Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Elpošanas traucējumi - alerģija? Astma?

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Labs rīts meitenes, ja vien man tas pašlaik liktos tik labs. Man agri no rīta bija nepatīkama pieredze.
Es pamodos agri no rīta, domāju ka vel pagulēšu, bet ne no kā man pēkšņi sāka sāpēt muguras augšējā daļa pa vidu(pieņemu ka tā varbūt nemaz nebija mugura kas sāpēja), tā itkā man būtu smaga alerģiska reakcija vai ar es būtu saaukstējusies un no spēcīgas klepošanas man tā sāpētu, bet tas vel nebija viss, man elpošana palika smagāka un principā es nespēju vairs bez diskomforta guļus nogulēt, kā es piecēlos sēdus tā man gan kaklu atlaida un varēju normāli paelpot gan arī muguras sāpes pazuda, tad velreiz nogūlos un viss sākās no jauna, bet pēc laiciņa pasēžot problēma pavisam pazuda.

Bet jautājums kas man ir tagad, no kā tas varētu būt?
Man ir visu mūžu bijusi alerģija pret putekļiem, bet lai man no alerģijas rastos problēmas ar elpošanu un muguras sāpēm, man burtiski ir jasaelpojas vai pat jāapēd tie putekļi lielos daudzumos lai tā būtu, kā ar parasti ja putekļi ir pie vainas tad man arī sāp acis un asaro, un deguns ar tek, bet nē te viss sākās ar muguras sāpēm, kas pārgāja uz kakla aizsmakšanu, un tam sekoja spēcīgs klepus cenšoties atgūt normālu gaisa plūsmu.

varbūt tā ir kāda pazīme ka man ir astma vai arī mana alerģija ir palikusi spēcīgāka? es saprotu ka jūs tik tiešām varbūt neko par šādām lietām nezinas, un es zinu ka prātīgāk būtu pie ārsta iet, ko es ar darīšu, vienkārši gribas dzirdēt citu viedokļus, ja nu kāda ir ar ko līdzīgu saskārusies.
23.01.2014 09:51 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
tā itkā man būtu smaga alerģiska reakcija

Šito nevienam nenovēlu. Šonedēļ vienai sievietei bija anafilaktiskais šoks, kas ir alerģiskas reakcijas smagākā forma, uz antibiotikām. Pāris minūšu laikā uz ādas parādījās lieli, sarkani pleķi, niezoši, pietūka lūpas, mēle, balsene. Viņa sāka smakt. Putas nāca pa muti. Tik zibenīgu alerģisku reakciju līdz šim nebiju redzējusi. Tikpat zibenīgi ir jāievada attiecīgie medikamenti...

Tātad, Tev vēljoprojām šķiet, ka Tev bija smaga alerģiska reakcija?

Aizej pie pulmonologa. Ir pāris testi, kuru laikā pārbauda elpošanas funkciju. Ieliks Tevi tādā kastē un pēc māsiņas komandas būs jāpūš aparātiņā. Un tad pēc tiem datiem veidojas diagramas, pēc kurām var pateikt, kāda veida elpošanas traucējumi ir. Stradiņos ir sakarīgi speciālisti.
23.01.2014 11:13 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Simptomi ir ļoti vispārīgi, astmai galīgi nav līdzīgi, un alerģijai arī nē, sāpes mugurā tieši apguļoties, un apgrūtināta elpošana varētu būt , ja plaušās krājas šķidrums, pie pleirīta, vai kādām plaušu saslimšanām, tik pat labi var būt apsladēti kādi starpribu nervi, arī sirds varētu būt pie vainas, domāju, ka ar steigu jāiet pie ģimenes ārsta.
23.01.2014 11:22 |

Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
var gadīties arī , ka mugurā kāds nervs saspiests. itsevišķi ja sāpes sākās no muguras.
23.01.2014 11:28 |

Reitings 444
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka Tu noteikti vari piezvanīt uz to ārstu konsultatīvo tālruni vai arī savam ģimenes ārstam. Tā noteikti būtu vismaz kaut kāda skaidrība ko darīt un kas aptuveni kaiš, savādāk sanāk zīlēt kafijas biezumos.

Man ir astma un arī dažādas alerģijas, bet tie neizskatās pēc astmas simptomiem.
23.01.2014 11:38 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tātad, Tev vēljoprojām šķiet, ka Tev bija smaga alerģiska reakcija?

Nē nu labi varbūt pārspīlēju, bet tas vairāk bija pielīdzināms tam kā man parasti ir smaga reakcija uz putekļiem, un nevarētu teikt ka tas liekas viegli ja es burtiski knapi elpoju, it īpaši ka pamanu ka pēdējā gada laikā tieši ar elpošanu un alerģiju parādās lielākas problēmas.
Bet atvainojos par pārspīlēšanu tad.

vai kādām plaušu saslimšanām, tik pat labi var būt apsladēti kādi starpribu nervi, arī sirds varētu būt pie vainas, domāju, ka ar steigu jāiet pie ģimenes ārsta.

Paldies par padomu, es par šādām iespējām ar aizdomājos, viss vienkāršākais izskaidrojums liktos apsaldējums, jo man dzīvoklī ir diez gan pavēs dēļ vecajiem logiem, un es ar dažreiz vingroju dzīvoklī tā kā varētu būt ka sasvīstu un tad vēsums tiek klāt sakarsušam ķermenim. Lai nu kā šī informācija man ir noderīga kaut vai lai varētu pastāstīt ārstei par iespējamajiem iemesliem, esmu pieradusi iet pie ārsta ar pēc iespējas konkrētāku informāciju, lai ātrāk var atrast īsto vaininieku.
23.01.2014 11:44 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Tik tiešām kkā pēc astmas neizklausās. Drīzāk jau starpribu nerva iekaisums, ja sapēja mugura aptuveni pa ribu gaitu. Nu guļot elpas trūkums varetu liecināt par šķidrumu pleirā, kas varētu būt vai nu pie pneimonijas vai citām plaušu saslimšanām kā arī pie sirds mazspējas, bet domāju ka tai tev noteikti nevajadzetu būt.
23.01.2014 17:56 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Šito nevienam nenovēlu. Šonedēļ vienai sievietei bija anafilaktiskais šoks, kas ir alerģiskas reakcijas smagākā forma, uz antibiotikām. Pāris minūšu laikā uz ādas parādījās lieli, sarkani pleķi, niezoši, pietūka lūpas, mēle, balsene. Viņa sāka smakt. Putas nāca pa muti. Tik zibenīgu alerģisku reakciju līdz šim nebiju redzējusi. Tikpat zibenīgi ir jāievada attiecīgie medikamenti...

OMG, man bija līdzīgi, tikai bez smakšanas un putām. Dakteri teica, ka nākamreiz pie attiecīgās aktīvās vielas ieņemšanas varētu būt vēl sliktāk...
26.11.2014 13:48 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
Aizej pie pulmonologa. Ir pāris testi, kuru laikā pārbauda elpošanas funkciju. Ieliks Tevi tādā kastē un pēc māsiņas komandas būs jāpūš aparātiņā. Un tad pēc tiem datiem veidojas diagramas, pēc kurām var pateikt, kāda veida elpošanas traucējumi ir.

+++
26.11.2014 21:20 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
Aaa nu forši, veca diskusija :D
26.11.2014 21:21 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits