Ieteiktu iemācīties gatavot risotto un pastu. Iemācas pamatu un tad jau var izvēlēties n-tās variācijas.
Šiem ēdieniem ir tik daudz dažādu variantu un salīdzinoši viegli pagatavošana.
Lazaņjas un picas nav tik elementāri pagatavot.
Kā jau minēja, daudziem itāļiem ļoti garšo rukola, salātus elementāri var pagatavot.
Pati gan nekad itāļu ēdienus negatavoju, kad draugs ir blakus. Vispār negatavoju, viņš gatavo :D
Kad esmu viena, tad pa retam kādu pastu, ravioli, risotto uzmeistaroju. Bet es dodu priekšroku dārzeņiem, vistai, jūras veltēm, mozzarellai, tuncim, olu baltumiem, augļiem, zemu tauku % piena produktiem utt.
No latviešu ēdieniem. Zinu, ka manējais ir stāvā sajūsmā par kartupeļu pankūkām, pankūkām, dzer paniņas, biezpiena mafiniem, ābolu strūdelēm, auksto zupu ar mēdz ēst, kartupeļu biezputra garšo, kaut kartupeļus kā tādus ēd ļoti, ļoti reti.
Nesaprotami un pretīgi liekas - kotletes, karbonādes, visādi cīsiņi/desas/sardeles utt, kartupeļi kā ikdienas maltīte, visādi salāti un ēdieni, kur majonēze un vēl daudz kas.
Valoda skaista, bet nevaru saņemties iemācīties. Slinķe attiecībā uz valodām esmu. :-|