Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

sēņu zupa

 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
meitenes padalieties kā labāk taisīt sēņu zupu? es nekad neesmu taisījusi. labāk no svaigām sēnēm? ( kādas nu pašlaik atrodamas veikalos - tikai šampinjoni laikam ) vai saldētām? un ja kada no variantiem, tad kā dara, svaigās apcep pirs liek zupā? un vai saldētās uzreiz močī katlā? lūdzu apskaidrojiet mani :)
14.12.2013 15:34 |
 
Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
es taisu vistas-sampinjonu zupu! visu daru tapat ka taisa vistas zupu tik uz beigam piesauju klat apceptus sampinjonus, un garso labi!
14.12.2013 15:50 |
 
Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
sodien taisu sampinjonu merci ,tā sakārojās....un ar kartupelisiem....
14.12.2013 15:51 |
 
Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
bet no kā labāk taisīt svaigiem šampinjoniem vai saldētām sēnēm?
14.12.2013 15:53 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es pacepu cepeškrāsnī, tad pievienoju izvārītiem dārzeņiem un sablendēju visu. Papildus pievienoju kausēto sieru ar sēnēm.
14.12.2013 15:53 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Anny-es laikam taisu loti liidziigi,tikai pievienoju marineetus sampinjonus saknu zupai tad,kad taa jau gatava.Marineetaas seenes dod loti patiikamu garsu.Teiksu kaa ir - nekas nevar buut garsiigaaks par Latvijas becinaam un gaileniiteem....Ziemassveetku nostalgija.
14.12.2013 16:15 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle, nezinu, kā ar marinētiem šampinjoniem būtu zupā, bet salātos es viņus nevaru ieēst. Man uzreiz paliek slikti.
14.12.2013 16:17 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Anny-es nelieku daudz arii zupaa,bet man patiik mazliet taa etika garsa.Salaatos tas pats-veel tikai pievienoju mazliet ellu arii.Mums taas seeniites ir loti mazas, un taa marinaade tik garsiiga ar kiplociniem.
14.12.2013 16:44 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Bāc, izlasīju par marinētiem šampinjoniem un gribu...ko, lai dara, iet uz veikalu? :D
14.12.2013 16:53 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
es arī neatteiktos tagad no pāris burkām marinētu šampinjonu.. :) mmm
14.12.2013 17:00 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es atkal gribeetu marineetas becinas!:)
14.12.2013 17:02 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Man šovakar vakariņās gaileņu mērcīte mmmm....
Ja par šampinjoniem, tad vistas šampinjonu zupa:
Šampinjoni šķēlītēs
6 vistas kājiņas
Kukurūza
Sojas mērce
Rīsu nūdeles
3 ķiploka daiviņas
Lociņi
Īkšķa lieluma ingvers
Vāra buljonu no vistas kājiņām, pievieno sojas mērci un sagrieztu ķiploju un ingveru, kad gaļa atdalās no kauliem zvejo kājiņas ārā, atdala gaļu no kauliem un saplucina. Tikmēr katlā pievieno kukurūzu. Liek gaļu atpakaļ katlā un pieviemo visas atlikušās sastāvdaļas.
Pasniedz pārkaisot zupu ar lociņiem un dojas mērci, katrs pēc garšas.
14.12.2013 17:07 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Zīle, super! Tieši tikko atgriezos no veikala, sapirku visu ķīniešu boljona (vista, ingvers, lociņi) vārīšanai + šampinjonus. Rīt taps zupa :) tik vēl kukurūza būs jānopērk.
Klau, rīsu nūdeles var ar kaut ko citu aizstāt? Olu nūdelēm?
14.12.2013 19:43 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Zīle, vai ingvera garšu var dikti just zupā?
14.12.2013 19:56 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
tfu, nevis "boljona", bet buljona
goody - var just :) ar ķiploku un lociņiem dievīgi!
14.12.2013 19:59 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Cukurvāvere, tad es ingveru nelikšu, kad vārīšu, jo man tā garša tā ne visai :)
14.12.2013 20:05 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ingvers laikam ir vieniigaa garsviela ,ar kuru esmu loti uzmaniiga-ja pieliek par daudz ,tad "noeed" citas garsvielas.
14.12.2013 20:12 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
tad tas nebūs ķīniešu buljoniņš :) bet mazu gabalu vari ielikt uz dažām minūtēm kaut.. Mazliet tam "citronīgumam", asumiņa aromātam vismaz :D
14.12.2013 20:12 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cukurvavere-es lieku visam klaat citonmeetru-taa dod taadu loti interesantu garsu ,un man patiik arii kaa taas lapinas izskataas,ja liek klaat kaa dekoraaciju arii...
14.12.2013 20:16 |
 
Reitings 12
Reģ: 12.12.2013
Sēņu zupu gatavoju no svaigiem šampinjoniem - un tā var būt gan krēmzupa, gan latviešiem ierastā (ar gabaliem).

Mana sēņu zupa:
katlā lieku vārīties sarīvētus burkānus, kad tie mīksti, tad - kā zupai sagrieztus kartupeļus+ kādi pieci pipargraudi un puse laurlapas. Šampinjonus sagriežu šķēlēs un sacepu uz pannas kopā ar sīpoliem. Var sacept arī kubiņos sagrieztu žāvētu gaļu, bet tas pēc iekatiem. Tad tos lieku katlā pie kartupeļiem un burkāniem. Noregulēju sāli, pievienoju daudz dilles un selerijas. Ēdu ar saldā krējuma piešprici.
Ja gribas krēmzupu, tad to visu sablenderē. Bet ieteicams vārīt mazākā ūdens daudzumā.
14.12.2013 20:47 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
"vāra sarīvētus burkānus, kamēr mīksti.." :D
14.12.2013 20:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!