"Aleksandra apavi"

Reitings 60
Reģ: 05.10.2010
Meitenes, varbūt kāda no jums ir saskārusies ar gadījumu, ka ir nepieciešama apavu maiņa pret citu izmēru vai modeli?
Aizvakar nopirku firmas Tamaris skaistus augstos ziemas zābaciņus, dabīgā zamša un ar aitas vilniņu. Uzmērīju, viss it kā bija ok. Nopirku. Tiesa gan - nebija lēti.. Bet tā patika, ka naudiņu nenožēloju. :)
Vakar sapriecājos, ka ārā ir vēss, pirmo reizi uzvilku zābaciņus, vajadzēja uz pus stundiņu izskriet un.. mājās gāju raudādama. Vienai kājai spieda sānus un abām noberzti papēži tā, ka diez vai vēl mēģināšu 2x zābakus uzvilkt. Zole gan ir nedaudz pelēcīga, bet domāju, ka to visu var notīrīt, nekādu defektu nav, jo uzvilku uz īsu laiciņu.
Kā jūs domājat - vai ir vērts iet uz veikalu un lūgt lai preci samaina vai mani tur tāpat vienkārši "pasūtīs"?
08.10.2014 13:00 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Nu tu pirms nes obligāti notīri, jo es siecos domāt, ka ja būs netīri un pārdevēja nebūs akla, pat pretimnākoša būdama nemainīs, jo nu kur viņa liks tos tavus zābakus? Maz ticams, ka kāds tādus pirks, un pēc tam no priekšniekiem iekšās dabūs :D :D :D
08.10.2014 13:27 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Amandaaa,

iepērcies interneta veikalos, tad būs tev tās 14 dienas preces izmēģināšanai mājas apstākļos ;)
08.10.2014 13:28 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Punkts par maiņu 14 dienu laikā attiecas tikai uz neklātienē iegādātu preci - internetā vai telefoniski. Jo tajā gadījuma patēretājam nav bijusi iespēja pārliecināties par preces atbilstību un kvalitāti. Šeit klātienē, pērkot apavus, tev bija iespēja tos apčamdīt un uzmērīt un, veicot pirkumu, tu apstiprini, ka piekrīti preces atbilstībai. Maiņa likumā paredzētajā kartībā ir iespējama tikai garantijas ietvaros, ja ir atklāts ražotāja defekts. Vari iet uz veikalu un lūgt preci samainīt, bet veikalam ir arī tiesības šo maiņu atteikt. Viss atkarīgs no pārdevēja labās gribas.

Jāpiebilst, ka manas kājas arī ir tādas dīvainas. Gandrīz jebkurš apava gabals sākumā uzberž nenormālas tulznas, tad pēc tam valkājas ļoti labi. Varbūt mēģini vēl ar zābakiem pastaigāt?
08.10.2014 13:28 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Noteikti nevajag kasīties ar veikala pārdevējām, ar to tikai apkaunosi sevi.

Ne jau tādēļ, ka apkaunosi sevi (nebūt nē), bet tādēļ, ka ar smaidu un pieklājīgu attieksmi var panākt daudz vairāk :)
08.10.2014 13:30 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Lancaster

Itkā jā, bet no galda stūra var izvairīties apejot ar līkumu, no berzošām kurpēm var izvairīties tikai tās nevelkot, un tad jau sanāk, ka prece nepilda savu funkciju, jo to nav iespējams izmantot nenodarot sev pāri :D :D :D Nu ja man tie apavi būtu pa super dārgu naudu pirkti, es izmēģinātu, kaut kādus mistiskos variantus kā apvārdot pārdevējas, lai samaina :D :D :D
08.10.2014 13:30 |

Reitings 60
Reģ: 05.10.2010
Tiem zābakiem nav nekādu defektu, jo es tiešām ļoti maz pastaigāju. Bet nu ja nemainīs, tad neko. Likšu skapī un taupīšu bērniem! :D
Lollipop - šoreiz nē! Man ir tādas tulznas, ka roka neceļas pagaidām pat viņiem pieskarties. Negribu mocīt kājas.

Vienīgais, dīvaini, ka izmērs ir ok, pēda arī jutās ok ievelkto, bet tā samocītas kājas, ka tiešām gandrīz kā jāraud.
08.10.2014 13:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, ja dabīgā āda, runā, ka spirts palīdzot mazliet "iestiept". Varbūt sadziedē kājas, aplīmē attiecīgās vietas ar plāksteriem, iespirto ādu tajās berzošajās vietās un pavalkā pa māju? Man arī ir gadījies, ka apavi, kas pirmaja reizē noberž, pēc tam labi valkājas.

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Jā, ej tev ir tiesības mainīt preci, pat tad ja tev vienkārši aizejot mājās tie zābaki pēkšņi nepatīk...

Mainīšana arī tad, ja nepatīk attiecas tikai uz attālinātiem pirkumiem. To, kas pirkts klātienē, maina (vai atgriež naudu vai remontē) tikai, ja ir defekts. Turklāt- tikai pirmos 6 mēnešus pēc iegādes var prasīt maiņu vai naudas atmaksu. Pēc tam- tikai labošanu.

Reitings 7497
watchingandtalking,

ja es nopirku 35.izmēra apavus tā vieta, lai ņemtu savu 38.-39., tad veikals būs vainīgs, ka bojā manu veselību? :D

Likums nosaka, ka pārdevējam ir jāiedod lietošanas nosacījumi, kuros rakstīts, kas jādara, lai neapdraudētu savu veselību ar viņu preci. Tad nu parasti tomēr šajos noteikumos ir rakstīts par atbilstoša izmēra izvēli, dezinfekciju tīrīšanu utt.
08.10.2014 13:34 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Ne jau tādēļ, ka apkaunosi sevi (nebūt nē), bet tādēļ, ka ar smaidu un pieklājīgu attieksmi var panākt daudz vairāk

Nu arī, es vienkārši pēc savas pieredzes, pati strādāju veikalā un ne reizi vien klausos kašķēšanos, ka nākas pat saukt apsardzi, jo redz klients nesaprot, ka nemainam preci jebkuros gadījumos vai nedodam naudu atpakaļ.
08.10.2014 13:34 |

Reitings 3328
Noteikti nevajag kasīties ar veikala pārdevējām, ar to tikai apkaunosi sevi.

Štrunts ar kaunu, bet strīdēties ar pārdevēju ir bezjēdzīgi tādā ziņā, ka ne jau pārdevēja izlemj, vai veikals nāks pretī vai nē! To izlemj veikala vadītāji vai kāds nu tajā konkrētajā veikalā ir tas amats. Tā ka ja ir pacietība, tad var kasīties rakstiski- ar ofic. iesniegumu!
08.10.2014 13:37 |

Reitings 29
Reģ: 28.09.2014
Nu nav ko raudāt.
Ej uz veikalu ar čeku, raksti prasījuma pieteikumu.
Neredzu problēmu, lai tev nesamainītu.
Tev uz to ir tiesības.

Ir vēl tāds līdzeklis kā ādas staipītājs.
Maksā ap 6 eur.
Iesmidzini spreju apavos, sabāz iekšā avīzes uz nakti, un pastiepsies bišku.
Vai arī panēsā pa mājām ar lielām zeķēm.
08.10.2014 13:38 |

Reitings 7497
Gangsters,

tikai naudu neatdod pēc tiem 6 mēnešiem. Apmaiņa gan notiek. Turklāt apmainītajai precei atkal garantija ir no jauna 2 gadi (vai vairāk, ja ražotājs dod).

Ja preces neatbilstība līguma noteikumiem atklājas vēlāk nekā sešus mēnešus pēc preces pārdošanas, patērētājs ir tiesīgs:
1) vispirms pieprasīt, lai ražotājs vai pārdevējs bez atlīdzības novērš preces neatbilstību līguma noteikumiem vai atlīdzina patērētājam izdevumus par neatbilstības novēršanu, vai apmaina preci pret tādu pašu vai ekvivalentu preci, ar kuru būtu nodrošināta atbilstība līguma noteikumiem (izņemot gadījumu, kad tas nav iespējams);
08.10.2014 13:39 |

Reitings 3328
Lancaster, paldies par labojumu! Būtu netīšām kādu dezinformējusi:D
08.10.2014 13:41 |

Reitings 3328
Starp citu, tie spec. apavu stiepšanas līdzekļi ir labi- es reiz iestiepu zābakus, kas man gandrīz veselu izmēru par mazu bija:D Sapūtu visu iekšu ar to līdzekli, pabiezāka zeķe kājās un dragā pa māju ar sakostiem zobiem, kamēr tas līdzeklis izžūst. Pēc 2 h apavi derēja kā uzlieti!!!
08.10.2014 13:43 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Lancaster

Jā, bet ja nopērc savu izmēru, kas uzvelkot kājā, kā meitene raksta der ideāli, bet kājas jēlas paliek tikai pēc 30 min staigāšanas, tad nu... es nezinu, 30 min jau neviens netestē apavus pa veikalu un nevar zināt, ka berzīs :D

Sākumā protams, laipni jāiet uz veikalu, un jāmēģina izskaidrot situāciju un sarunāt, taču laipnajiem bieži vien arī laipni pasaka, lai lasās prom un neko nedabūs :D Tad jāpārslēdzas un jāizmēģina psihopāta režīms... tas vairāk strādā...

Man ir līdzīgs stāsts ar skrituļslidām Elkorā... Veikalā uzmērīju pabraukāju pa perfekti gludo grīdu, šķita viss ideāli un perfekti. Taču pirmajā izbraucienā uz asfalta tās grabēja un trīcēja tā, ka slikti metās, loģiski, ka veikalā to nevarēja zināt. Ekspertīze atzina, ka tādas viņas ir un nav jāmaina. Nu tad es 3 stundas pavadīju veikalā, kamēr viņi atmaksāja naudu ar lieliem strīdiem.

Naudu atmaksāja pēc tam, kad pārdevējs teica, ka pirms braukšanas vajadzēja skrituļslidas izmēģināt, kad teicu, ka grabēšana un trīcēšana ir tikai zu asfalta ne veikala flīzēm, pārdevēk\js atbildēja, ka varēju jau izmēģināt, kaut pa veikala stāvvietu pabraukājot. Pēc šī teikuma, teicu lai atnes visām skritu;lsidām kas viņiem ir manu izmēru, katras pamēģināšu uz asflata ārā. Pārdevējs saprata, ka lētāk atdot laikam par tām vienām, nekā, ka es visas izmēģiu.
08.10.2014 13:47 |

Reitings 1814
Jā,sen, sen atpakaļ kad vēl veikalā strādāju man viens nekaunīgs vīrietis vienreiz botes nesa atpakaļ. Saka ka botes ir nekvalitatīvas un vēlas naudu atpakaļ, nu labi saku : rakstīsim prasījuma pieteikumu. Tagad viņš izvelk tās botes no maisiņa tik smirdīgas ka pie kases gandrīz uz augšu parāva, dubļainas,caurumainas un pilnīgi slapjas, es pat teiktu tekošas. Lieki piebilst ka viņš saņēma atteikumu. (mums botes bija jāsavāc tik un tā un jāraksta iesniegums ar viņa " sūdzībām")

Būtībā viss atkarīgs no veikala politikas. Vari būt pret pārdevēju cik laipns vai arī nelaipns vēlies, bet ja vadība saka neko nemainām, neatgriežam tad pārdevējs tur neko nevar izdarīt, ja vien pats nevēlas zaudēt darbu.

Autorei tomēr ieteiktu aiziet uz veikalu un pajautāt vai nevar samainīt, ja nevar tad saki ka gribi prasījuma pieteikumu rakstīt. Vari norādīt ka uzskati ka papēžu berzšanās ir ražošanas defekts.
08.10.2014 13:52 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
watchingandtalking - nu bet tava situācija ir lielisks piemērs pardevēja labajai gribai. Jo pēc likuma pārdevējs tevi varēja laipni pasūtīt PN. Bet samērā bieži pārdevēji, kuriem rūp uzņēmuma labais vārds, tomēr piekāpjas klientam un apmierina prasību tikai tāpēc, lai klients paliktu apmierināts. Tu domā, ka Elkors tās skrituļslidas varēja atdot atpakaļ ražotājam kā defektētas? Nē, viņi tās norakstīja zaudējumos vai arī izdomāja kā realizēt preci citam pircējam.

Es nesaku, ka autorei nevajag mēģināt apmainīt zābakus, jebkurā gadījumā zaudēt jau nav ko. Bet nevajag bļaut, ka autorei ir tiesības zābakus mainīt, jo Patērētāju likums saka savādāk. Lai veicas!
08.10.2014 13:57 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
es personīgi ļautu mainīt apavus pret citu izmēru tikai. tas tā.
no savas pieredzes, reiz atnāca vīrietis pēc 2ned, atnesa atpakaļ saplēstas sandeles, uzrakstīja iesniegumu ar juristu pie sāniem, iesniedza man. Skatos - apavi saplēsti. Vārds pa vārdam (jau otrajā reizē, kad nāca ar vēl vienu iesniegumu), izrādās, ka šis vispār 2 ned nav latvijā bijis, izstaigājies pa oāzēm bez maz vai, kalnos kāpis un atbraucot atpakaļ grib naudu par saplēstiem apaviem :D
aij, visādi kuriozi ir, cilvēki ir dumji :D
08.10.2014 14:08 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Biju domājusi, ka ir tāds likums, ka jāatgriež apavi. Parasti vienmēr strīdos līdz panāku savu :D tiesa gan nenesu novalkātus apavus, tikai tad, ja pa mājām esmu staigājusi. Tādas gan ir bijušas vien kādas 2-3 reizes, kad apavus vajag mainīt. Apģērbu gan parasti maina bez problēmām, neredzu atšķirību - apavi vai apģērbs. Es cīnītos līdz galam. Esmu pat dzirdējusi, ka citi nēsā gadu vai divus apavus, tad nes atpakaļ un maina pret jauniem, tas gan man liekas bezkaunīgi.
08.10.2014 14:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits