Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ance Tad arī draudzīgs ieteikums to norādīt arī uz tām dažām dāmām nevis visiem. :)
03.12.2013 22:35 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
The_one... tu esi adekvaata?

Vot es zinaaju, ka tad kad nebuus ko teikt saaks paarveerst manus vaardus. Es mineeju konkreetu piemeru, ka ja saliidzinu sveshu cilveeku un savu tubvinieku(mammu, teeti, suni) tad tam sveshajam nav veertiibas - mans tuvinieks ir svariigaaks par jebkuru sveshinieku.

Es neteicu ka cilveekam vsp nav veertiibas, bet gan ka visi ir vienliidziigi. Gan suns gan scilveeks gan putns gan aita. Un tas ka kaads ir homo sapiens manaas aciis nepadara par iipashaaku.

Un ja es buutu tajaa Maximaa ar savu maasu - tad logjiski ka vilktu aaraa vinju nevis sveshu tanti vai pat beernu. Un ja man pie saites buutu mans suns tad nemestu vinju lai nomirst, bet izvestu laukaa...

Nevajag uz sveshas nelaimes taisiit provokaacijas.
03.12.2013 22:38 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Odiem arī ir nervu sistēma, jādomā, ka Ella pat nenosit nevienu odu vai mušu vasarā. Aplamas muļķības tu te runā, meitene, nevajag padarīt sevi par apsmieklu.
03.12.2013 22:40 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nē, visiem sāp, jo visam uz šīs pasaules ir dvēsele!!! Un pierādi man tagad ar saviem ''argumentiem'' ka tā nav!
Tu runā par kaut kādām morāles vērtībām, bet mierīgi vari pateikt, ka atstātu nomirt cilvēku. Nu ļoti skaisti vispār.
03.12.2013 22:40 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Ella, man atkal jāsaka: ej paguli un nomierinies.
03.12.2013 22:41 |

Reitings 8171
vai varat apzvērēt, ka jums skapī nav neviena ādas gabala, apavu, nevienas kažokādas, ka nelietojat arī zivis, piena produktus, nelietojat papīru (jo to gatavo no kokiem, kuriem arī sāp, jo tie ir dzīvi organismi), nebraucat ar auto, nav neviena kosmētikas līdzekļa kurā būtu jebkādi no dzīvām būtnēm iegūstami materiāli, un labi, vispār, jebkas kas ražots rūpnīcā,līdz jums ir nonācis kaitējot dabai, tātad, nodarījis sāpes tiem pašiem savvaļas dzīvniekiem, kukaiņiem, putniem, u.t.t. tātad, ja tik skaļi runājam par ētikas normām, vai jūs esat atteikušās no visa, kas ražots rūpnieciski? Bet tā ķā, jūs sēžat cosmo un komentējat, kam noteikti vajag datoru/telefonu/planšeti, elektrību, internetu, tad redzu ka nē... tādā gadijumā, nerunāsim par ētikas normām...
Nejauc veģetārismu ar vegānismu,tās ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas.

Turklāt diskusijā par kažokādām ļoti bieži tiek izteikts viedoklis,ka nav obligāti jāatsakās no visa,lai būtu pret kažociņiem,tad kādēļ šajā situācijā tas būtu jādara?
03.12.2013 22:43 |

Reitings 1681
Faber - tur jau taa lieta ka man nav tiesiibu kaadam lugt lai izvelaas mani nevis savu tuvinieku! Mees visi kadreiz mirsim un tad nu tas buutu mans gals. Nevar izglaabt visus.

Un par tavu pantu - tas ir tad ja noskaties ka kaads mirst, bet riskeet ar savu dziiviibu nevienam nav obligaati. Ja es uz ielas redzu kaa cilveeks noasinjo un aizeju garaam jaa, tas ir sodaami, bet ja neieeju biistamaa vietaa un neizglaabju tad tas nav sodaami - tas taa zinaashanai.

Vismaz man mans suns ir gjimenes loceklis - zinu ka citiem sunsbir tikai darba speeks, rotaljlieta vai aksesuaars.Bet muusu gjimenee tie saveejie. Kaa treshais un ceturtais beerns. Tev laikam nesaprast.
03.12.2013 22:44 |

Reitings 2797
Bāc, nu...

Es riskētu iet bojā, bet censtos izglābt ABUS jebkurā gadijumā, vai tas būtu svešs, vai ne svešs. Un vispār, ja tā runā, tad arī jebkuru reizi, kad sekss ir tikai baudas dēļ, kad sieviete neapaugļojas un viss labums tiek nogalināts, iztērēts tā pat vien, arī var uzskatīt par slepkavību, jo varēja piedzimt bērns, bet nē, tas tikai baudas dēļ...

neattaisno sevi. Ja vari tik kategoriski nosaukt visus gaļēdājus par slepkavām, un tad pēkšņi jau kaut ko citu mal, tad kāda jēga vsp runāt?
03.12.2013 22:45 |

Reitings 2797
Nazīc nu tieši tā, es ēdu gaļu, bet neatbalstu kažokādas, bet vienalga tieku saukta par slepkavu, idioti un ko tik vēl nē. Ar kādām tiesībām vispār? To var teikt tikai cilvēks, kas no tā visa ir atteicies, nevis ''no kaut kā, nez kpc'' un jūs visi pārējie esat stulbi.
03.12.2013 22:49 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ellai

Un es izveletos to, kursh ir veertiigaaks MAN.

Tieši tā - vērtīgāks TEV un šajā brīdī tu zaudē savas tiesības nosodīt cilvēkus, kas ēd arī gaļu, nerūpējas par dabu, nosoda tevi par tavu dzīvesveidu, rīkojas ne tā, kā tev šķiet pareizi utt, jo tu ļoti uzskatāmi parādīji to, ka katrs rīkojas atbilstoši SAVĀM vērtībām, SAVIEM uzskatiem.
03.12.2013 22:52 |

Reitings 8171
Nazīc nu tieši tā, es ēdu gaļu, bet neatbalstu kažokādas, bet vienalga tieku saukta par slepkavu, idioti un ko tik vēl nē. Ar kādām tiesībām vispār? To var teikt tikai cilvēks, kas no tā visa ir atteicies, nevis ''no kaut kā, nez kpc'' un jūs visi pārējie esat stulbi.
Un tomēr,kāpēc tu pati personīgi pieprasi,ka cilvēkam,kurš nelieto gaļu ir jāatsakās no pilnīgi visa,kamēr tu pati personīgi to lieto uzturā,bet esi pret kažokādām. Man interesē,kāpēc tieši bija veltīts tavs komentārs, jo situācijas ne ar ko neatšķiras,bet,kā es saprotu,ar savu komentāru tu pasniedzi,ka man,piemēram, vajadzētu atteikties arī no piena un olām,piemēram. Manuprāt,šādos brīžos,lai kāds ir cepiens,tomēr nebūs korketi otram aizrādīt par lietām,kas attiecas arī uz sevi pašu.
03.12.2013 22:52 |

Reitings 1681
Nu lasiit daudzas noteikti ka nemaak - neko es neatstaatu bet glaabtu tuvinieku. Interesanti gan vai 194 pamestu savu mammu lai glaabtu sveshinieku? Diez vai. Da lielaakaa dalja vsp nevienu neglaabtu - buutu droshiiba un priecaatos.

Nu tu ticeesi ja teikshu ka nesitu nost odus un mushas? Jo man netraucee? Un zirnekljus negaleeju bet iznesu aaraa. Vai tas ir tik neticami ka kaadam nav veelmes slakteet to kas traucee? Un ejot pa ielu ja vabole raapo nekaapju un pat novaacu zaalee? Jaa tieshi taa. Jo man neshkjiet ka vinjam buutu jaamirst taapat vien. Maajaas nesen kaut kaads taurenis lidinajaas - mamma saka lai nositu. Es saku, ka taureniitim taapat viena- divas dienas ko dziivit, tas tev nekaitee. Lai lidinaas. Prieks kam man vinju galeet? Jo man ir taada dziives uztvere, tas man nav kaut kaads modes kliedziens, taa ir mana paarlieciiba.

Es eju staidzinaat sunjus, katru meenesi ziedoju dziivnieku patversmeem, esmu vedusi ielas dziivniekus pie veta, maksaajusi un lipinaaju skrejlapas mekleejot saimniekus. Taa kaa es neesmu liekuliiga. Un Zolituudee es biju briivpratiigaa - vedu segas un iznesaaju teejas un shokolaadi. Esmu beernu slimniicaa volunteejusi vasaraas un paliidzeeju slimiem beerniem, ziedoju apgjeerbu un katris Ziemassvetkus vismaz 50 Ls Engjelju dienaas. Un ko darat juus? Lielaakaa dalja tikai spriedelee te cosmo, domaa kur nopirkt krutaaku kosmeetiku un gudri spriezhat par eetiku - seezhot siltaa dzivokli, pie pc, rijot uzkodinjas. Taa kaa nevajag.
03.12.2013 22:53 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ja atstaatu suni bet izglaabtu cilveeku tas nebuutu cietsirdiigi? Ar ko kaut kaads cilveeks buutu pelniijis izglaabshanu vairaak nekaa mans suns? Tikai ar to ka ir cilveeks? Vai tieshaam tam ir kaut kaada iedzimta veertiiba

Kas notiek ar sabiedrību? Vai tiešām šis citāts nav joks? Un tādi cilvēki runā par vērtībām, par to, ka ēst gaļu ir cietsirdīgi? Kuram šeit tieši trūkst sirds?!
03.12.2013 22:54 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
ella, kā tu vari zināt par citām? nevari! :)
03.12.2013 22:55 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ella, Tu esi tik skumja. Cilvēks, kas tiešām no sirds dara visus Tevis minētos darbus nudien ar to neplātās. Cik nekorekti vēl izteikties par citiem, kas sēžot siltos dzīvokļos. Atklāti, es esmu šokā- kādas tikai šķautnes nav radībai, ko sauc par cilvēku. Un tādi komentāri tik ļoti pierāda, ka pat ja es kailām rokām slepkavotu govis, es būtu daudz humānāka par dažu labu..
03.12.2013 22:57 |

Reitings 2797
Tpc,ka es esmu pret kažokādām, bet, nekad nevienam neesmu neko aizrādījusi. Pati par sevi, tikai un vienīgi sev pašai - nepatīk man dabīgās un nekad nenesātu, bet es neiešu un neteikšu kādam kam patīk, lai velk nost, nesaukšu par idiotu.
Ļoti vienkārši, jo man ir vienalga kā dzīvo un ko lieto citi cilvēki, nekad nespiedīšu veģitārietim gaļu, nedzērājam alko, vai nepīpētājam cigaretes. Un tikai tpc, ka cilvēks dzīvo savādāk un viņam patīk kaut kas cits, nenozākāšu viņu.

Bet kpc ieminējos piemēram par tām pašām ādām.. ja es esmu netīša slepkava,kā te saka, jo ēdu gaļu, tas pats attiecas uz tām, kas atbalsta šo industriju. Es to neatbalstu, jo man vnk nepatīk kažokādas un viss.
03.12.2013 22:57 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Ance
Tas, kas mani uzvelk, ir iedoma, ka kāds cilvēks spēj sevi uzskatīt par labāku vai citu noniecināt dzīvesveida dēļ, kas pie tam ir pastāvējis gadu tūkstošiem.

Jebkurā gadījumā Tu šeit brūc virsū cilvēkiem nepamatoti, jo netiek jau noniecināti paši cilvēki, bet gan konkrētais paradums, kas ietver nevajadzīgu kaitēšanu nevainīgām būtnēm.

03.12.2013 22:59 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Es atvainojos, ka kādu aizskāru ar saviem izteikumiem.

Domāju, ka problēmas diskusijās kā šadas, kur ētika mijas ar komfortu vai pieradumu, ir argumentu vietā lietošana labs/slikts.

Tas par ko izteicu savu pieredzi ir par veselību. Nesaku, ka veģitārismis ir zelta atslēga, saku ka ir vērts domāt un izšķirties, kas ir svarīgi, vajadzīgi. Manā gadījumā, piens nebija vajadzīgs, tikai pieradums. Un pieļauju, ka daudziem tā ir, par pienu vai gaļu. Protams, ak manī ir utopija un vēlem pēc labākas pasaules, savādāk netērētu laiku daloties ar labiem piemēriem. Un jā, esmu lepna un jūtos puscentimetru augstāk virs zemes par tiem, kas ēd gaļu ( šājā piemērā) un dara to nedomājot par cēloņiem un sekām, bet tikai par savu - man garšo.
Ja tā ir izvēlē pēc iznformācijas iegūšanas, pārdomām un apzināšanās par sekām, tad tā ir izvēle un to cienu.
Bet riebjas ( cilvēciski ar pilnu emociju izpasumi), kad cilvēki savu stulbumu pamato ar ignoranci.

p.s. 194
ir, ir tādi cilvēki, kuri dzīvo mūsdienīgu dzīvi, ir stap tiem, kuriem tu paej garām diendienā uz lieas un pat neapzinies, tie, kuri domā un piedomā- kosmētika bez testēšanas uz dzīvniekime vai to izcelsmes produktiem, partikā arī nelieto, apģērbos arī nē, vai no second hand ( ētiski- labo kāda izdarītu kļūdu), brauc ar riteni, pērk apģērbus, kuri ir bioloģiski un ētiski ražoti, tāpat arī skatās, lai pārtikas produkti būtu lokāli un ekoloģiski. Pat datoru un telefonu izvēle ir pēc ilgtspējīgas principa izvēles.
03.12.2013 23:02 |

Reitings 2797
Es teicu,ka atstātu savu mammu? Es teicu, ka neskatoties uz neko, censtos izglābt gan tuvinieku, gan svešu cilvēku.
03.12.2013 23:03 |

Reitings 1681
Selene vieniiigi - neatkariigi no taa vai izvelos suni vai sveshu tanti - kaads nomirs, buus zaudeejums vienai no puseem. Izveeloties neest galju neviens nemirsy - nav zaudeejuma. Izveloties galju - kaads mirst. Taa kaa tas nav tas pats. ;)

Un kad buus izdots kaads objektiivs dokuments ar argumentiem ka cilveks ir vertigaks par suni - es izglabshu suni. Pagaidaam gan suns gan cilveeks var radiit pecnaceejus. Viss. Veel cilveeks var radiit materiaalas vertiibas.Bet pieliidzinat materiaalo un dziviibu kaa taadu nav praatiigi.

Un atkaartoju ka vegjetaarieshi nevertee dziivnieku augstaak - visus vertee vienaadi. Protams ka mana maasa buus man dargaka par suni, bet suns dargaks par sveshu tanti.

Bet hei - ja pienjemam ka cilveks degoshaa istabaa ir pedofiils izvarotaajs kursh cietsirdiigi nizvarojis un nogalinaajis 5 4-gadiigus beernus? Vai glaabtu savu suni vai vinju? Kursh shoreiz buus vertiigaaks? 99% glaabtu savu suni. Juus tgd to te droshi vien neatziisiet lai neatkaptos no saviem argumentiem. Bet iekshaa juus zinat ka neglaabsiet shaadu cilveeku. Kaut gan principaa vinjsh arii ir cilveeks taapat kaa pirmajaa gadiijumaa. Tas taa paardomaam.
03.12.2013 23:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits