Darbs Rīgā (Maximā) ar apmaksātu dienesta viesnīcu. :)

Reitings 132
Reģ: 04.03.2014
Sveikas meitenes! Tā kā man parunāties un apspriest savu tālāko nākotni īpaši nav ar ko, tikai mamma un labākais draugs, tāpēc vērsīšos pie Jums ar savu problēmu, lieta tāda ka pēc skolas beigšanas es intensīvi meklēju darbu savā mazpilsētā un jau vairāk kā pusgadu nekur neko diemžēl nevarēju dabūt , gāju uz pārrunām , bet viss bija velti, jo visur prasīja pieredzi utt.

Īpaši daudz pazīstamo man nav kā jau minēju, jo šajā mazpilsētiņā vairākums dabū darbu tikai caur pazīstamiem, tā nu man vairs cīnīties nav spēka un velti gaidīt kādu zvanu ar darba piedāvājumu, esmu visu izskatījusi, darījusi visu kas manos spēkos , likusi savus sludinājumus ss.lv utt, tiešām visu, un ar asarām acīs cerējusi uz kādu atsaucību par darbu, bet nu viss velti pusgads ir iztērēts, un pienācis liels solis , kuru jau arī ar mammu esmu aprunājusi un viņa piekrītot , kā teikt braukšu strādāt uz Rīgu uz veikalu jeb sīkāk MAXIMU, ar apmaksātu viesnīcu, bet ko es no Jums vēlos?

Vēlos uzzināt varbūt kādai arī ir bijusi tāda situācija un no pieredzes var pateikt, vai es izvēlos pareizo ceļu? Zinu, ka varbūt Jums tas liksies stulbi, bet nu tiešām esmu ļoti satraukusies, jo Rīgā nevienu reizi neesmu bijusi un man tiešām bail, ļoti bail no šī liela dzīves soļa, liekas izkāpšu autostacijā un apjukšu tur pat uz vietas, jo nezināšu kur doties uz kādu ielu utt, vēlētos uzzināt Jūsu domas par šo..

Iespējams Rīgā dabūtu un kādu labāku vakanci, bet diemžēl tas nav iespējams, jo ceļš ved tikai uz dienesta viesnīcu, jo nav savas dzīvesvietas , kur nu vēl tur kādu pazīstamo..

Meitenes, lūdzu iztiksim bez apvainojumiem, kritikas utt. Tiešām esmu ļoti apjukusi.. :(
04.03.2014 22:13 |

Reitings 132
Silara- paldies, un pārējām arī paldies liels. Jūtos lieliskā noskaņojumā, jo cik esmu lasījusi, Jūs vienmēr meitenes te atbilstat un palīdzat, paldies. :)
04.03.2014 22:41 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
es vēlos ņemt visu pilno slodzi un jo vairāk , jo labāk. :S

tu esi droša? Es pēc vidusskolas aizgāju strādāt uz maksimu, 3 nepilnas dienas nostrādāju un aizmuku.
04.03.2014 22:44 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
ieteikums - kā pārvietoties, izmanto rigassatiksme.lv, bet nevis visādus pieturu meklētājus, bet apskati pati tur sabiedriskā transporta karti, tur visas pieturas ar dzelteniem punktiņiem iezīmētas, uzreiz iezīmējas maršruts, visi laiki klāt - ideāli.
būs vieglāk izdevīgus maršrutus atrast.
kojās vari palikt arī pēc darba nomaiņas, kamēr alga nav kļuvusi daudz lielāka, jo kojas lētākas nekā istaba, ja vien neizdodas atrast pieticīgāku mājvietu. bet cik dzirdēts - vairums jaunieši vienalga maksa diezgan lielu summu par istabu - 100-140 eur, tāpēc kojas, kas ir ap 60-70 eur nestudentiem iesākumā pat ir labāk.
ātri pieņem LIDO un CHILLI PICA, bez pieredzes. es aizsūtīju cv, pēc 5 min man zvanīja.
04.03.2014 22:47 |

Reitings 132
krabis-ooo -darba nebaidos, esmu droša, Blanša- man taču nebūs līdzi interneta, telefonā ari nav interneta., ja nu nezināšu ar kuru braukt prasīšu garāmgājējiem. :D :( Vai arī 1188. :D
04.03.2014 22:50 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
uz hesburger ari var CV aizsutit, pieredzi neprasa, alga salidzinosi ok, preks pirma darba!
04.03.2014 22:52 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Loreta, iesaku no sākuma noskaidrot vai darba līgumā nebūs noteikts, ka jānostrādā vismaz gads Maximā, lai varētu iet strādāt citur. Zinu, ka vairākās vietās, kur sākumā ir jāiziet apmācības, parasti darba līgumā ir ietverts punkts, ka, aizejot no darba ātrāk par minimālo termiņu, ir jāsedz mācību izmaksas.
04.03.2014 22:57 |

Reitings 132
Kimberly- pavisam aizmirsu, cerēsim ka nebūs tāds punkts. Es jau arī tikai ar apmācībām, jo neesmu nekur strādājusi līdz šim. :)
04.03.2014 23:02 |

10 gadi
Reitings 2083
jā, prātīgi saka Kimberly, pārliecinies:)
dienesta viesnīcās ir internets:) gan jau meitenes, ar ko dzīvosi kopā, palaidīs, ja pašai nav pc:)
04.03.2014 23:02 |

Reitings 132
Blanša- pašai ir pc, bet nu pirmajā mēnesi jau negribas ņemt līdzi.. :)
04.03.2014 23:05 |

10 gadi
Reitings 2083
bet vispār - man prieks par Tevi, meitene, ka nesēdi uz vietas un vecākiem uz kakla, bet meklē iespējas, un esi gatava uzņemties risku viena! :) nebaidies, Rīga nav bubulis, iepazīsi jau pirmajās brīvajās dienās:)
šobrīd lasu E. Zālītes Agro rūsu, atgādina to došanās ceļu uz Rīgu.
04.03.2014 23:05 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
kaut kā neerti būs laisties prom no maximas

kāpēc uzreiz nemeklē kādu kaut drusku pieklājīgāku vietu?
04.03.2014 23:19 |

Reitings 786
Reģ: 02.03.2014
Ja godīgi, sētnieces darbs ir labāks par maximas kasieres darbu.
Alga līdzīgi maza, toties sētnieces darbs, veselībai draudzīgāks un dzīvībai nav bīstams. (Vēljoprojām, vēroju grieztus, ieejot maximā).
04.03.2014 23:21 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
No 15 gadu vecuma sāku pelnīt naudu ārpus mājas, pirms 18 pārvācos uz Rīgu un dzīvoju ilgi un laimīgi. Savu lēmumu es nenožēloju, jo es izvēlējos būt patstāvīga.

Lai Tu nejustos slikti, pateikšu, kur bija mana pirmā darba vieta - Dimdiņu kāpostu ražotne. Es par to nekad neesmu kaunējusies, darbs paliek darbs un, ja Tu nedari neko apkaunojošu, tad kāpēc ne?

Es teiktu Rīgai - JĀ!!! :)

Veiksmi! :)
04.03.2014 23:27 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Nelasīju visu diskusiju,bet es brauktu noteikti. Tu visu dzivi velies palikt savos laukos? Tev jau tagad tur nav ko darīt
04.03.2014 23:37 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
ārprāc, vai tiešām nav kaut mazākās izredzes uz citu darbu. tā Maxima ir kaut kāda elle, kur tev saēdīs dvēseli nedēļas laikā un brīvajās dienās tu būsi spējīga tikai gulēt kā zombijs. palasot tavus naivos un maigos tekstus (neapvainojies, es to nedomāju kā personīgu apvainojumu), tu tur nevarēsi dod tām vecenēm pretī.

visās Drogās, čilli picās redzu jaunas meitenītes, kaut vai RIMI, Prisma var pamēģināt. noīrē iepriekš istabu kaut vai pēc ss sludinājuma, nopērc e-talonu un braukā apkārt meklē. mēneša laikā kautko atradīsi. ja nē, tad maxima kā pēdējais izmisuma solis...

ja tu domā ka Maxima dienesta viesnīca un bezmaksas ēdināšana ir kaut kādas ekstras - jā, dzīvosi kā sociālajā namā ar dažādiem cilvēkiem, ne jau meitenītēm, visādiem tantukiem, vienā istabā, kam vēl iedzert patīk, nekārtīgas, netīrīgas, fui... un ēdiens - ko noraksta kā nepārdodamu, to arī savāra dienas zupā darbiniekiem...

vajag mazliet uz augšu skatīties!!!!
05.03.2014 00:57 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
isās Drogās, čilli picās redzu jaunas meitenītes, kaut vai RIMI, Prisma var pamēģināt. noīrē iepriekš istabu kaut vai pēc ss sludinājuma, nopērc e-talonu un braukā apkārt meklē. mēneša laikā kautko atradīsi. ja nē, tad maxima kā pēdējais izmisuma solis...
Tu esi naiva! Lauku meitenei nebus naudas tam visam. Sakum smags, bet dzive noderes ka stimuls.
05.03.2014 01:00 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ja tu domā ka Maxima dienesta viesnīca un bezmaksas ēdināšana ir kaut kādas ekstras - jā, dzīvosi kā sociālajā namā ar dažādiem cilvēkiem, ne jau meitenītēm, visādiem tantukiem, vienā istabā, kam vēl iedzert patīk, nekārtīgas, netīrīgas, fui... un ēdiens - ko noraksta kā nepārdodamu, to arī savāra dienas zupā darbiniekiem...
Ta ir patiesiba. Un vel ir baisak. rezeju degpunkta vairakus gadus atpakal. bet vismaz 4 menesi jaiztur ar sakostiem zibiem un bus labi. Un to vienicu nenem neko labu, nozags. Sizets bija baiss.
05.03.2014 01:05 |

Reitings 444
Reģ: 29.01.2009
Mīļā, Loreta.!
Ļoti daudzas meitenes ir bijušas šādas izvēles priekšā!
Tas nav nekas briesmīgs! Ir jāsaņem dūša un jāsāk kaut kas darīt, ja vien nevēlies visu laiku pavadīt laukos!
Nevajag iedomāties, ka Rīga ir kaut kas tāds, no kā vajadzētu baidīties!
Sāc ar darba vietas atrašanu! Neej uz Maximu strādāt! Piekritīšu tām, kas saka, ka tas ir pēdējais variants.
Nu nav tā ka visur prasa pieredzi- Narvesen, tās pašas Čili pica, rimi, prisma, visu laiku meklē darbiniekus! Arī apgērbu veikalos, kur vajag tikai valodas zināšanas! Tur ne vienmēr prasa pieredzi.
Sūti CV uz visām šīm minētām iestādēm! Un tikai tad, kad zini, ka tev būs darbs, meklē kur dzīvot!

Kojas ir pa pilno, bet es domāju, ka nevienas studentu kojas nevar salīdzināt ar sociālo māju, kurā tiek piedāvātas vietas Maximas darbiniekiem.

Lūk, ir RTU kojas! Pati esmu tādās dzīvojusi, un nav nekāda vaina!

http://www.rtu.lv/content/view/249/332/lang,lv/

Painteresējies, cik kur ir vietu, un kāda ir maksa nestudentam! (Ja pareizi atceros, tad mazliet lielāka, kā studentiem).

Imantā ir Rīgas Amatniecības vidusskolas kojas! Arī nemāksā dārgi un nav nekāda vaina!
Priekš sākuma būs labi!

Nebaidies!
Protams, ka ir gŗuti, ja nav nevienas draudzenes vai pazīstamā pie kā vērsties, bet tu taču esi liela meitene, gan tiksi galā! :)

Visi tā sāk savu pieaugušā dzīvi! :)
05.03.2014 08:38 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Čilli picērijā vasarā var nopelnīt tējas naudā otru algu. nezinu gan kā tur ir citos mēnešos, bet ja katrs klients dienas laikā atstāj,kaut simboliskus 1 EUR, tad jau sakrājas papildus naudas summa. protams,ka visi neatstās tējas naudu, taču viens atstās 0 EUR, otrs- 3 EURO un pamazām sakrāsies bonusa nauda. double coffe nakts maiņā maksā samērā labi. tējas naudas apmērs jau ir atkarīgs arī no Tevis..cik Tu ātri , jauki apkalposi klientus. vai būsi smaidīga, vai arī īgna un izrādīsi klientam- atkal kāds atvilcies, kā viss apnicis, ko var nākt. Hesburgerā arī maksās labāk kā Maximā. vispār daudzās kafejnīcās ēšana ir par velti, vai arī noteikta summa, cik vari apēst par velti, vai arī maksā puscenu par ēšanu. Ir pat vietas,kur vēl vari paņemt par velti ēdienu uz mājām vakariņām. zinu cilvēkus ,kuri iet brīvajās dienās ēst par velti uz darbu, taču tur jābūt nekaunībai un ne visās vietās tā notiek. citās vietās,kur ir ,it kā par velti ēšana nav nemaz laika paēst, jo visu laiku ir mežonīgas rindas. gan jau vecrīgā būs lielākas iespējas uz tējas naudu, lielākas rindas, bet ārpus vecrīgas. ieteiktu labāk par oficianti iekārtoties un tādā vietā,kur ēšana ir par velti. būsi darba dienās paēdusi..un daļēji samazināsies izmaksas par ēšanu. kafejnīcās nedos ēst pārtiku par notecējušu termiņu:d vari sākumā iekārtoties maximā,ja nav naudas pirmajam mēnesim istabiņai un pēc tam mēģināt atrast darbu,kur maksās vairāk.
05.03.2014 08:54 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
nu ko tev teikt dzīvosiet istabiņā ar 4 purniem uz maximu braukāsi droši ka ar sabiedrisko (diezvai viņi apmaksā šādu ekstru, lai gan raksta ka apmaksā, bet viņiem nedrīkst ticēt). Varēsi ēst bezmaksas pārpalikumus (pusdienas) rēķinies ja tiksi kādā lielajā maximā darba laiks no 8 līdz 24 naktī mikrorajonos pa vakariem daudz urlas (šeit palīdzēs labas zināšanas krievu valodā ) Protams ka par katru iztrūkumu kasē u.c maksāsi tu :D

Kaut kā liekas ka labāk apmaksāts darbs ir rūpnīcās tik jāpastaigā pa viņām un dzīves vietu pa lētām naudām var dabūt kādā diezgan kriminālā dienesta viesnīcā.
05.03.2014 09:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits