Nu es arī studēju e-studijās (Turībā), jo tas likās visizdevīgākais variants, tā kā strādāju bez noteikta darba laika, daudz ceļoju ziemas periodā utt. Man ļoti veiksmīgi gāja ar coursera.org kursiem kas arī ir online (lai gan, protams, citādi).
Papildus motivators bija tas, ka diemžēl biju vīlusies vienā citā (valsts) augstskolā, kur mācījos senāk, kad pasniedzēji bieži nebija gatavojušies lekcijām vai neatnāca vispār (???), pasniedzēji pielāgojās tam, ka studenti nepilda MD un masveidā neapmeklē lekcijas (tādejādi nespējot sekot mācību vielai) un beigās kvalitāte bija šausmīga + netika mācīts tas, kas plānots.
Protams, gala rezultātā es arī esmu iekavējusi vielu e-studijās, jo tie mājās rakstāmie kontroldarbi ir diezgan apjomīgi (lielākā daļa nav tādi, ko skolā 1 lekcijas laikā uzrakstītu atbildot uz jautājumiem, bet vairāk referāti, statistikas analīzes, prezentācijas utt) + nav konkrētu termiņu to iesniegšanai. Tomēr es esmu apmierināta par materiāliem, ka neko nevaru palaist garām utt., bet kopumā tas aizņem daudz laika, ja patiešām grib iedziļināties tēmā, nokārtot labi eksāmenu. Kontroldarbus, protams, var uzrakstīt arī kāds cits (kā daudz kur), bet gala atzīmi tāpat dod eksāmens (ja tas nesekmīgs, neņem vērā arī KD savāktos procentus atzīmei).