daļa no algas samaksas ''aploksnee''

Reitings 46
Reģ: 17.04.2014
Sveikas, meitenes

Vēlējos pajautāt jūsu viedokli un kā jūs rīkotos manā vietā.

Situācija tāda, ka tiek piedāvāts ofisa darbs uzņēmumā , ar normālu cieto algu, kas tiek pārskaitīts uz bankas kontu, visi nodokļi nomaksāt utt. Īsāk sakot ar cieto algu viss ir likumdošanas ziņā kārtībā. BET ir tāda lieta , kā piemaksa, kas tiek izsniegta arī katru mēnesi, bet '''aploksnē'''. Kā jūs reaģētu tādā situācijā ? Vai tas ietekmētu jūsu piekrišanu strādāt tajā uzņēmumā?
30.04.2014 13:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tie, kas čīkst, ka nemūžam nepiekristu - es katru reizi esmu šokā, ka pie iemaksas bankomātiem vienmēr ir rindas, it īpaši ap 10. Datumu. Kāpēc? No kurienes pēkšņi cilvēkiem tik daudz skaidras naudas, ka spiež maku un jāliek kontā? Ticu, ka puse Latvijas saņem algu aploksnēs.

Neviens tak kreiso naudu konta neskaitis, VID seko tam tomer.Ka to var nezinat. Ir tiešām ir kam maksa uz rokas algu, tiek maksati visi nodokli,bet rekinus maksa ibanka vot i skaita konta. Tad vecakiem naudu skaita, uz konta 2 kartes algu sanem un palidzibu ieskaita. Daudz iemeslu.
30.04.2014 20:26 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Es piekristu.
Tāpat jau sen ir skaidrs, ka par vecumdienām pašam jārūpējas, jo pensijas vai nu nebūs vispār, vai būs nožēlojama ņirgāšanās par cilvēku(lai cik viņš godīgi būtu nodokļus maksājis) un nodokļi vienkārši ieslīd politiķu kabatās un viss.
30.04.2014 20:26 |

Reitings 185
Reģ: 12.04.2014
es ieteiktu padomāt par to, ka tāda domāšana, kāda valda iedzīvotāju vidū, valda arī varas aparātā. Līdz ar ko- mēs paši veidojam savu valsti.
Ja Tev liekas ok kko nošmaukt, tad būtu ok jāliekas arī tam, ka kāds no varas pārtāvjiem kko nošmauc.
Vienīgā starpība ir, ka viņiem ir pieeja lielākiem resursiem, tāpēc arī nošmaukšana ir lielākā apmērā.
30.04.2014 20:58 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Tie, kas čīkst, ka nemūžam nepiekristu - es katru reizi esmu šokā, ka pie iemaksas bankomātiem vienmēr ir rindas, it īpaši ap 10. Datumu. Kāpēc? No kurienes pēkšņi cilvēkiem tik daudz skaidras naudas, ka spiež maku un jāliek kontā? Ticu, ka puse Latvijas saņem algu aploksnēs.

Tā arī ir. Mans draugs ir strādājis vairākos restorānos - visur niecīgu summu ieskaita kontā un pārējo uz rokas. Un tā nebūt nav vienīgā nozare, kurā tā ir ierasta prakse.
30.04.2014 20:59 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
es ieteiktu padomāt par to, ka tāda domāšana, kāda valda iedzīvotāju vidū, valda arī varas aparātā. Līdz ar ko- mēs paši veidojam savu valsti.
Ja Tev liekas ok kko nošmaukt, tad būtu ok jāliekas arī tam, ka kāds no varas pārtāvjiem kko nošmauc.
Vienīgā starpība ir, ka viņiem ir pieeja lielākiem resursiem, tāpēc arī nošmaukšana ir lielākā apmērā.

Tur jau tā lieta, ka nodokļu maksātājiem nav motivācijas maksāt nodokļus, redzot, kā viņu nodokļi tiek izšeptēti Dienvidu tilta un citās afērās, izmaksāti milzu kompensācijās visādiem funkcionāriem, iztērēti superluksa automašīnās ar muguras masieri, utt., kamēr viņu pašu bezdarbnieku pabalsti un māmiņalgas tiek apšņikātas, bet viņu vecāku pensijas netiek indeksētas.

Ja ierēdņi un amatpersonas tiktu saukti pie kriminālatbildības par nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu, tad arī nodokļu maksātājiem parādītos motivācija godīgi maksāt nodokļus.
30.04.2014 21:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012

Es gan teiktu, ka atskiriiba ir citaa - tauta veel jo projaam ir kalpi, bet amatpersonas, kuriem buutu jaabuut tautas kalpiem, ir patiesiibaa kaklakungi. Kalpiem nodoklju nosmauksana ir izdziivoshanas jautaajums, bet kaklakungiem liekaas, ka vinjiem pienaakaas nosmaukt peec likuma, jo galu galaa vinji ir kungi. Veseliigaas valsts - tautas attieciibaas vadoshaa kaarta nenjem nost iztikas minimumu tautai savu vajadziibu apmierinaashanaa, kas savukaart ir raksturiigs kaklakungu vadiibas stilam, jo vinjiem interesee tikai un vieniigi savi ienaakumi.
Vieniigaa nelaime, ka latvietis ir taa pieradis buut par dzimtcilveeku, ka nemaak sacelties pret paari dariitaajiem, lai gan tur jau sen bija jaasavaac paraksti, lai pazeminaatu iereednju algas, lai atlaistu no darba katru korumpeeto darbinieku un aizvaaktu lielu dalju politikju no skatuves.
30.04.2014 21:28 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Neuzskatu, ka es apzogu tada veida valsti. Man ir pietiekami daudz piemeri, kur cilveki godigi stradajusi, bet no valsts sanem tik sperienu pa pakalu. Uz pensieonariem vien jau zel skatities ka par viniem publiski nirgajas. Saja valsti neviens par tevi un tavu gimeni nedomas, jadoma pasiem. Ne, valsts mus noteikti neapzog, pasi esam vainigi, laikam visu algu jadod un darglietas tapat, par maz mums to tiltu un ekas, kur amatpersonam savu pakalu sildit.
30.04.2014 21:33 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Man bija 4 gadus alga aploksne, beigas priekshnieks aploksni nogrieza un palielinaja
Algu par 10 latiem. Ta vienkarsi 3 dienas pirms algas panema un pateica, ka no nakama menesa alga minimala plus10 ls klat! Neviens nevareja iebilst- ja kadam kaut kas neapmierinaja ej prom. Ja doma ilgtermina - es nekad tam nepiekristu! Jo kad busi bezdarbnieks sanemsi to, ko esi oficiali pelnijusi.
30.04.2014 22:57 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Katrs iedzivotajs, gada beigaas, var iet un sanemt savu parmaksaato nodoklu naudu, bet daudzi to nezin un nekur neiet Kur tad taa nauda paliek?

Tu joko? Kurš cits ir vainīgs pie nezināšanas, ja ne cilvēks pats? .. Ik gadu par to ir sarunas PAT Cosmo, nemaz nerunājot par citiem informācijas iegūšanas veidiem. Ja cilvēks ir stulbs, tad ir.
01.05.2014 08:07 |

Reitings 866
Un nevajag savai zagšanai meklēt attaisnojumus. Jūs ko domājat, ka politiķim nav attaisnojuma, kāpēc zagt? Tad kāpēc vainojat politiķus, piemēram? :) Nu ja zodz, tad zodz, nevis domā, kāpēc to var attaisnot!
01.05.2014 08:08 |

Reitings 866

++
Beidzot kāda saprātīga cilvēka komentārs :)
01.05.2014 08:10 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
es ieteiktu padomāt par to, ka tāda domāšana, kāda valda iedzīvotāju vidū, valda arī varas aparātā. Līdz ar ko- mēs paši veidojam savu valsti./quote]

Domāšana un rīcība ir adekvāta ekonomiskajai situācijai un valsts nodokļu politikai Latvijā. Aploksnes un citas nodokļu apiešanas ir sekas kuras varēja paredzēt un nepieļaut.

Kad krīzes laikā valsts bija tuvu maksātnespējai tad ceļ nodokļus un apgriež izdevumus. Kad uzņēmums kurš ir visu laiku maksājis nodokļus nonāk problēmās tad valsts piesaka maksātnespēju par nodokļu parādiem.
No valsts puses tas iznāk tā - kas tev sanāk problēmas tad tās tava darīšana. Kad man sanāk problēma tad maksāsim par to visi.
01.05.2014 11:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits