viņu lieta bija tā kur viņiem sieviete uzrakstija,ka es izkrāpu naudu un viņiem viņa jāatgūst un otra lieta (kuru izskatīs jau cits iecirknis) būs tā kur es uzrakstīšu iesniegumu ka mani apkrāpa un no manīm piesavinājās mantu.viņi būs savu lietu atrisinājuši un tālak man jācīnas par sevi pašai.lai gan tai būtu jābūt kā vienai lietai jo mūs abas apkrāpa viens cilvēks.
un ko man tādā gadijumā rakstīt iesniegumā,ka es nosūtiju paciņu bet man naudu ieskaitija cits cilvēks nevis īstais.bet naudu es saņēmu.ai jau pati nojuku:(
08.04.2015 14:46 |

10 gadi
Reitings 44006
Es vēl uzrakstītu iesniegumu par to sievieti pašu, lai iet trešā lieta vaļā, kāpēc ne? Pēc tāda apraksta toč ir pamatotas aizdomas, ka viņa pati ir iesaistīta visā tajā krāpšanā. Uzrakstītu par to sarunu, kur sākumā pati teica, lai naudu nemaz neskaita, bet tagad rakstās tev, draud ar iesniegumiem, lai tikai tu viņai skaitītu naudu, bet tiesa tev to nav piespriedusi par pienākumu darīt. Līdz ar to viņa taču pati no tevis šobrīd cenšas izkrāpt naudu!
08.04.2015 14:47 |

10 gadi
Reitings 44006
es izkrāpu naudu un viņiem viņa jāatgūst

policija naudu neatgūst!!!!!!!!
Un uz šo viņi šobrīd jau ir ieberzušies, jo kā policija var spiest atdot naudu? Viņiem ir jāveic izmeklēšanas un lietas materiālu vākšanas funkcija. Ar vainīgo sodīšanu, tai skaitā morālo/fizisko/mantisko kaitējumu piespriešanu, mūsu valstī nodarbojas TIESA!!!

Vot par šito toč vari droši sacelt traci arī bez jurista. Un pat ja ir otra lieta - ja iesaistītās personas un lietas apstākļi pārklājas, to apkopo vienā krimināllietā, vien ir vairākas noziedzīgā nodarījuma epizodes, detaļas.
08.04.2015 14:50 |

Reitings 538
Par lietu skaitu jau nudien nav ko uztraukties. Kad savāksies visas lietas detaļas, varbūt to apvienos vienā lietā un būs tev viena krimināllieta.
08.04.2015 14:52 |

Reitings 162
kokoo izklausās ka būs jādara kā saki.aiziesu pie viena jurista kuru man ieteica,redzēs cik viņš piķo par konsultāciju,ja nē tad dodos taisīt traci :) to es māku :D
KAD PRASIJU UZ KURIENI MAN BŪTU JĀPĀRSKAITA NAUDA POLICISTS TEICA NU KA UZ VIŅAS KONTU UN VIENKĀRŠI AR NORADI NAUDAS ATGRIEZŠANA.ARĪ TAS MAN LIKĀS JOCĪGI JO BŪTU JĀBŪT TAČU KĀDAM PAPĪRAM KAS PIERĀDA KA ES ESMU ATMAKSĀJUSI UN PAR KO VSP.bet nu to ka neparskaitīšu pagaidām neko tiešām zinu.vismaz pārliecinājāt mani.
08.04.2015 14:52 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Sohoho

Ar naudas atdosanas datumiem mierigi vari spekulet, jo neesi nevienu datunu norādijusi!
08.04.2015 14:54 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Uztaisīs divas lietas, par savu kažoku vari aizmirst. Tur tiešām bez skandāliem un tračiem nekas uz priekšu neies, bet naudiņu gan tev pieprasīs samaksāt. Muļķīgi, bet piekrītu pat BezTabu, ja savādāk nekā nesanāk - tu neesi vainīga, tev ir pierādījumi, ka no savas puses saistības izpildīji (pārdevi, nosūtīji). Un vispār, kur ir pierādījumi, ka ar to kažoku nestaigā tagad tas tantuks, bet grib arī naudiņu atpakaļ... Neko nesūti, ej runāt un atceries - mentiem ka tik vieglāk tikt cauri ar visu, tā kā turpini dragāt viņiem šo tēmu, lai saprot, ka neatšūsies. Un ej labo iesniegumu, ka naudu atdosi tikai, kad atgūsi savu mantu.
08.04.2015 14:55 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Stulbie latvieši appisēji, vispār zūd kaut kāda ticība mūsu tautā

Bet vispār tiešām pretīgi, kā var latvietim latvietim šitā darīt pāri, es nesaprotu!

Drausmīgs kauns par to, ka latvietis no latvieša šitā ņems uz zags. Pretīgi

Kāpēc uzreiz tik riebīgi jāizsakās par Latviešiem? Tik pat labi tā krāpēja varēja būt čigāniete, krieviete vai citas tautības pārstāvē. Vismaz neredzu iemeslu šeit iesaistīt tautību. :-|
08.04.2015 14:56 |

Reitings 86
Reģ: 26.01.2015
Akd... nu gan aizgāja emociju viesuļvētra.

Jā, autore te ir sūdīgākajā situācijā no visām iesaistītajām pusēm, bet bļaušana policijas iecirknī uz kādu random darbinieku un vēl trakāk - detektīves tēlošana un savas pircējas apvainošana zādzībās nu pilnīgi neko neatrisinās. Tā būtu ļoti stulba rīcība.

Nauda neizbēgami ir jāpārskaita atpakaļ. Vienīgais, ko tu šeit vari darīt, ir rakstīt iesniegumu par tavas jenotādas atgriešanu, krāpnieces atrašanu, un paralēli risināt savas finansiālās problēmas, lai atdotu pircējai saņemto naudu. Šajā stāstā tu esi vissliktākajā pozīcijā, bet ne jau pircēja ir pie tā vainīga, vai vismaz pagaidām tev nav pilnīgi neviena pierādījuma, ka viņa ir vainīga. Tā ka lūdzu, ievelc dziļi elpu, nomierinies, dzīve mēdz būt sūdīga, bet ja tai dod laiku, tad visu var daudz maz atrisināt.
08.04.2015 14:57 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Un es tava vieta labāk savā pilsētas policija neceltu traci, jo visu vini var iegriezt vel lielakas auzas un domaju ka tev no taa nekas labak nebus. Policija var visu sagriezt ta, ka pati beigas noticesi ka esi vainiga.
08.04.2015 14:57 |

Reitings 538
chocco1,

viņi jau tā dara.
08.04.2015 14:58 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tevi mēģina apkrāpt, tas ir acīmredzams. Nekādu naudu neskaiti atpakaļ.
08.04.2015 15:01 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Es arī nelektos ar policiju, jo šī nu, manuprāt, nav tā iestāde, kur var ko panākt taisot skandālus.

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
katia - un kas pierāda, ka autore ir vainīga? tiesa spriež - vainīgs vai nevainīgs. Pircēja varbūt melo un ir saņēmusi jenotu un tagad vēl grib atgūt atpakaļ naudu. Nekas jau nav pierādīts un izmeklēts. Lai policija strādā. Nevajag viņiem atvieglot darbu uzņemoties atbildību uz sevis un atzīstot savu vainu esot nevainīgai.

Reitings 86
Reģ: 26.01.2015
KAD PRASIJU UZ KURIENI MAN BŪTU JĀPĀRSKAITA NAUDA POLICISTS TEICA NU KA UZ VIŅAS KONTU UN VIENKĀRŠI AR NORADI NAUDAS ATGRIEZŠANA.ARĪ TAS MAN LIKĀS JOCĪGI JO BŪTU JĀBŪT TAČU KĀDAM PAPĪRAM KAS PIERĀDA KA ES ESMU ATMAKSĀJUSI UN PAR KO VSP.

Nu kamōn, kad ebayā kaut kādu iemeslu dēļ pircējs prasa naudu atpakaļ, tu domā ka pārdevējs viņam to izsūta kopā ar tiesas pavēsti, ka tiesa spriedusi tā un tā, un lūk pierādījums, ka... nē taču. Aizej uz jebkuru veikalu, nekur tev nedos līdzi nekādus papīrus. Ja tu viņai dotu naudu skaidrā, tad vēl varētu rasties kādi jautājumi, bet ja runa ir par bankas pārskaitījumu, kur 1 izdruka var pierādīt visu uz pasaules... (t) Nevajag no šīs situācijas uzpūst ziloni.

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Jurists vai Bez tabu.
08.04.2015 15:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits