Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera kūkas pamatne.

 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Kulinārijas pavēlnieces dalieties ar idejām!!! :)

Vēlos kā pateicības dāvanu izcept siera kūku vienam cilvēkam. Siera kūka cepta entās reizes, bet vienmēr par pamatni izmantoti cepumi ar sviestu. Tā kā šis cilvēks ir tāds, kas arī skaita kalorijas, tad vēlos pamatni pagatavo no kaut kā veselīgāka. Protams, siera kūka ir viena liela kalorijas bumba, bet ja es varu kaut nedaudz samazināt tās kalorijas, tad vēlos to izdarīt.

Bija idejas par riekstiem, auzu pārslām utt. Padalieties, kuras tiešām sanāk garšīgas pamatnes.
20.05.2014 14:51 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Samalti rieksti/ sablendēti žāvētie augļi. Var sajaukt kopā.
20.05.2014 14:54 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
cepumi/daudz kokosrieksti/sviests ,protams, bet var vnk sviesta vietā ūdeni, vienreiz tā taisīju, jo kaut kā aizmirsās sviests, man uzreiz pamatne negaršoja, bet vismaz taukaina nebija :D
20.05.2014 14:54 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Par auzu pārslām un riekstiem nezinu, bet pati esmu mēģinājusi sajaukt cepumus nevis ar sviestu, bet ar sulu. Viss labi turējās kopā.

Kaut gan, ja taisi plānu pamatnīti, cik tad tur tā sviesta vispār būs..
20.05.2014 14:56 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Samalti rieksti/ sablendēti žāvētie augļi. Var sajaukt kopā.

Skatoties ar kādu siera kūku taisi :) ja necepto, tad ar pamatni var ļoti variēt, ja cepto, bet tomēr nezinu vai žāvētos augļus izvēlētos , jo pēc savas receptes, ko taisu siera kūku, cepu vairāk par stundu, tie augļi tur apakšā man sadegtu :/
20.05.2014 14:56 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Esmu ēdusi siera kūku, kurai pamatnē bija Belvita cepumi. Droši vien, tos var aizveidot ar jebkuriem citiem līdzīga veida cepumiem.
20.05.2014 14:56 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Taisīšu cepto siera kūku un cepu ~30min.

Žāvētos augļus un riekstus arī nedaudz ar sviestu vajag sajaukt, ja?

Libra, tie belvitas cepumi skaitās tādi ar mazāk kalorijām? Neesmu ēdusi.
20.05.2014 14:58 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Žāvētas dateles, plūmes un indijas rieksti. Samaļ, tad liek pamatnē un ledusskapī līdz brīdim kamēr gatavo kūkas masu.
20.05.2014 15:00 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es nezinu, cik kaloriju ir cepumos, kurus parasti izmanto. Belvita ir tādi kā graudu cepumi, nav gluži Selga. Es domāju, ka kaut ko līdzīgu ar mazāk kalorijām noteikti var pameklēt. Manuprāt, vārdi "cepumi" un "mazkaloriju" tomēr neiet kopā :D
Un rieksti taču nemaz nav ar mazāk kalorijām! 100g riekstu pilnīgi noteikti ir vairāk kaloriju kā 100g cepumu.
20.05.2014 15:01 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es zinu, ka riekstos ir daudz kalorijas, bet tomēr tie ir veselīgāki nekā ķīmiski cepumi ar visādām vielām.
20.05.2014 15:03 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
100g riekstu pilnīgi noteikti ir vairāk kaloriju kā 100g cepumu

+
20.05.2014 15:04 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Žāvētas dateles, plūmes un indijas rieksti.


Esmu tieši šādi taisījusi aukstajai siera kūkai pamatni.

Bet piekrītu Librai, ka riekstos arī ir daudz kcal. Varbūt labāk siera kūkas masā izmanto low fat produktus, bet pamatnei atstāj cepumus? Vai arī vienkārši maz riekstus liec, vairāk žāvētos augļus.. bet tur atkal cukurs daudz :D
Ai, kad es ēdu, tad ēdu īstu mantu, nav ko ņirgāties par siera kūku :D
20.05.2014 15:05 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Man pamatnē vienmēr ir salbenderēti cepumi,nepievienoju klāt sviestu. Varbūt vari pamēģināt kādus cepumus no gluten free stendiem,tajos,manuprāt,ir mazāk cukura.
20.05.2014 15:05 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Tā kā šis cilvēks ir tāds, kas arī skaita kalorijas,

tad tiec nu galā no sākuma, kas Tev būtu svarīgāks, lai viņam tiek mazāk kaloriju (kā viņš pats vēlas), vai arī mazāk ķīmijas. Savādāk izskatās, ka neviens no piedāvātiem variantiem nav pa prātam.

Esmu taisījuisi pamatni arī no lāču rudzu tumšās augļu maizes.
20.05.2014 15:07 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man pamatnē vienmēr ir salbenderēti cepumi,nepievienoju klāt sviestu.


Nazīc pēc tam turās labi pamatne? Nebirst nost un nejūk ārā, piemēram, pārceļot no veidnes uz šķīvja?
20.05.2014 15:07 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Pamatni taisi plānu - mazāk cepumu un sviesta, ņem tos cepumus, kuros mazāk atrodi kalorijas. Kūku taisi necepamo - paņem krēmsieru, kam mazāk % (~12% Rimi, Alpen rose) un pieliec želantīnu. Vai arī vispār taisi jogurta kūku. Tā nebūs tik trekna.
20.05.2014 15:07 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Var jau taisīt no mandeļu miltiem, bet nu pamatne nebūs tik stingra. Var sakaramelizēt pirms masas ieklāšanas samaltas auzu pārslas ar cukuru, kā arī žāvēto augļu masa, bet nu tur gan obligāti jāklāj cepampapīrs, jo dikti lips pie pamatnes.
20.05.2014 15:07 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
labāk taisi veselīgos mafinus - no auzu pārslām utml. :D smuki iepako.
20.05.2014 15:09 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
aloe it kā nē,nu labi,es taisu ar ogām parasti,kuras lieku virs cepumiem(ir bijis arī kompots,bet pārsvarā sablenderētas ogas)un tad leju virsū siera masu. Tas gan vienmēr ir cepamajai siera kūkai.
20.05.2014 15:12 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Maffini jau ir iepriekš cepti. Labāk siera kūku.

Tāpat cilvēkam ir liela ģimene un tur katram pa vienam nelielam gabaliņam.

Es tā kalorijas neesmu nekad skaitījusi un šoreiz laikam labāk būs izvēlēties veselīgumu ar mazāk ķīmiju.

Favel, Tava ieteiktā ideja man patīk un kaut ko līdzīgu jau biju plānojusi. Tu tik apstiprināji un paldies par ieteikumi noteikti izmantot cepampapīru.
20.05.2014 15:14 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Kāpēc nevēlies taisīt auksto siera kūku? :)
20.05.2014 15:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits