nu kā tur ir ar to naudas došanu, pirkšanu?

Reitings 560
Reģ: 29.10.2010
Jā, varbūt riskēju izklausīties dumja, bet nu - pajautāšu...
Vai vīrietim ir jādod sievietei nauda?

Vairākas manas draudzenes, nocopējušas naudīgus puišus, priecājas, ka ieiet veikalā, un šis ļauj ņemt jebkuru kleitu, kurpes, saka tikai, lai paņem, ko grib, viņš samaksās...

Man tā nekad nav bijis, lai gan mīļotais ir daudz turīgāks par mani, viņš pat tērēdams nevar savu algu notērēt, kamēr es knapinos, jo man nav tik labi ienākumi, nemaz nav tik labi...

Par ēdieniem, dzērieniem nav runa, to bez ierunām apmaksā, nekad pat nav ļāvis pašai maksāt.

Bet kā tad ir, tas ir normāli, ja vīrietis pērk mantas, vai tā ir izmantošana? Vai tas atkarīgs no svievietes mākas paprasīt, - gribu to un to, nopirksi mīļais?

Ar savu naudu dzīvoju tā teikt pievelkot ar galiem, bet tik ļoti vajag šo to jaunu, kādu drēbi, aksesuāru, somu, zābīšus... Nevaru tagad to atļauties...

Citas manas draudzenes noteikti šo visu iesviestu vīrieša groziņā (ne par tām lētākajām summām) un viņš acu nemirkšķinot paņemtu... Tad tā tās lietas ir jādara?

Es nebūt negribu neko dārgu, bet nevaru saņemties, nekad neesmu prasījusi iedod man naudu tam un tam... Lai gan domāju, ka iedotu, ja dzirdētu atteikumu aiz kauna ielīstu zemē...

Kā jūs domājat? Prasīt? Un vai tas ir normāli vai nē?
Un kādā tieši tekstā prasīt?
25.02.2014 20:41 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Es jau vienā diskusijā rakstīju, ka pilnībā nodrošinu pati sevi, bet ja vīrietis nopērk kaut ko - priecājos tāpat, un to viņš dara :)
Un tās, kurām visu pērk, utt - neapskaužu, vienkārši katrs iekārtojas tā, ka viņam pašam ir ērtāk, un kā patīk :)
25.02.2014 23:08 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Nezinu, man gan šķiet, ka gudras sievietes to dara savādāk. Pārņem ar savu šarmu un panāk arī, ka citi vīrieši uz tevi skatās, lai viņš domātu un štukotu kā lai tevi notur pie sevis. Vai arī jau attiecību sākumā pastāsta kāda gimenes modelī ir dzīvojusi, ka tētis maksā par visu un tas ir tikai dabiski. Jo nu tā vnk prasīt naudu nav tīri smuki. Vīrietim pašam ir jāgrib dot un lutināt tevi. Par laulības dzīvi nav runa.
25.02.2014 23:10 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
vispār jau ieteiktu tagad noskaidrot kāds viņš ir naudas ziņā,jo ja tagad neko un nekādu sīkumu nevēlēsies pirkt,tad kā būs,ka būs bērni?kā būs,ja kādu dienu zaudēsi darbu un nevarēsi atļauties neko sev pirkt?
25.02.2014 23:19 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Nu neviena jau kapeiku pisēju sev negrib :D
25.02.2014 23:20 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Es domāju, ka ja jūs jau 2 gadus kopā dzīvojat, tad budžetam ir jābūt kopīgam, abi tērējat kopā abas algas, protams, ar saprāta robežām. es šo situāciju saskatu kā līdzību ar precētu pāri - nu ja apprecās cilvēki, tad tak nešķiro to, ka sieva nevar atļauties sev zābakus un vīrs nepiemetīs neko. Tāpēc uzskatu, ka tev ir visas tiesības prasiit draugam - vari man lūdzu iedot X summu, piem, zābakiem?
26.02.2014 00:38 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
man tas notiek elementāri .. staigājam pa veikaliem, pasaku .. ū, cik forša jaciņa, arī tādu gribētu :D
vai arī, kad ģērbjos, uzvelku bikses un tā .. aij, man vaig jaunas, šīs jau galīgi novalkājušās

bet tas nav kā izspiešana, puisis pats grib to darīt un saka, lai viņu informēju par to, ko gribu un man vaig, jo viņš pats nemākot izzīlēt :)
26.02.2014 01:52 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Vai arī jau attiecību sākumā pastāsta kāda gimenes modelī ir dzīvojusi, ka tētis maksā par visu un tas ir tikai dabiski. Jo nu tā vnk prasīt naudu nav tīri smuki. Vīrietim pašam ir jāgrib dot un lutināt tevi.

tieši tā.. mans vīrietis jau diezgan ātri uzzināja,kāds ģim.modelis ir bijis man un kādu vēlētos.. un tas notika sarunās,kas netika saistītas ar naudu.
Tā vnk teikt - pērc tiešām nav glīti.. Pie tā "organiski" būtu jānonāk. Un galvenais, lai abi ar to ir apmierināti. ;)
26.02.2014 02:12 |

Reitings 5119
ups.. šis bija domāts kā citāts

Vai arī jau attiecību sākumā pastāsta kāda gimenes modelī ir dzīvojusi, ka tētis maksā par visu un tas ir tikai dabiski. Jo nu tā vnk prasīt naudu nav tīri smuki. Vīrietim pašam ir jāgrib dot un lutināt tevi.
26.02.2014 02:13 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Ja viirietis prasa naudu sievietei vai ljauj sevi uztureet- tas ir izmantotaajs. Ja lomas preteejas- tad sievietes to sauc par lutinaashanu. Cosmo meitenju dubultmoraale :D
Viirietis dziivojot kopaa ar sievieti, nav adopteetaajs, kam jaauztur vai jaadod nauda sievietei. Prasiit otram naudu- taa ir ubagoshana. Cik ilgi cosmo daamas buutu gatavas ik meenesi no saviem ienaakumiem viirietim? :) Un ja veel saaktu vinjsh prasiit vai mest grozaa preces, aatri vien taa miila pagaistu. Agraak domaaju, ka tas ir viirieshu izdomaajums, sievieteem interesee tikai viiriesha naudas maks, bet izskataas, ka taa ir taisniiba. Iesaku tev dariit to pashu, ko gribeetu, lai dara viirietis, ja buutu mainiitaas lomaas. Un taatad- meklee sev labaak apmaksaatu darbu! Bet uz viiriesha pieziimeem, ka peerc leetus suudus, ir pareizi jaatbild- jaa, es arii labpraat sev gribeetu nopirkt divreiz daargaakus zaabakus/ zekju bikses, ja taas ilgaak kalpotu un labaak izskatiitos, bet man nav tik daudz naudas un ja nopirkshu, atlikusho meenesi liidz algai man nebuus naudas pusdienaam/transportam/ nauda paartikai/ komunaalajiem maksajumiem, utt. Ja tieshaa tekstaa shaadi atbildeesi, stulbaas pieziimes pazudiis un viirietim buusi devusi izveeli- tureet mutu ciet vai izvilkt maku un samaksaat.
26.02.2014 07:22 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
klarlack, pilnīgi piekrītu! Gribētu arī zināt, cik daudz no komentētājām uzturētu vīrieti gadījumā, ja tas kļūtu darbnespējīgs. Viena lieta ir lutināt mīļoto, palīdzēt ar finansēm, ja tas nepieciešams, bet otra - uzskatīt to par personīgo bankomātu.
26.02.2014 07:30 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Meitenes
pat es ar savu nekādu algu šad tad nopērku puisim maiku, t-kreklu, zeķes:D. man nav žēl. ja būtu biežā, tad arī nopirktu kurpes viņam:D
26.02.2014 07:40 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Un peec tam te sievietes chiikst, ka viirieshi negrib attieciibas, nopietnas attieciibas, kopdziivi vai lauliibu. No viirieshu poziicijaam raugoties, eertaak/leetaak ir uzsaukt vienu kokteili baaraa un tikt pie seksa, nekaa uztureet un ar daavanaaam apbeert vienu kapriizu skukji, kas veel pamanaas skalot smadzenes par citaam sievieteem un meegjina "paaraudzinaat".
Taa ubagoshana novediis pie masveida vecpuishiem (jau tagad redzama taada tendence) un pie taa, ka arii viirieshi saaks izveeleeties sievietes peec naudas maka. Jo ar liidzveertiigu sievieti nav jaazaudee pasha pelniitaa nauda :)
26.02.2014 07:57 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Man personīgi arī alga ir daudz mazāka par puiša algu. Mums katram sava naudiņa, bet ja vajag pirkt kkolielu tad pērkam kopā, vai arī tikai puisis. Es dodu viņam pusi no īres maksas dzīvoklis + es līdz meneša beigām pērku pārtiku. Viņš savukārt maksā par visādām izklaidēm, restorāniem, kafejnīcām, draugu pasēdēšanām. Ja ļoti vajag kādu lupatu, tad arī nopērk, bet tādu nedārgu, jo pašai kauns būtu, ka viņš maksātu piem. par mēteli kurš maksā 100Eur. Man liekas,ka tas ir briesmīgi būt pilnībā atkarīgai no vīrieša, nevarēt sevi ne pabarot, ne apģērbt. Vīrietim tas kādreiz apniks un sāksies pārmešana, vēlāk aizies vispār.
26.02.2014 08:35 |

10 gadi
Reitings 13809
Mūsu attiecībās naudas jautājums nekādas raizes nav sagādājis.
Kad tikai tikāmies un nebijām precējušies, katrs tika galā ar savām finansēm. Par randiņiem maksāja vīrs, jo uzskata, ka tā ir jebkura normāla vīrieša rīcība.

Dzīvojot kopā, mums ir 3 periodi, ko varu izdalīt:
1) kamēr nestrādāju, vīrs man katru nedēļu atstāja uz plaukta naudas summu ikdienas tēriņiem, lai vienmēr būtu un ik pa pa laikam apjautājās, vai nevajag vēl. Bet tad es pirku tikai pārtiku un saimniecības lietas. Tā kā nestrādāju nekas īpašs no apģērbiem man nebija vajadzīgs.
2) nestrādāju, bet studēju: maksājumus sedza vīrs. Saviem ikdienas tēriņiem man pietika ar stipendiju. Ja vajadzēja vēl, tad palūdzu vīram, lai iedod naudiņu.
3) strādāju: maksājumus sedz vīrs. Savu algu tērēju, samaksājot telefona rēķinu, šad tad nopērkot kaut ko no pārtikas produktiem, skaistumkopšanas lietām un apģērbu.

Atbildot uz meitenes jautājumu: uzskatu, ka, dzīvojot kopā, tas būtu normāli, ka vīrietis materiāli atbalstītu savu draudzeni. Nav normāli, ka sievietei jāknapinās, jo, nosedzot daļu maksājumu, nekas no algas pāri nepaliek. Tomēr ir diez gan maz pāru, kas pelna vienlīdzīgi.

Es varētu strādāt, cik gribi, bet diezin vai man ir reālas iespējas sasniegt vīra algas līmeni.
26.02.2014 08:59 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Ja vīrietim ienākumi ir lielāki, tas būtu jauki, ka viņš segtu obligātos maksājumus, dzīvojot kopā, kā arī palīdzētu iepirkt pārtiku, saimniecības preces, bet tas nav obligāti, tas tikai būtu jauki.
Ja neesat precējušies, vīrietim nav pienākums uzturēt un rūpēties par sevi. Jā, tā ir Tavām draudzenēm, bet tā ir vīrieša brīva izvēle.

Es nevarētu paprasīt naudu no sava drauga. Cita lieta ir, ja vīrietis piedāvā nopirkt vai uzdāvina, zinot, ka Tu kaut ko gribēji, bet prasīt naudu.. nē. Pretēji būtu, ja jums būtu bērns un Tu sēdētu mājās un pietrūktu nauda. Tas ir savādāk.
26.02.2014 09:43 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nekad neesmu savējam naudu prasījusi savām lietām, bet viņš tik apzinīgs, ka regulāri man papildina gan kontu, gan maku. Bieži vien maciņā ieliekot zīmīti vai konta papildināšanas mērķī norādot, ka būt viņa bērnu mammai ir mans lielākais darbs, kas neesot novērtējams :) Patīkami! Šo naudu tērēju mums visiem - sev, viņam un bērniem.
Pirms šīm attiecībām man bija tādas attiecības, kā autorei - manējais pelnīja krietni vairāk, bet naudu praktiski nekam nedeva, pat pārtiku veikalā vienmēr pirku es, tā arī dzīvojām, ka es knapi galus vilku kopā (savu naudu ieguldīju dažādos kursos, autovadītājas apliecības iegūšanai utt.), kamēr viņam konts pildījās :D

Secinu. ka viss atkarīgs no vīrieša!
26.02.2014 09:55 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
nekad neesmu prasījusi un ņēmusi naudu no sava vīrieša un patiesībā jau iedomājoties vien, ka esmu no viņa atkarīga un nevaru atļauties kaut ko nopirkt par savu naudu mani iedzen šausmīgā panikā. Neuzskatu, ka vīrietim, tikai tāpēc, ka viņš par tādu ir piedzimis, ir jāuztur sava sieviete vai viņai kaut kas jāpērk. Viņš arī ir cilvēks ar savām vajadzībām, interesēm un hobijiem, kur nauda aiziet.Kāpēc viņam bīutu jāuztur sava sieviete? Man tas nav pieņemami - arī viņš labprātāk sēdētu mājās un kasītu kuli nevis strādātu, atpūstos vai darītu jebko citu tā vietā, lai ietu uz darbu un strādātu. abiem nauda ir jāpelna un neviens nevienam neko nav parādā. ja jūs būtu vīrieši, diez vai jūs būtu priecīgas uzturēt savas draudzenes
26.02.2014 10:18 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es naudu vīrietim nelūdzu, labi tagad es nestrādāju, bet studēju, tad viņš pats man iedod naudiņu transportam. Pats šad tad piedāvā vai man nevajag kaut ko no apģērba. Kad man ir sava naudiņa, tad nopērku sev vajadzīgās lietas, bet nekad neaizmirstu par savu vīrieti, es viņam arī kaut ko nopērku, kaut vai viņa mīļāko gardumu. :)

Bet tas ir katram pārim savādak. Nav divu vienādu attiecību.
26.02.2014 10:20 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Draugs maksā visus komunālos/rēķinus. Tāpēc naudu kleitām/somām/manikīriem utt., nekad prasījusi neesmu. Ja izejam ārpus mājas paēst/pasēdēt - citreiz maksā viņš, citreiz es.
26.02.2014 10:34 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
varbūt mēģini kaut kā caur puķēm pajautāt.

cik tu man dotu ja es tev paprasītu? Tjip tā? :D
26.02.2014 10:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)