Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

zupas

 
Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Sveicinatas, es gribu uzvarit kadu jaunu zupinu,bet nezinu kadu ,varbut,Jus varat padalities ar receptem? Esmu varijusi,frikadelu zupu,vistas zupu ar kauseto sieru, biesu zupu,solanku.Gribas ko jaunu, un ja protams auksto zupu ar esmu gatavojusi:)
20.04.2014 20:31 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
womankind,

sēņu zupa ir vienīgā zupa, kura ir jācep pirms vārīšanas, pretējā gadījumā būs ļoti pliekana zupa un taukvielas ir vienkārši nepieciešamas.
24.04.2014 12:22 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Paldies! Ļoti interesanti!
24.04.2014 12:19 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
womankind,

Lūdzu.

SASTĀVDAĻAS
30 gr žāvētas baravikas; (pirms lietošanas aplej a verdošu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm)
600 gr sēņu mix notīrītas un sagrieztas;
1 ķiploka daiva smalki sakapāta;
1 mazs šalotes sīpols;
30 gr sviesta;
1 ēdamkarote kaltēta timiāna;
1l sajaukts sēņu un meža gaļas buljona;
25 gr sasmalcināti pētersīļi;
100 -150 ml sausa baltvīna;
Puse citrona;
Dārzeņu izlase vai putraini;
Jūras sāls, svaigi malti pipari.
p.s pēc oriģinālās receptes būut jāpievieno saldais krejums un nebūtu jāliek ne dārzeņi, ne putraimi.
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē pannā sviestu un pievieno sakapātu ķiploku un vienu mazu šalotes sīpolu, apcep līdz mīksts, bet ne brūns. Pievieno sēnes, kuras apcep pārslakot ar citrona sulu apmēram vienu līdz 3 minūtes, pievieno vīnu, timinānu, sāli, piparus. Liek pannai virsū vāku un sautē 10 minūtes. Pēc tam pievieno sakapātas žāvētas baravikas (šķidrumu kurā tika turētas baravikas, nelej vēl ārā), viegli apmaisot sautē vēl 10 minūtes.
Gatavā masa tiek pievienota jau uzsildītam buljonam, kas ir sajaukts kopā ar žāvēto baraviku sulu. Pēc 5 minūtēm (apmērām), pievieno dārzeņu izlasi(smalki sakapātu) vai putraimus. Vāra līdz gatavs, kādas 10 minūtes. (vai ja negribas ne vienu, ne otru, bet gribas saglabāt orģinālo versiju, pievieno apmēram 100 ml saldā krējuma).Un atstāj ievilkties.
Servēšana. Pusi no zupas liek blenderī un taisa purē konsistenci. Šķīvjos kārto šķidrumu ar veseliem gabaliem un vidū liek purē. Pārkaisa ar pētersīļiem, ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus. Tik vienkārši. Voilā.

P.S. Sēņu buljonu var gatavot divējādi, tas var žāvētu sēņu uzlējums (kam ir jāievelkas ideali 12h) un otrs tas var būt vārītu sēņu sula :)
24.04.2014 12:17 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Laura, es vienreiz taisiju uz tomatu sulu to zupu, pec tam leju poda. Nu negarsoja mums. Biju domajusi, ka sanaks liela namma.
23.04.2014 17:23 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Google: marokanu lecu zupa mm
23.04.2014 17:21 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
DIO, sastāvdaļas interesantas, lai nestādītos priekšā par rezultātu.
Vari, lūdzu, precizēt garšvielas un sēņu buljona radīšanas metodi, lai es varētu pagatavot tādu, kādai tai jābūt:
23.04.2014 17:18 |
 
Reitings 389
Reģ: 19.12.2012
Man viena no pēdējā laika iecienītajām ir zupa uz tomātu sulas bāzes. Es gan arī teiktu, ka virtuves meistari var aiztaisīt acis un tālāk nelasīt, jo liela daļa sastāvdaļu ir no bundžām :)
Tātad: apcep maltu liellopa gaļu, vai gabaliņos sagrieztu vistiņu; pievieno 1 bundžiņu mazās baltās pupiņas tomātu mērcē; 1 bundžiņu kapātos tomātus (droši var aizstāt arī ar pašas gatavotiem); 1 bundžiņu kukurūzu; smalki sagrieztus marinētus šampinjonus vai gurķīšus, un vienu paku tomātu vai dārzeņu sulas. Pavāra kādas minūtes, lai uzmet burbuli, un pēc tam ir ļooooti laba. Fiksi un viegli.
Bieži gatavoju biešu zupu, soļanku, vistas zupu ar šampinjoniem.

Man jautājums tām kuras Gan Bei ir ēdušas aso tomātu zupiņu ar jūras veltēm. Vai kādai ir ideja, kā dabūt to "biezumu"? Zupiņa ir tāda kā tumīga, tikai ar ūdeni to nevar dabūt gatavu.
23.04.2014 17:14 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Gaspačo
6 tomāti - nomizoti
Sarkanais sīpols
Cukīnī
Dzeltenā paprika
2 selerija kāti
1-2 ēdam.k. pētersīļu
2 ēd.k. maurloku
1 ķiplokdaiviņa
3 ēd.k. Sarkanvīna etiķa
3 ēd.k olīveļļas
2 ēdk. citrona sulas
2 tej.k. Cukura
Tobasco mērce
1 tēj.k. Worcestershire mērce +/-
Viens litrs tomātu sula.
1-2 avakado
Visu kas smalcināms - sasmalcina un sajauc kopā.
Sastāvdaļau daudzums var mainīties atkarībā cik spēcīgu un atsvaidzinošu zupu gribās
23.04.2014 16:48 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
womankind,

Pamats tiek jaukti divi buljoni kopā, sēņu un brieža gaļas. Karsējot buljonu pievieno dažādas garšvielas, grūbas un ceptas sēnes ar citrona sulu. Grūbas var aizstāt ar kartupeļiem vai līdzīgiem dārzeņiem.
23.04.2014 16:38 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
nē, nē buljons ir gatavs, gaļa nē. Gaļa tiek vārīta kopā ar dārzeņiem.
23.04.2014 16:35 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ā, nu izvārīta gaļa maina situāciju. Es sapratu, ka no nulles pagatavot zupu tikai ar buljona sagatavi.
23.04.2014 16:33 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Zakjis*,

zupu 20 minūtēs ar gatavu buljonu pagatavot divām personām ar izvārītu gaļu ir vairāk kā pietiekami. Visilgāk vārās dārzeņi, bet arī atkarīgs, cik smalki sagriezti.
23.04.2014 16:28 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tagad man jāiet meklēt sava recepšu klade.
Vistas, šampinjonu zupu esmu šeit vairakas reizes likusi
23.04.2014 16:23 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Zīle, lūdzu padalies ar šo recepti - Vistas, šampinjonu un nūdeļu zupa!
23.04.2014 16:20 |
 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Zīle,
vari padalīties ar gaspačo recepti?
23.04.2014 16:20 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Skābu kāpostu
Skābeņu
Harčo
Soļanka
Pupiņu zupa
Baraviku zupa
Vistas, šampinjonu un nūdeļu zupa
Tomātu krēmzupa
Gaspačo
Aukstā zupa bez bietēm
Jēra zupa pannā
Ātrā laša zupa
23.04.2014 16:18 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
P.S. Zupām gatavoju atsevišķi buljonu, neizmantojot kubiciņus un protams vienmēr svaigus dārzeņus, šāda gatavošana ir krietni ilgāka.
milzígs +
- skábenju zupa
- tomátu zupa
- maltás galjas+pupinju zupa
- vistas buljonzupa
- lasha buljonzupa
- pupinju chilli zupa
utt... tik daudz dazhádu variantu, ka pat atceréties neko vairs nevaru :D
23.04.2014 16:13 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Skābeņu zupa, pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām, harčo - tā gan ir zupa, kuras vārīšana aizņem visu dienu, svaigu kāpostu zupa, skābētu kāpostu zupa.
23.04.2014 16:06 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Paldies, _paris! Būs brīvdienās jāaizbrauc uz tirgu..
23.04.2014 16:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits