Cukurs, kas padara cilvēci resnu

Reitings 65
Reģ: 13.09.2013
Skatos šo dokumentālo filmu un šausminos. It kā jau nekas jauns, ikvienam taču saprotams, ka kola, šokolāde, čipsi utt. nekas labs nav. Kur prāts, cilvēkiem ikdienā pārtikt no cukurotiem, gāzētiem dzērieniem un domāt, ka cepumi ar šokolādi un uzrakstu "low fat" ir nekaitīgi.

Kādi ir jūsu novērojumi Latvijā? Vai lēnām nesākam iet Amerikas pēdās?
Mans novērojums ir tas, ka veikalos čipsu pakas paliek aizvien lielākas un lielākas.

http://www.youtube.com/watch?v=Z7fsxgPjsiY
02.02.2014 17:26 |

Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Es personīgi neatceros,kad pēdējo reizi ēdu čipšus,senāk gan diezgan bieži.Bet kàdu gadu vai pat vairàk pat neprasàs un tas priecē,šokolàdi šad un tad,bet ne jau pa veselàm tāfelītēm :D
02.02.2014 19:04 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Piekrītu arī čāčai.
02.02.2014 19:04 |

Reitings 380
Bet cilvēki kuri pastiprināti daudz uzņem cukuru,nepiekā laba nenoved,
pati kad ēdu daudz vairāk saldumus àda bija daudz sliktākā stāvoklī...
biežāk metās pumpas,tākā tik labvēlīgs viņš nemaz nav :)
Bet tas jau katra paša ziņā,ko ēd un kā dzīvo...
02.02.2014 19:09 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kāds sakars čipsiem ar cukuru?

Nezinu neesmu zinātniece, bet nedomāju, ka cukurs tajā visā ir tas kas padara resnu... Cukurs kombinācijā ar pārējām draņķībām varbūt, bet no tā ka apēd vairākas konfektes dienā vai izdzer cocacolas pudeli nepaliek resns

+++

Turklāt diezgan interesanti salīdzināt cukura esamību Kolā/konfektēs ar cukuru bietēs/kartupeļos (par to vispār man izbrīns, jo, ja burkāni vai bietes tiešām ar salduma piesitienu, tad par kartupeļiem man pirmā dzirdēšana, bet nestrīdēšos, jo nezinu).

Man gan liekas,ka tieshi peedeejaa laikaa ''modee'' ir sekot veseliigam dziives veidam. Man apkaart ir tieshi vairaak cilveeku, kas saakushi domaat liidzi ko eed un ko baazh mutee. Man tas liekas pozitiivi.

Piekrītu, bet līdz brīdim, kamēr nesāk krist galējībās, pasludinot bezmaz vai visus produktus par kaitīgiem: tos pašus kartupeļus, maizi utt.
02.02.2014 19:17 |

Reitings 380
Runa gāja par Dienvidpludmales diētu.Tur visas diētas laikà jaizvairàs no cukura izmantošanas,pats ārsts ir sirds dakteris kurš viņu sastādijis.Sākuma periodā 2 ned.jāizslēdz visa veida cukuri.Pēctam pamazām burkāni un bietes atgriežās uzturā....kartupeĺi gan pēc diezgan ilga laika.
Info meklēju netā kā arī ir grāmata...
02.02.2014 19:27 |

Reitings 65
Reģ: 13.09.2013
Cukurs nav jau tikai tā tējkarotīte, ko tu pieliec no rīta pie tējas/kafijas, vai acīmredzami cukurots dzēriens. Mūsdienās viņš ir sabāzts tādos produktos, kur pat iedomāties nevar.
02.02.2014 19:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Noteikti piekriitu tam,ja izveeleeties to saldumu,tad noteikti sokolaadi!Taisniiba ir par cukuru-taa ir taada kaa slimiiba-atkariiba un ir loti gruuti mainiit to ...
02.02.2014 19:52 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Cukurs nav jau tikai tā tējkarotīte, ko tu pieliec no rīta pie tējas/kafijas, vai acīmredzami cukurots dzēriens. Mūsdienās viņš ir sabāzts tādos produktos, kur pat iedomāties nevar.

Nu loģiski, kaut vai rupjmaizē. Bet viss ir jāskatās kompleksi, problēma jau nav tikai cukurā. Piekrītu, ka jākoncentrē spēki vairāk uz to kādi ir ģimenes un pašu ieradumi, tas jau būs daudz. Un šausmināties par citiem ir bezjēdzīgi. Katram ir izlikti savi prioritārie akcenti un ne visiem tie ir uz pārtikas izvēli, labi-slikti, cits stāsts.

Var piekrist, ka tas ir kā trends - veselīgs dz. veids, bet diemžēl ļoti nosacīti tas darbojas, jo bērnu aptaukošanā sāk kļūt par reālu problēmu arī pašmāju LV, un kā zināms - bērnu ieradumi veidojas no mums, vecākiem.
02.02.2014 19:54 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
īsti sev neko neliedzu. Gribas čipsus, vai šokolādi, izēdīšu visu paciņu viena bez pārmetumiem. Tomēr jāsaka paldies manai labajai vielmaiņai, kas (pagaidām - tpfu tpfu tpfu) nav ļāvusi iet ģimenes sieviešu pēdās iegūstot ne to daiļāko miesas uzbūvi.
Un tomēr šad tad piedomāju par to, lai baltos, kaitīgos - gan cukuru, gan sāli lietotu mazāk. Ja kādreiz kafiju dzēru ar 2-3 tējkarotēm cukura, tad tagad nelieku nevienu. Un tas man ietaupa jau vidēji 7 karotītes dienā, jo kafiju dzeru daudz. Tāpat gatavojot esmu atmetusi gatavos buljonus un vegetas kā tādas, tā vietā izvēloties vairāk piparu un zaļo garšaugu.
kāda te pieminēja arī kompulsīvo pārēšanos, kura šad tad uznāk arī man, un laikam esmu sapratusi, no kurienes man tas. Vecmāmiņa vienmēr visus ir dresējusi, lai šķīvis būtu izēsts līdz pēdējam un jūs jau zināt, kādas tās vecmāmiņu porcijas ir. Tā ka, jaunās māmiņas - nespiediet saviem sīčiem rīt, tik cik JŪS uzskatāt par vajadzīgu. Paskatos arī bildes, kāda tad izskatās mazās māšeles kluse un šausmas - visi tur tādi "pīrādziņi" un tad rodas jautājums, cik ētiski ir bērnu, gandrīz pusaudzi, kurš ir fiziski aktīvs, tupināt uz diētām, jo tā mistiskā riepiņa ap punci nav ne glīta, ne veselīga?
02.02.2014 20:18 |

Reitings 380
Samāra...pilnīgi piekrītu,par šo te spiešanu ēst visu līdz pēdējam ir ļoti labi aprakstīts Alena Karra grāmatā "Kā viegli nomest lieko svaru"par kuru jau vienā tēmā rakstija,man lika aizdomāties par maniem ēšanas paradumiem...Labi liek saprast kas ir Intuitīvā ēšana.Kam ir interese var atrast internetā kautkur vel redzēju var palasīt....kur veselas grāmatas pa velti.Neatceros gan saitu man,gan grāmata ir uz rokas.
02.02.2014 20:45 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Resnu padara kūtras smadzenes!

:D
02.02.2014 20:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits