Kopš tiku pie Kindle, papīra grāmatu neesmu turējusi rokās (ja neskaita mācību literatūru, protams). Man ir Paperwhite modelis, kas lasīšanai ir ērts, līdz ar to tajā ziņā nekādas neērtības nesaskatu. Tā kā lielākoties lasu angļu valodā, caur Amazon varu ar vienu klikšķi pasūtīt daudzas pavisam jaunas, interesantas grāmatas, un man tās cenas nešķiet astronomiskas. Var arī internetā daudz ko atrast par brīvu, vajag tikai meklēt.
Līdz šim esmu nopirkusi tikai divas grāmatas no šeit jau pieminētā las.am. Tur ir daudz grāmatu no izdevniecības Mansards, kas, manuprāt, izdod ļoti foršu mūsdienu latviešu autoru darbus.
Vēl viens pluss ir tas, ka nevajag milzīgu grāmatplauktu, kur salikt visas nopirktās grāmatas - dzīvojot vienistabas dzīvoklī, man tas šķiet svarīgi.
Par cenām runājot, nevajag jau gaidīt, ka e-grāmatas metīs pakaļ par santīmiem. Tāpat ir autoram honorārs jāmaksā, izdevējam sava daļa, vāka dizainerim, maketētājam. Atkrīt tikai izmaksas par papīru un noliktavu, varbūt tāds portāls kā las.am liek mazāku uzcenojumu nekā grāmatnīca.