Mājsaimnieces!

10 gadi
Reitings 406
Reģ: 02.01.2013
sveikas.
Tēma tām,kuras šobrīd ir mājsaimnieces jeb ir bijušas agrāk. Kāds bija jūsu dienas režīms? Ko jūs darijāt? Nebija tā ka apnika šāda dzīve?
Man agrāk likās, ka tas ir superīgi būt mājsaimniecei- rušināties pa mājām, gatavot, uzkopt, lasīt grāmatas, skatīties seriālus uttttt. bet pēc neilga laika šādi padzīvojot palika tik garlaicīgi, ka pilnīgi depresija nāca virsū.. kā ir ar jums? Kā jūs būdamas mājsaimnieces (nestrādājošas) piepildījāt savu dienu, lai nebūtu garlaicīgi?
25.01.2014 14:29 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Meitenes, pievienojos jūsu klubiņā :) Esmu mājsaimnece jau labu laiciņu un teikšu godīgi.. neuznāk depresija, neapnīkst.. ja vajag, vienmēr atrodu kādu nodarbi. Man ļoti patīk gatavot ēst, sapucēt mājokli, darināt interjera priekšmetus, lasīt, staigāties, tikties ar draudzenēm utt.. utt.. :D Var jau sēdēt un skatīties griestos, bet ja atrod aktivitātes, tad vakarā ir ne mazāks nogurums kā strādājošiem cilvēkiem :)
Man patīk, ka varu maksimāli padarīt komfortablāku dzīvi savai otrajai pusītei :)
25.01.2014 16:26 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
sugar, kā tādu fantastisku lampu var sameistarot? :) Burvīga!
25.01.2014 16:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tas ir atkariigs no taa, cik aktiiva sociaalaa dziive ir bijusi pirms tam. Ja pirms tam tikai ir dziivots variantaa darbs - maajas, tad jaa, var buut ljoti garlaiciigi iesaakumaa.
25.01.2014 16:31 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
PS. Jā, man vecis ir grīdas mazgājis! Ne reizi vien! A kas tur tāds?

Kas tur tāds?

Vīrieša patiesā būtība ir būt līderim, vadonim, saskatīt ideju, izvirzīt mērķus un vest citus pretim šiem mērķiem, nevis berzt grīdas (kas tomēr ir sievietes darbs, jo sieviete uzkopjot māju, ieliek tajā savu enerģiju), kamēr mīļotā pelna naudu (tas ir jau no senseniem laikiem vīrieša darbs - apgādāt sievieti.). Toties - sievietes īstenā būtība ir rūpēties par māju un ģimeni, bet lēmumu pieņemšanu, naudas pelnīšanu un atbildību nodot viņa ziņā.

Bet tas tā, zinu, ka daudzas man nepiekritīs, jo mūsdienu sabiedrībā ir ļoti uzspiests šis dzīves modelis - ka sievietēm jābūt stiprām kā vīrietim! :D
25.01.2014 17:01 |

Reitings 9169
Sievietes buutiiba ir berzt griidas? Njaa..... Turklaat daudzas sievietes speej saskatiit idejas un uzstaadiit meerkjus labaak par 5 viirieshiem kopaa njemtiem.
25.01.2014 17:09 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kaitiņa, tas, ka tev dzīves piepildījumu dot mājas uzkopšana tev nedod tiesības paziņot, ka tā ir visām sievietēm. Personīgi man gandarījumu sniedz tieši darbs, idejas, mērķu sasniegšana, nevis mājsaimniecības darbi.
25.01.2014 17:11 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Mājsaimnieces režīms ir tāds kādu to pağēr ģimenē un kādu viņa pati to veido. Mājsaimniece var būt gan aprobežota zose taukainiem matiem resnule kura tikai seriālus skatās un var būt sieviete ar interesēm un apgriezieniem. To kāda ir sievietes patiesā būtība vislabāk redz viņas mājsaimnieces dzīvē. Ja tas ir algots darbs un iziešana sabiedrībā tas kas notur viņu fiziski un intelektuāli ne nolaisties, ļoti žēl.
Man personīgi kā mājsaimniecei nav daudz laika ko veltīt virtuvei, es par lietderīgāku nodarbi uzskatu nodarboties ar bērniem, ar finesu, ar hobijiem, attīstīt intelektu. Kādu seriālu noskatos varbūt reizi nedeļā vai kad slimoju.
25.01.2014 17:21 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Morgan+
Mani tagad arii laikam vareetu nosaukt par maajsaimnieci,jo uz darbu eju pavisam maz.Esmu beidzot izleemusi vairaak veltiit laiku sev,attiistiit sevi vairaak radosi.
Saakumaa bija gruuti pierast pie taa,ka nav jaacelaas 4am...Tagad esmu izstraadaajusi sev taadu kaa reziimu.Garlaiciigi nav bijis nekad.Riiti man patiik kaa vienmeer,kad celos loti agri 6am,dzeru kafiju ,pirmaas brokastis,ieskatos zinaas,ieskatos Cosmo-atbildu uz veestuleem,loti patiik sis process.Ap 9am skrienu savus 5-6km.Tad uzlieku kaadu sejas masku ,vai matu masku (nu ne katru dienu protams,bet sodien ir ieplaanota matu maska).Kaadreiz aizeju uz pirti,masaazu,aizbraucu uz savu veikalinu,tirdzinu.Palasu kaadu graamatu,tad jau pusdienas...tad noteikti kaada radosa nodarbe,ko daru loti intensiivi liidz 5pm...Tad liels laiks kopaa ar viiru.Patiik kopaa braukt iepirkties.Patiik musuu kopeejaas nodarbes-teniss,sleeposana kalnos,kopeeja filmu skatiisanaas,paarrunas par plaaniem naakotnee...Apmeeram taa!
Viss notiek loti mieriigi un harmoniski.
25.01.2014 17:44 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Emmanuelle
Man tāpat rīts sākas ar angļu tēju un ziņām, no rīta vispirms izlasu kas jauns pasaulē, un arī negulšņāju līdz 12 dienā. :)
25.01.2014 18:02 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
man ir līdzīgi kā Emmanuelle un Morgan, un es ideālāku dzīvesveidu nevaru iedomāties!
Mājas tīrīšanai un ēst gatavošanai kopā dienā es veltu 2-3 h, lai gan ne katru dienu es gatavoju (ejam k-kur ārā est). reizi nedēļā man nāk palīgā mājkalpotāja, kas uztaisa regulāru ģenerāltīrīšanu :) ja mana dzīve sastāvētu tikai no ēst gatavošanas n tīrīšanas, es laikam sajuktu prātā.

Parasti es ceļos ap 9-10 no rīta (es vakaros eju diezgan vēlu gulēt), eju vannā, nesteidzīgi paēdu brokastis, lasu forumus un atbildu e-mailiem utt. Tā kā šogad atsāku mācīties augstskolā (tālmācībā), parasti pāris stundas veltu mācībām. Vēlāk es eju iepirkties un pie reizes cenšos nostaigāt vismaz 5 km (man ne īpaši patīk sportot). Tad gatavoju vakariņas, nedaudz sakārtoju māju, lieku mazgāties drēbes utt., gaidu mājās vīrieti.

Vakaros (ja neejam uz kino vai kur citur) vairāk pievēršos saviem hobijiem, kas man ir nedaudz arī kā darbs. Rakstu arī blogu, tagad mans "lielais projekts" ir apstrādāt & izdrukāt 3 iepriekšējo gadu fotogrāfijas, lai ir arī kas taustāms nevis tikai digitāli... Man patīk rokdarbi, ceļot... utt., tagad domāju kādus pārgājiena maršrutus ko realizēt, kad paliks siltāks. Apmēram tā :) man nemaz nesanāk daudz laika seriāliem, lai gan, protams, k-ko ik pa laikam paskatos.
25.01.2014 18:05 |

Reitings 16208
Man loti patiik riiti,kad redzu leecosu sauli.Apkaart taads miers-miers gan te ir gandriiz visu laiku.Reizeem domaaju-daudzaas vietaas ir tik auksts ,un mees dziivojam paradiizee...vieniigi nav lietus.
Vakar zinaas raadija ,kas notiek Ukrainaa!!!!
25.01.2014 18:08 |

Reitings 16208
Par eest gatavosanu un maajas uzkopsanu-man patiik gatavot taa "ar miilestiibu",bet noteikti ne lielos daudzumos un ar steigu.Esmu iemaaciijusies uztaisiit dazaadus interesantus eedienus,izmantojot visu ,kas ir maajaas.loti reti taisu kaut ko peec recepteem,taapeec nekad nav taa-kaut kas nav maajaas ,un to eedienu nevar uztaisiit.Parasti manis taisiitie eedieni tiek uztaisiiti loti aatri-patiik taa smuki pasniegt,eest leeni...Maaju nav jaatiira biezi,jo esam tikai divi cilveeki gimenee ,un abi esam kaartiigi.
25.01.2014 18:14 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Tāda īsta mājsaimniece neesmu, tomēr man ir darbs un ļoti labs! Neatkarīgi no kura arī ir darba projekti gan saistībā ar Latviju, gan arī uz vietas.
Mani rīti iesākas agri, ap saviem 6 00 modinātājs ir mans suņuks, sākas mūsu agrās pastaigas, kārtīgi izstaigājamies, pa ceļam vēl paspēju iepirkties dārzeņu tirgū, rīta kafija dārza kafejnīcā baudot smaržas un skaņas visapkārt, maiznīca ar tikko svaigi maizi, brokastu gatavošana, darbs nr 1, puķu un augu aprūpe, projekti, ziņas un izklaides portāli, maili, vingrošana, blogs, pusdienas/vakariņas, eksperimenti, mājas piekārtošana, plānošanas, izbraukumi, pastaigas, tikšanās ar draudzenēm, grāmatas, haikings, ēdienu un dzērienu degustācijas .. tā varētu turpināt, turpināt... man patīk mans dienas režīms!
25.01.2014 18:16 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
hmm, es laikam jau 4to gadu esmu majsaimniece, nojugusies vel neesmu, laikam pieradu :D man majas ir ari 3gadnieks tad ir interesantak neka sedet vienai ceras sienas!
parasti pamozos, paedam, pievacu maju, ejam ara vai kkur braucam, tad atkariba cikos esam majas, sicis iet gulet diendusu es pavingroju n tad jau atkal japievac majas un jataisa vakarinas :D es meginu visu laiku izdomat kko inetersantu ko pa dienu darit, azibraukt uz juru, aizbraukt izjade, vai pabarot zirgus, briezus utt.
25.01.2014 18:16 |

10 gadi
Reitings 755
Reģ: 29.01.2009
Vispār mani izbrīna, ka tik daudzas uzsver to, ka mājsaimniecei ir jāberž māja utt... Varētu padomāt, ka ikdienā, strādājot algotu darbu māja nav jātīra. Tad man rodās interese, kas tīra māju jūsu vietā?
Protams, ja sieviete ir mājās, bet vīrs strādā -apgādā ģimeni, loģiski, ka sieviete darīs mājasdarbus. Bet vai tiešām primārā izpratne ir tāda, ka sieviete to vien dara kā tupus, rāpus berž grīdas? Katra sevis cienoša sieviete kārtību uztur ikdienas, līdz ar to, var iztikt bez "grīdu beršanas". Nevaru iedomāties, ka mans dzīvoklis ir daudz tīrāks, jo esmu mājsaimniece. Tas ir tādā pašā stāvoklī, kā agrāk, kad strādāju. Atsķirība ir tāda, ka visiem šiem ikdienas darbiem man ir daudz vairāk laika. Man vienmēr ir bijusi kārtība, tīrība, līdz ar to, neuzskatu ka mans pienākums ir ikdienas šrubēt māju.
UN par laimi arī mans vīrietis nav no tiem, kas uzskata, ka ja sieviete sēž mājās, tad tas ir viņas pienākums.
25.01.2014 19:11 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Mājsaimniece/bezdarbniece biju pusgadu. Forši vasarā, bet kā sākās rudens, tad pati nemanīju, kā uzreiz sāku strādāt :) Par dienas piepildīšanu- man to palīdzēja veikt suns, sports un studijas, dārza darbi vasarā. Vispār uzskatu, ka darbs nopietni kaitē izbaudīt vasaru :D
25.01.2014 19:15 |

Reitings 3379
Man ir tāds dalīts viedoklis par mājsaimniecēm. Ir skaidri zināms, ka, jo mazāk laika, jo vairāk var izdarīt. Pati to jūtu atvaļinājumos vai pagarākās brīvdienās, ka ir tik viegli visu dienu nobumbulēt! No tā man noteikti būtu bail, ja es būtu mājsaimniece.
Reiz kādā sieviešu žurnālā lasīju psiholoģes domu graudu, ka jebkuram cilvēkam ir nepieciešama atzinība, un to var gūt tikai darbā. Tā ka mājsaimniecēm ir stipri jāpiedomā, kur citur gūt to atzinību, citādi agrāk vai vēlāk sāksies problēmas. Manuprāt, spilgts piemērs ir Taņņa bijusī sieva, kas padsmit gadus bija mājsaimniece. Pēc intervijas mans secinājums - viņa iesniedza šķiršanos, jo tik ilgi dzīvoja bez atzinības, un nu ir laimīga sieviete, jo strādā.
25.01.2014 19:28 |

10 gadi
Reitings 755
sunscreen - piekrītu! Arī man ļoti palīdz atzinības saņemšana. Tieši tādēļ eksperimentēju virtuvē un izmēģinu ko jaunu, jo tad visbiežāk var saņemt atzinību. :)
Protams, mājas apstākļos tas ir pavisam savādāk, kā darbā gūtā atzinība. Tomeŗ liela loma ir tam kā to uztver otra pusīte. Kāds būs pateicīgs, ka ir kāds, kas sagaida ar siltu maltīti un izgludinātu kreklu, kādam tas nepatiks, jo ir vinīgais naudas pelnītājs...

Sev par prieku,bieži palīdzi otrai pusei firmā ar rēķiniem un dažādiem papīriem. Tad vienmēr saņemu saldu paldies, jo darbs ir padarīts ātrāk un varam veltīt laiku sev.
25.01.2014 19:34 |

10 gadi
Reitings 315
Reģ: 16.04.2009
dzīvoju mājās un strādāju par mammu :) bet psiholoģiski nevaru sevi asociēt ar mājsaimnieci - jau tagad sapņoju, kad varēšu mesties iekš biznesā (cerams, ka savā) :)
seriālus neskatos, rokdarbiem vairāk laika neatliek, bēbis un vēlme visu iztīrīt, lai tikai bēbim būtu labāk, aizņem visu manu laiku. ja godīgi, kad strādāju iekš ofisa, māja bija jātīra retāk - daudz laika pavadīju darbā un mājas bija vairāk kā viesnīca, kur vakarā atnāk pārgulēt.
kad sākšu strādāt meklēšu mājkalpotāju :)
25.01.2014 20:01 |

Reitings 9169
Varētu padomāt, ka ikdienā, strādājot algotu darbu māja nav jātīra. Tad man rodās interese, kas tīra māju jūsu vietā?

Ja es straadaaju, tad pusi maajkopiibas pienaakumu pilda viirietis, pusi es.
25.01.2014 20:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits