Italu beztema

 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Sveikas! Labprat seit uzzinatu vairak par Italu virtuvi un, protams, visu parejo, kas jums ienak prata, jusu pieredze esot Italija, ja esat bijusas.
Esmu kopa ar italu izcelsmes virieti, un jutu, ka neesmu atstajusi pasu labako iespaidu ar savam kulinarijas spejam. Ta ka internets ir pilns ar receptem, esmu pameginajusi pasas vienkarsakas, pesto un citus pasta edienus. Latviesu virtuve ipasi nepiesaista vinu, no ta ko esmu gatavojusi. Par italu un kiniesu edieniem ir stava sajusma. Tos baudam estuves, to pasu Tofu, tacu velos iemacities pati gatavot lidzvertigi. Nepieciesami padomi no jums, damas! Kas ir tie edieni, ari no latviesu virtuves, ko es varu gatavot biezi, t.i, katru nedelu, pamainot so un to. Varat minet nosaukumus, jo receptes google varu sameklet. :)
03.02.2015 18:08 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Inga88, labprat parunasos ar tevi privati :)
Un par zirniem, jaa, tie ari garso, bet gan zalie, ari pupas ir favoritos.
03.02.2015 19:47 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Pamēģini risoto pagatavot. :)
03.02.2015 19:46 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Donata, runa nav par izdabasanu. Tacu uzzinat ko papildinosu ir noderigi man pasai. Ne tikai runat ar pasu itali, tacu ari no jusu puses ir diezgan interesanti dalities pieredze. JAAA ricotta!! :)
03.02.2015 19:45 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man garšo sviesta pupiņas, zirņi pelekie, šķeltie, putras un etc. Bet manējie ne visiem diemžēl. Es kartupelus ja gatavoju neēdu gandriz, tikai salatus un galu.
03.02.2015 19:44 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
hunnibunni
Jā, gadās bieži pabūt Itālija. Arī Neapolē. Aiznakamnedēļ uz turieni dodos. :)
Bet viņš ir teicis ka viņam negaršo jūras veltes? Maz zinu itāļus, kam tās negaršotu.
Nu pēc būtības var jau arī ko citu tā gatavot. galvenais, lai ir eļļa, daudz sīpola un daudz ķiploka :D uz ta bāzes tad var arī ko citu kombinēt.
Bet vispār tu viņam pajautā, kas viņam garšo un būs skaidrīte.
03.02.2015 19:43 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Kubiete, par tiem kartupeliem, man loti garso. Ja vel merce ar galu un kadiem salatiem, tad ir super. Laikam tas ir par vienkarsu, esmu dzirdejusi, ka kartupeli ir retam edienreizem. Labak tomer pasta vai risi. Man pasai kartupelus gribas biezak, tapec saku, ka sodien bus pankukas, sariveju kartupelus ar burkaniem, ar salatiem, tad skiet, ka kaut kas savadaks. :D
03.02.2015 19:41 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tas siers ir ricotta :)
03.02.2015 19:40 |
 
10 gadi
Reitings 892
Reģ: 28.11.2010
ņam ņam sapratu jau, jo nu jau to ko sākumā pateicu tiek pasniegts kā pašsaprotama lieta un man tik un tā nav taisnība. :D
03.02.2015 19:38 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
man ir diezgan plaša un daudzveidīga pieredze saistībā ar dzīvi Itālijā, vīriešiem un gatavošanu, bet lai es censtos pati uz savu galvu meklēt receptes sazin kam, lai izdabātu vīrietim, kurš nevar ja ne iemācīt gatavot - pat nosaukt konkrētus ēdienus, kurus viņš grib redzēt galdā ikdienā, nu nez...
No latviešu ēdieniem varbūt viņi ēdīs kartupeļu sautējumu, karbonādes un, varbūt, kotletes. Ja itālim garšo sēnes, tad sēņu ēdienus var pamēģināt, viņiem sēnes ir gandrīz kā delikatese. Vēl plānās pankūkas, pildītas ar gaļu vai sēnēm. Lasis arī daudziem cieņā. Pozitīvu pārsteigumu var sagādāt zupas un salāti - itāļi nav īpaši spēcīgi šajos lauciņos. Nekādus skābpiena produktus.
Iemācies gatavot risotto, ļoti noderīgs ēdiens, kad iemācies bāzi, var variēt ar ingredientiem, tāpat kā ar pastu.
03.02.2015 19:38 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Un par bifela mozarellu, pasai man negarso, garsa ir specifiska no parastaa mozarella un tas ari nepatiik. Tacu atceros ciemos bijam un tur ari italu pasta con pesto, un vel kads siers. Nosaukumu neatceros, tacu garsas zina lidzigs biezpienam, plus klat bija laikam chilli merce, to edam kopa ar sieru, godigi sakot, garsigi, tacu es vairak ieest nevareju, muti dedzinaaja tik loti, ka otrreiz laikam neestu.
03.02.2015 19:36 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
nu ir starpība mazliet, garšā arī..radziņi ir macaroni..pārējais pasta :) Bet ēšt vislaik nevarētu. LV kartupelus arī ēdam dažas reizes mēnesii mums ir bagātīga latviešu virtuve lai būtu daudz citu LATVIEŠ virtuves iespeju.
03.02.2015 19:35 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Seit nu gan stridam nav nozimes, tacu man skiet, ka esmu jautajusi vai pastu sauc par makaroniem, atbilde bija, ka lielakoties ir pasta. Macaroni ir varbut atseviskiem edieniem, bet retos gadijumos. Neesmu eksperts, godigi sakot lielu atskiribu nesaskatu. Jo tapat ari anglu valoda ir ta pati pasta visiem makaroniem, nu vel spageti, bet ai.. :D
03.02.2015 19:32 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012





macaroni tev google ari izdos tikai šādas bildes.... :-P
03.02.2015 19:32 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man arī, vari iedomāties. Te ir forums kurā jautro nosist laiku...tik vien, ja neesi pamanijusi :-PDzīvības un nāves jautājumi te netiek atrisinati...:-P
03.02.2015 19:30 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
īsta Mocarella tiek gatavota no Bifeļu piena, tādas ir tikai Itālijā, nekur citur pasaulē


VIT@
, pieņemu, ka nekur nav tik labas kā tur. Bet bifeļu piena Mozarella ir nopērkama arī ārpus Itālijas, pat pie mums ir, vienkārši nav tik plaši pieejama kā parastā - govs piena.

mcgh, sasmējos..laikam vēl nebiji pamanījis, ka vienk...nav jēga.:-D
03.02.2015 19:30 |
 
10 gadi
Reitings 892
Reģ: 28.11.2010
hunnibunni pajautā vnk kas ir "MacaroNī":D
03.02.2015 19:29 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
VIT@ Inga88 vai esat bijusas Italija?
03.02.2015 19:29 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
PASTA...BIO MAĶ
:-D:-D
Godiigi ,man buutu pilniigi vienalga ,kaads ir tas vaards!
03.02.2015 19:28 |
 
10 gadi
Reitings 892
Reģ: 28.11.2010
Kubiete un kāds mums sakars ar krieviem un psrs. Radiatorus arī par baterijām sauc ?
03.02.2015 19:27 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Ne no viena itala neesmu dzirdejusi: makaroni. Ir tikai un vienigi pasta.
03.02.2015 19:27 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!