saldumi

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Pilnīga atteikšanās no saldumiem, reāla? kūkas paziņu, draugu dzimšanas dienās, un ja nu vīrietis izdomā no rīta uztaisīt saldas pankukas... neforši tā atteikties...
04.01.2015 20:42 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Baigi bieži ej uz visādām dzimšanas dienām, ka tā pieēdies no tām kūkām? Tās dzimšanas dienas vai kad kāds uzcienā jau nav tik bieži un lielos daudzumos. Mājās vari atteikties un ēst kā vēlies. Painformē arī draugu, lai nekārdina tevi tā. Iesākumā kaut vai sāc ar to, ka pati nepērc vispār! saldumus.
04.01.2015 21:02 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
lionne
Acīmredzot tu nemaz nezini kas ir šie pulveri... pastasti man kas tajos ir tik neieteicams? - kas tieši? Kāds vispār teiksim proteīnam sakars ar bezpēku-spēku? ...
04.01.2015 21:05 |

Reitings 1249
Dālllija - nu pati pagaidām dzivoju ar vecākiem, un vienmēr kads ģimenē apvainojas, ja atsakos no viņa gatavota ēdien vai atnestiem cepumiem/šokolādes no veikala. un tur neko sarunāt nevar - viņiem ir pilnīgi vinalga vai aizmirst un tad apvaino, ka es jau neesmu resna un tad jau neviens gimene nevarot est saldumus...
04.01.2015 21:05 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Es varētu, bet kas skaitās pavisam? Protams, ka ne tā, ka "3 gadus jau neesmu neko saldu ēdusi". Un tas diez vai ir vajadzīgs, bet domāju, ka varētu piem. kādus 3 mēnešus neēst kūkas, končas, cepumus.

Bet vispār... raksturs! :) Mana mamma pati nespēj kontrolēt, ko ēd (bet tas viņai domās apmēram tā - nu jau ko tad vairs, par vēlu, tas nav tā vērts) un reiz pateica man: "Ja nekas cits ar ko lepoties nav, tad var lepoties ar to vien, ka kontrolē visu laiku, ko ēst, ko neēst."
Uz ko es atbildēju: "Nedomāju, ka esmu tik nožēlojama, ka tas ir vienīgais ar ko varu lepoties, bet tāpat arī tas ir kaut kas, ar ko varētu lepoties, jo reti, kurš to var." ;)
04.01.2015 21:07 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Nu, slikti, ka ģimene un draugs neatbalsta. Parunā, izskaidro, ka tā vēlies. Pieaugušiem cilvēkiem būtu jāsaprot.
04.01.2015 21:09 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Atceros, ka kāds gudrāks tievēšanas jomā man arī ieteica zefīrus, kad gribas ko saldu, bet negribas pagrābt ko citu, ieteica izvēlēties zefīru, jo:
Zefīrs

Kāpēc to iesaka lietot diētu laikā? Tāpēc, ka tas, atšķirībā no kūkām un konfektēm,
praktiski nesatur taukus. Ja zefīrs ir izgatavots no ābolu biezeņa, tas satur pektīnu, kas saista kaitīgas vielas un izvada tās no organisma, kā arī ir noderīgs pie vielmaiņas traucējumiem un kuņģa-zarnu trakta saslimšanām.
Protams, ka par zefīru šokolādē nevar būt ne runas. Var lietot tikai tīru zefīru, bez piedevām. Īpaši jau tāpēc, ka šokolādes glazūru, ar ko pārklāj zefīru, ir grūti nosaukt par šokolādes.
04.01.2015 21:10 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Un, ka apvainojas? Paies pāris nedēļas, pieradīs un neapvainosies. Tev nav jādzīvo pretēji savām vēlmēm un uzskatiem tikai tāpēc, lai kāds neapvainotos.
04.01.2015 21:11 |

