womankind,
Lūdzu.
SASTĀVDAĻAS
30 gr žāvētas baravikas; (pirms lietošanas aplej a verdošu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm)
600 gr sēņu mix notīrītas un sagrieztas;
1 ķiploka daiva smalki sakapāta;
1 mazs šalotes sīpols;
30 gr sviesta;
1 ēdamkarote kaltēta timiāna;
1l sajaukts sēņu un meža gaļas buljona;
25 gr sasmalcināti pētersīļi;
100 -150 ml sausa baltvīna;
Puse citrona;
Dārzeņu izlase vai putraini;
Jūras sāls, svaigi malti pipari.
p.s pēc oriģinālās receptes būut jāpievieno saldais krejums un nebūtu jāliek ne dārzeņi, ne putraimi.
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē pannā sviestu un pievieno sakapātu ķiploku un vienu mazu šalotes sīpolu, apcep līdz mīksts, bet ne brūns. Pievieno sēnes, kuras apcep pārslakot ar citrona sulu apmēram vienu līdz 3 minūtes, pievieno vīnu, timinānu, sāli, piparus. Liek pannai virsū vāku un sautē 10 minūtes. Pēc tam pievieno sakapātas žāvētas baravikas (šķidrumu kurā tika turētas baravikas, nelej vēl ārā), viegli apmaisot sautē vēl 10 minūtes.
Gatavā masa tiek pievienota jau uzsildītam buljonam, kas ir sajaukts kopā ar žāvēto baraviku sulu. Pēc 5 minūtēm (apmērām), pievieno dārzeņu izlasi(smalki sakapātu) vai putraimus. Vāra līdz gatavs, kādas 10 minūtes. (vai ja negribas ne vienu, ne otru, bet gribas saglabāt orģinālo versiju, pievieno apmēram 100 ml saldā krējuma).Un atstāj ievilkties.
Servēšana. Pusi no zupas liek blenderī un taisa purē konsistenci. Šķīvjos kārto šķidrumu ar veseliem gabaliem un vidū liek purē. Pārkaisa ar pētersīļiem, ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus. Tik vienkārši. Voilā.
P.S. Sēņu buljonu var gatavot divējādi, tas var žāvētu sēņu uzlējums (kam ir jāievelkas ideali 12h) un otrs tas var būt vārītu sēņu sula :)