Mīkstas kotletes

 
Reitings 42
Reģ: 24.02.2013
Sveikas!

Man vēl nekad nav iznākušas mīkstas kotletes. Iespējams par ilgu cepju vai par daudz kāda sastāvdaļa...

Varbūt varat padalīties ar savām kotlešu receptēm? :)
25.03.2014 13:48 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
svarīgi ir pirkt gaļu un palūgt , lai viņu samaļ acu priekšā , nevis pirkt kkāda kotlešu masa ,jo tur piemaļ sazin ko.


oo jā, nevis cept kotletes ar Rimi kaut kādu jauko kotlešu masu :D
25.03.2014 14:27 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
lieku klāt samērcētu baltmaizi, piparus, garšvielas un olas un nav sanākušas vēl mīkstas ne reizi.
25.03.2014 14:32 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
mari ? kādu gaļu Tu pērc parasti?

cūkgaļu, drīzāk karbonādes gabalu
25.03.2014 14:46 |
 
Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
kā ir ar lielopu gaļu? viņa ir mīkstāka par cūķi? :)
25.03.2014 14:53 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Vairs cūkgaļu neēdu, negaršo.

Šonedēļ gan sacepu kotletes no galas, ko atradu saldētavā. Cerēju, ka cūkgaļas negaršošana būs pārgājusi, bet nav.

Cepu cepeškrāsnī. Parasti palūdzu, lai samaļ vai nu cūkgaļas šķinķi vai kakla karbonādi.
Uz 1 kg gaļas lieku 2 olas, 3 ēd.k. rudzu rīvmaizes, saspiestu ķiploku, 1 sīpolu.
25.03.2014 14:55 |
 
Reitings 137
Reģ: 13.03.2014
man slinkums lasītm varbūt kāda jau ir teikusi, bet es piejaucu mazliet cāļa gaļas
25.03.2014 14:59 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nivea - liellops visbiežāk prasa ilgāku gatavošanu nekā cūka, jo gaļa ir stiegraināka.
25.03.2014 15:01 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kotletes gatavoju tikai no liellopa gaļas (ja sarkanā gaļa). Un secinājums ir radies tāds, ka neatkarīgi kādu īpašo sastāvdaļu liek klāt, viss atdurās pareizi uzkarsētā pannā un pats svarīgākais nepārcept gaļu, tā lai kraukšīga virspuse un sulīga iekša.
25.03.2014 15:11 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Es parasti apcepu tik lai no abām pusēm ir mazs piecepiens, un tad salieku katliņā, sagriežu sīpolu riņkos, pielieku 1-2 laura lapas, ūdeni pāri un sautēju uz mazas uguns cik uziet. Sanāk fantastiskas kotletes.
25.03.2014 15:15 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
manai mammai sanāk lieliskas kotletes, viņa vienmēr ņem pusi liellopa un pusi cūkgaļas - liellopam ir intensīvāka garša, bet liesāks, cūkgaļa, savukārt, ir treknāka.
ja kotletes sanāk pārāk cietas, tās var mēģināt glābt, pasautējot baltajā mērcē. cietas kotletes visdrīzāk nozīmē to, ka tās ir pārceptas, no pannas tās jānoņem, kamēr sulīgas.
es pēdējā esmu aizrāvusies ar burgeru cepšanu - tikai liellopa maltā gaļa un uz cepšanas beigām nedaudz sāls un piparu. bet tas ir mans slinkums, lai nevajadzētu taisīt kotlešu maisījumu.
25.03.2014 15:28 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
No gaļas daudz ir atkarīgs. Sākumā pirku gaļu, sanāca tādas šausmīgi uzpūstas kotletes, kas neizskatījās ne pēc kā, labi, ka vismaz garšoja puslīdz labi. Tagad atradu foršus gaļas veikaliņus, klāt lieku baltmaizi vai rīvētu zaļu kartupeli, sāli, piparus, olu un kiplociņu sarīvēju.
25.03.2014 17:16 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Parasti, lai būtu mīkstas kotletītes, es ielieku viņas vēl pasutināties katliņā. Katliņa dibenā ielieku lēzenu šķīvīti (ar dibenu uz augšu), ieleju ūdeni, lai būtu šķīvītim līdz pusītei, Sagaidu, kad ūdens būs verdošš, tad arī lieku iekšā kotletītes un ar vāciņu virsū sutinu uz mazas uguntiņas. Tikai uzmanīgi jāklausās, lai nesāk čurkstēt, jo tad tas nozīmē, ka ūdens vairāk nav.
Varbūt kāda jau to rakstīja, bet neesmu izlasījusi visus komentārus.
25.03.2014 17:24 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es nekad šķīvīti nelieku, vnk. katliņā ar ūdeni. :) Nu jā - man nemaz tik mazu šķīvīšu nav.
25.03.2014 18:23 |
 
Reitings 663
Reģ: 01.08.2011
Parasta recepte: ūdenī mērcēta maize,tiek samalta+maltā gaļa+garšvielas+ja vēlas var piešaut olu. Cepu rīvmaizē. Āāā, un masu,kad tā sajaukta kopā,apsitu maisot :D mamma tā mācīja (pavārs), tad kotletes stingrākas ir :D
25.03.2014 18:32 |
 
Reitings 663
Reģ: 01.08.2011
Aizmirsu par sīpoliem un ķiplokiem,tos samaļ kopā ar maizi.
25.03.2014 18:33 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits