Smēķēšana telpās

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Sveikas, šoreiz vēršos pēc padoma pie Jums, jo nezinu, kā rīkoties, iespējams, uztraucos nevietā, tad nu, lūk, situācija:

Pirms kāda laika sāku izīrēt dzīvokli, cilvēki šķita kārtīgi, viss kārtībā, bet nu laika gaitā radušies dažādi pārsteigumi, pirmkārt, kad jautāju, vai ir mājdzīvnieki (nav nekas pret, bet tomēr lielu dzīvnieku turēšanu mazā dzīvoklī neatbalstu), atbildēja, ka nav, pēc kāda mēneša, ejot garām (gandrīz katru dienu sanāk iet garām) redzu, ka uz balkona kaķis, nu neko, pēc tam pajautāju, vai tas viņu kaķis, teica, ka jā, ka atvainojas, ka nepateica patiesību, bija bail, ka neizīrēšu, jo dzīvoklis tomēr pieklājīgs, nesen pēc remonta, bet nu ok - pievēru acis, tā kā man dzīvnieki pašai patīk, bet šorīt atkal pārsteigums - biju iegājusi pēc īres naudas, meitene ieaicināja iekšā un dzīvoklis ļoti nelāgi oda pēc smēķiem, palika pat slikti uz mirkli, pajautāju, kas tad nu noticis, uz ko meitene atbildēja, ka draugs (vai vīrs, nezinu, bet nu cilvēki uz 30 gadiem) no rīta smēķējis vannas istabā, nobrīnījos, meitene laikam saradusi un pat nejūt, jautāju, kādēļ neizmanto balkonu, paraustīja plecus un atbildēja, ka pieradis smēķēt vannas istabā. Biju šokā mazliet, neko neteicu, bet nezinu - pievērt uz to acis vai tomēr man būtu tiesības lūgt iekštelpās to nedarīt? Kamēr viņi īrē, tikmēr man būtībā vienalga, kas notiek un ko dara, bet bail, ka nesasūcas mēbelēs un pēc tam grūti izvēdināt (te bijušas diskusijas, ka nevar tikt vaļā no dažādām nepatīkamām smakām), tādēļ aizdomājos. Kā manā vietā rīkotos jūs? Neiespringtu vai palūgtu to darīt uz balkona? Dzīvoklis nav zelta, bet tomēr daudz tajā ieguldīts.
06.07.2014 15:11 |

Reitings 9202
Stiprais_dzimums, nav runa par mēnešiem, bet kamēr šie izvāktos, jaunie ievāktos, tāpat kāds laks paietu :D
06.07.2014 15:40 |

Reitings 9202
ok, paldies, nav vairsdivu domu :)
06.07.2014 15:41 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Neļautu smēķēt telpās! Vecmamma arī reiz izīrēja dzīvokli vienai studentei, kas kā beigās atklājās - kūpināja kā skurstenis. Pēc tam, kad viņa izvācās, bija jāliek jaunas tapetes, jāmaina aizkarus, paklājus - viss bija piesūcies ar dūmu smaku un apkūpējis pelēks.
06.07.2014 15:50 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Es to tā neatstātu, jo izskatās, ka viņi testē - cik tālu var iet. Vispirms kaķis - tu neko neteici. Ja tagad par pīpēšanu neko neteiksi, tad kas zin, kāds būs nākošais pārsteigums.
Turklāt, viņiem kā īrniekiem ir jāpiekāpjas taviem noteikumiem, nevis tev jāpiekāpjas viņu ieradumiem. Ja viņiem ir tik grūti nepīpēt telpās, lai meklē citu dzīvokli.
06.07.2014 15:51 |

Reitings 57
Reģ: 17.06.2014
Noteikti aizrādi. Piekrītu indie - īrnieki testē, cik tālu var iet.
06.07.2014 15:55 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Pirmkārt, es kā īpašniece neļautu smēķēt telpās, jo ir tak jāievēro ugunsdrošība. Kur garantija, ka kādreiz kas, nedod Dievs, var aizdegties? Otrkārt, kā jau meitenes minēja, viss piesūcas ar dūmiem, un smaka ir nejauka.
Man personīgi, piesmēķēts dzīvoklis rada netīrības iespaidu, lai vai cik izpucēts viņš nebūtu.
06.07.2014 15:59 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Piekrītu Indie par to testēšanu. Manai mammai vienu brīdi uzradās šādi īrnieki - testētāji. Sākumā izrādījās, ka dzīvoklī mitinās 2 dažbrīd pat 3 cilvēki nevis 1, kā sākumā tika teikts, tad pazuda čuguna radiators, kuru vajadzēja pielikt, nomainot veco, bet beigās uztaisīja 200 Ls lielu elektrības rēķinu, kuru bija ļoti grūti dabūt atpakaļ.
06.07.2014 18:59 |

Reitings 95
Reģ: 27.05.2014
Piekrītu Librai!

Ar smēķētāju atstātajām sekām varēs cīnīties tikai pārkrāsojot griestus, grīdas, uzliekot jaunas tapetes - tātad būs jātaisa kārtīgs remonts. Plus, protams, aizkari, mēbeles - viss drausmīgi smirdēs.
Līdz nebiju ieraudzījusi bijušo īrnieku smēķētāju dzīvokli, nekad nebiju domājusi, ka tas var būt tik drausmīgi.
Bet, ja atļausi smēķēt turpmāk - tas radīs daudz lielākus izdevumus un raizes, nekā, ja tagad izliksi viņus.

Domāju, ka ar jauniem īrniekiem problēmām nevajadzētu būt. Protams, ja par dzīvokli Tu prasi ļoti demokrātisku summu - tad varētu būt, ka piesakās arī tāds nenopietnais kontingents.

Veiksmīti! :)
06.07.2014 19:18 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Smēķēt vanasistabā? :D Tākā tāds smeagols no Haruia Potera filmām. Ebaķ smējos.
Noteikt cēli ar kafiju pie portatīvā kurījis nevis līdis vanasistabā.
06.07.2014 19:29 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
bet bail, ka nesasūcas mēbelēs un pēc tam grūti izvēdināt (
Iesuucas un kaa veel, ja regulaari smeekee. Es vienus taadus izlidinaaju no dzivokla, jo teica saakumaa, ka nepiipee, bet sanaaca piekert. Mans dziivoklis - mani noteikumi. Neaukleejies. Atradiisi citus labaakus iirniekus.
06.07.2014 19:37 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
(ir vispār pieņemts tas likums, ka uz balkoniem nedrīkst?)
Nē, vismaz Rīga tāds nav. Ja nemaldos, tad tads bija pienjemts Ozolniekos, bet nezinu, vai ir atcelts.
Kaķis + cigaretes. Es mestu ārā, ja vien dzivoklis nav kaut kāda kriminala rajona (zemstava točka, blakus bordelis, kaiminjs narkomans utt.), kur jau ta gruti dabut irniekus.
06.07.2014 19:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits