Gaļu neēdu, jau kādu laiku. Ik pa laikam lietoju zivis. Cenšos izvairīties no piena un olām.
Sākums bija desas. Vēlīnos pusaudžu gados salasījos, ko tik tajās desās neliek iekšā, plusā tam, man uznāca klikšķis, ka man ir svarīgi redzēt visas ēdiena sastāvdaļas. Tātad - ja ir sautējums, tad mājās gatavots un es zinu tieši, kas tur iekšā, ja kotlete, tāpat. Citādi, ja jāizvēlas gaļa, piemēram ēdot arpus mājas, izvēlējos monolītu gaļas gabalu, piemēram karbonāde vai steiks... Kādu laiku neēdot desas novēroju, ka mans ādas stāvoklis ir krietni uzlabojies, un ar pazīstamu medicīnā strādājošu sievieti šo novērojumu apspriežot, viņa izteica minējumu, ka tie varētu but gaļā atrodamie hormoni. Turpināju atteikties no desām, bet gaļu ēdu, zinādama, ka tajā cūkgaļā un vistā, ko man somās pēc ciemošanās laukos, sakrāmē vecmāmiņa, nudien nekā slikta nav. Kad sāku dzīvot atsevišķi no vecākiem un parādījās jauns brūtgāns - veģetārietis - man no gaļas atteikties bija vairāk kā viegli.
Tai pat laikā, neesmu (tieši gaļas sakarā) skatījusies nevienu filmu par dzīvnieku mocīšanu, visa mana vizuālā pieredze saistās ar pāris cūku bērēm laukos un pāris kažokzvēru fermu galerijām. Vairāk negribu, man tas nav jāskatās un nav jāuzspiež citiem. Mans pisciveģetārisms ir mana izvēle un man ir nulle iebildumu, ik pa laikam pašai kaut ko no gaļas tīri nogaršot, kur nu vēl lai taisītu drāmu, ja kāds blakus ēd to pusjēlo steiku. Uzskatu, ka tā būtu nenormāla divkosība, jo pašai ir ādas apavi, un pareizi gatavota, ekoloģiska gaļa man nenoliedzami garšo.