10 gadi
Reitings 4443
Jap.. zefīrs ir viens no labākajiem saldumiem.. lai gan tajos ir daudz cukuri - toties nav vismaz tauki.. bet tas nenozīmē ka tos var ēst kvantumiem - tievētājiem jāskatās arī cik apēd netiaki taukus bet arī ogļhidrātus.. īpaši cukurus
04.01.2015 21:12 |

Reitings 1249
kabans - es ne vārda neminēju proteīnu. Pati lietoju produktus ar lielāku olbaltumvielu daudzumu- to pašu tevis pieminētu "piena spēku", protams, lietojot pulverus, mazāk laika aiegulda progresā. dažiem varbūt tas ķermenis arī nav tik veiksmīgs, kā man, kad varu iztikt bez tiem, kreatīnu - labi, nu kam vajadzīgs var lietot, mazāk plaisā muskuļi, lai gan ari nav parak labs (īpaši ja lieto kopa ar l-karnetinu) bet nesūdzos, bet l-karnetīns (šajā gadijumā nav īsti pulveris bet vienalga) - to mēs no produktiem iegūstam tik cik ir nepieciešams, ja protams ēd konkrētos produktus sbalansēti, un masas uzņemšanas pulveri - nu labi, tiem kas domā lidz pat n;avei triekt uz viņiem naudu ara, lai jau triec, bet ja pārtrauks - ķermenis nojugsies, zinu pēc konkrēta cilvēciņa. Un tie enerģijas pulverīši, jā 1 reiz pameiģināju - treniņā efekts labs, uzlādē pamatīgi, bet es jau pēc pirmās reizes sapratu - tas rada atkarību, nākamajā treniņā likās kā bez tā enerģijas pulvera vairs neko izdarīt nevaru. Un Tev šķiet ka tajos pulveros viss ir ieguts dabigi, ari tad kad vecumdienās treneties vairs negribēsi vismaz tik jaudīgi kā šobrīd, un pārtrauksi lietot pulverus, domā tev organisms reaģēs pozitīvi? maldies!
04.01.2015 21:16 |

Reitings 1249
man glikozi vispaŗ ieteica neuzņemt, tīri veselības dēļ. Ja vēlos bērnus - jaatsakās, un jālieto pēc iespējas mazāk.
04.01.2015 21:19 |

Reitings 6263
Es atkal nesaprotu - nu atnes tev tos cepumus, pacienā (paņem 1-2, ne jau visu kg liek acu priekšā apēst), apēd no rīta pie tējas. Vai pēc laika atdod draugam, lai apēd, saki,ka negribās.
Vai tiešām atnesot šokolādi kāds tev liek viņu visu notūkāt momentā, devējam acīs skatoties? Nu nemainīsies cilvēki un viņu paradumi tikai tpc, ka tu gribi tievēt! Tev ir jāstrādā ar sevi, ja esi izlēmusi pie kaut kā turēties, nevis jāpukojas, ka citi pukojas un tevi nesaprot. Tā ir tava izvēle un tavs raksturs, kas jāaudzina, nevis jācenšas pārmainīt citi un viņu paradumi!
Nu vienmēr kāds tev blakām ēdīs našķus - draugs, mamma, māsa, ōme, kaimiņš, sieviete sabiedriskajā blakus piesēdīsies ar Snikeri. Nu un ko? Sāksi dusmoties, ka visi pasaule tevi kārdina?
04.01.2015 21:20 |

Reitings 6263
Un tas, ka nav demonstratīvi jāatsakās - ja negribi liekas scēnas un uzmestas lūpas - iemācies atteikties no saldumiem gudri un neviens neapvainosies. Vai neatsakies, bet saldumus paglabā rītam pie kafijas/tējas, vai atdod kādam.
Ja tu demonstratīvi sarauc degunu un pasaki, ka tev ir diēta, bet galīgi neesi apaļa, nu protams, ka apkārtējie nesaprot un uzskatīs to visu par māžošanos un apvainosies!
04.01.2015 21:23 |

10 gadi
Reitings 4443
lionne
Ja nerunāji par proteīnu - par ko tad runāji?- par kādiem tad pulveriem runāji?
Lietojot pulverus jeb uztura bagātinātājus nav jāiegulda mazāks laiks progresā - tie nepalīdz gūt ātrāku progresu.. tie vienkārši "aizlāpa" robus uzturā... tas ka dzersi teiksim sūkalu proteīnu nenozīmē kaprogres būs ātrāks nekā ja dzersi "piena spēku" pēc treniņa....
Geinerus neviens nelieto katru dienu un visu mūžu - jo nav tādi atlēti kas vius mūžu sēž uz bulking fāzes... loģiski ka ķermenis nojūgsies ja kā nezinītis un traks centīsies gadiem sēdēt uz bulking ....
Par enerģijas pulveriem maldies - no tiem nmevis riodas atkarība tāda ka nevari bez tiem bet gan otrādi - no tiem rodas atkarība ka pierod un vairs tieši nesniedz to efektu.. ne velti gudri atēti šos pulverus miskē- katru ned''elu savu jo .. bet vēl gudrāki tos vispār nelieto - ja nu vienīgi pirms sacensībām vai ja maks pārāk biezs.... pats savlaik esu tos lietojis ~1 gadu katrā treniņā - pārtraucu jo sapratu ka man nav svarīgs tas ka treniņā pacelšu tur ~3% vairāk .. man šie 3% ir svarīgi sacensībās ne treniņā.... pātrtraucu - nebija tā ka pēctam neko nevarēju...
04.01.2015 21:24 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
kads ģimenē apvainojas, ja atsakos no viņa gatavota ēdien vai atnestiem cepumiem/šokolādes no veikala.

Paglabā šokolādi skapītī un vēlāk kādam uzdāvini :)
04.01.2015 21:26 |

Reitings 1249
kabans - Ja capstiprinatos viss ko saki, neviens cilvēciņš kas to nedzer šīs lietas nemaz nespētu pilnvertigi dzīvot :D liecies mierā, tev jau vairs to neieskaidrot :D sapratisi kad pienaks bridis kad vairs negribesi naudu ieguldit pulveros
04.01.2015 21:28 |

Reitings 2832
Reģ: 17.10.2010
Es arī nesaprotu, kāpēc pilnībā jāizslēdz saldumus, citiem varbūt strādā tas, ka pavisam izslēdz, bet, ja ir paškontrole, tad var apēst 1 konfekti vai 1 zefīru, nevis visu paku. Ja tas iekļaujas dienas kaloriju normā un ir mazās devās, tad nekādu ļaunumu nenodarīs un arī neietekmēs progresu (ja tievē). Es nekas neesmu pilnībā atteikusies no saldumiem, arī "žāvēšanās" laikā tos neizslēdzu pilnībā.. man pietiek apēst 1-3 gabaliņus tumšās šokolādes vai 1 zefīru un esmu apmierinājusi to kāri pēc saldumiem. Izvēlos augļus saldumu vietā.
04.01.2015 21:31 |

Reitings 1249
P.S. tie kas trenējas
04.01.2015 21:31 |

10 gadi
Reitings 4443
lionne - kads te sakars ar tiem kas to nedzer? nejau visiem tas jadzer - ir pat kulturisti kuri tios nedzer jo visu uznem ar partiku... par paarstiem nesportotajiem pat nerunajot...

Domā ka mana paziņu lokā nav iznijušie kultūristi? - kļūdies... vairāk vai mazāk pazīstu lielāko daļu no ši brīža LV top 20 un agrāko laiku top20 kultūriustiem.. un mana darba ir bijusi darisana ar desmitiem ari paarstu "fizkulturieshu" kuri gan lietojusi, gan nelietojusi, gan lietojusi un partraukis utt....
04.01.2015 21:33 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
man saldumus negribas ,bet ari nedrikstu kermenis tric no visa taa cukura.
04.01.2015 21:35 |

Reitings 1249
kabans - traki tev. ko nu ?
04.01.2015 21:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits