Strīdi

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Ir attiecības 2,5g., esam soul-mates, sekss arī nav problēma, ir ļoti daudz pozitīvā piedzīvots kopā, kā arī neskatoties uz to, ka neesam pavisam zaļi gurķi, abiem pirmās nopietnās attiecības.
Bet problēma ir tajā, ka vīrietim ir dusmu problēmas. To mantojis no tēva, kuram dusmu problēmas ir bijušas vēl daudz trakākas (tikai pēc 50g. vecuma pamazām nomierinājies). Viņa vecāki visu laiku ir strīdējušies, savukārt manējie nestrīdējušies, bet tāpat izšķīrušies. Tas nu tā, bet lietas būtība ir tāda, ka viņš katru dienu man par kaut ko aizrāda, jo ātri sadusmojas un parasti par sīkumiem. Tad es pa daudz traukus lietoju un tos smērēju, tad atkal aizkarus sakārtoju tā, ka kaķim grūti tikt uz palodzes, tad logu ne līdz galam aiztaisu, vai riteņus par tuvu aizkariem pielieku un tie tos smērē, par maz ūdens uzvāru lai pietiktu divām kakao krūzēm utt. un utt. un utt. un utt. un utt. un utt. KATRU DIENU!!! Jāatzīst, ka manai mammai, kura ir īsta pedante, arī piemita līdzīgs netikums, visu pusaudžu vecumu pārdzīvoju par to, bet tas bija sīīīīkums salīdzinājuma ar tiem pārmetumu kvantumiem, kurus iegūstu no savas otras puses. Saprotu arī es, ka vaina varbūt daļēji manī, jo es tiešām esmu neveikla, vai aizmāršīga, vismaz tad kad mani programmē, ka tāda esmu. Jo kolīdz draugs iesaistās lietā, ko es sadzīviski daru, tā man tiešām viss jūk, jo kaut vai tas, ka blakus stāv un skatās man rada stresu, jo es zinu cik nožēlojamas domas par mani viņš domā. Pie tam draugs man ir diezgan nekārtīgs, dzīvoklī ja kāds vispār kārto tad tā esmu tikai es. bet tāpat sadzīvē ir tā, ka es VISPĀR viņam nepiesienos, kaut gan arī daudz tādu lietu, bet viņš PIESIENAS visu laiku. Ir bijušas bezvērtīgas atvainošanās, muldēšanas, ka kaut kas mainīsies, bet NEKAS nav mainījies. Šobrīd viņam karjera 1. vietā, to es daļēji vēl varu saprast, jo arī viņš ir tāds, kas nespēj divām dzīves sfērām intensīvi pievērsties vienlaikus, bet vismaz nebūtu tā manis zāģēšana. Īsāk sakot, KO lai es daru? Strīdi ar draugu ir daudz un vienmēr par sīkumiem. Apnicis apvainoties un nerunāt. Apnicis lasīt viņa atvainošanos, kuras bijušas tik sasoditi daudz. Bet kā lai es risinu šo samilzušo sīkumu-problēmu??? Tas reāli ir neciešami, iespējams, draugs nemāk veidot attiecības bez strīdiem, bet tas, ka viņš to nemāk - vai man ir jāciešs? Kā lai es rīkojos? Man nav tik izcili nervi, lai ļautu tos dragāt, vienlaikus neuzskatu, ka tas ir iemesls šķirties, jo attiecībās ir arī daudz kas labs un vērtīgs.

P.s. lūdzu piedot, ka tik gari. un lūdzu nerakstiet man kritiku, jo šis man ir patiesi sāpīgs jautājums. Varbūt kādai ir līdzīgi?
29.11.2013 10:54 |

Reitings 1143
Patīk būtu bišku nepiemērots vārds priekš 4 gadus ilgas, dziļas otra cilvēka iepazīšanas.
Es tomēr sākumā gribētu problēmu mēģināt risināt.
29.11.2013 11:35 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ja ceri ka var izmainiit pieaugushu cilveeku tad ejat pie speciaalista. Kaa meitenes raksta td taadi cilveeki nemainas - vinji yik un taa eksplodee, vieniigi vinju draudzenes atrod veidus kaa eksploziju aptureet, bet ne noveerst, vai vnk pierod.

Un ja teici ka vinja vecaakiem majas tads gjimenes modelis, ka skandalejas td vinjam tas liekas normaali un es tam zemteksta redzu necienju pret sievieti, noniecinaashanu, pazemoshanu . Ja vinjam taa ieaudzinaats tad tu nekad nebuusi vinja aciis liidzvertiiga un vertiiga.
29.11.2013 11:40 |

Reitings 1143
Anny, ļoti gribas pavadīt laiku kopā. Vnk bail, ka abi esam stresā un tāpēc strīdēsimies un tā iespējamība biedē iet mājās.

P.s. es vienmēr cepju anonīmas diskusijas ja man attiecībās kaut kas nepatīk. Jo neuzskatu to par publisku attiecību ķidāšanu - neviens manu vārdu, uzvārdu un personas kodu nezin, tā kā labāk uzcept diskusiju nevis visus briesmīgos vārdus pateikt ''vaininiekam''
29.11.2013 11:40 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Un ja teici ka vinja vecaakiem majas tads gjimenes modelis, ka skandalejas td vinjam tas liekas normaali un es tam zemteksta redzu necienju pret sievieti, noniecinaashanu, pazemoshanu . Ja vinjam taa ieaudzinaats tad tu nekad nebuusi vinja aciis liidzvertiiga un vertiiga.

Tieši tā.
29.11.2013 11:41 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Un tā tu gribi visu dzīvi klausīties histēriķa spiedzienos? Iedomājies, ka kritizētu tavas bērnu audzināšanas metodes un kā tevi izkalpinātu vecumdienās, kad zupai būtu par maz sāls?
29.11.2013 11:43 |

Reitings 1143
Ella, par to arī runāju - ka varbūt varu kā eksplodēšanu apturēt un/vai pierast. Es neceru, ka viņš mainīsies.
Par to zemtekstu gan nepiekritīšu. kas tiešām uzskati, ka visi vīrieši, kuru vecāki ir strīdējušies neciena sievietes kā tādas un visi vīrieši, kuru vecāki nestrīdējās ciena sievietes kā tādas?
29.11.2013 11:43 |

Reitings 5954
Tu tur neko nevari darīt. Tikai viņš pats varētu sevi savaldīt. Staigāt uz pirkstgaliem attiecībās skaitās neveselīgu attiecību pazīme.
29.11.2013 11:48 |

Reitings 1143
Nerea, tā ir.
Eh, šī diskusija mani tikai saraudināja ;(
29.11.2013 11:50 |

Reitings 5954
Es tev varu tikai ieteikt parunāties ar draugu par jūsu strīdiem, par to, ka tevi sāpina šādas izpausmes un vai viņš nevarētu piedomāt pie savaldīšanās, citādi no tā smagi cietīs jūsu attiecības. Ja viņš atteiksies pie tā piestrādāt, vainos tevi, tad gan neko labu secināt nevar.
29.11.2013 11:52 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ella tas zemteksts ir vinja apvainojumos un attieksmee pret tevi.

Kaa vinja teetis izturas pret mammu? Berni biezhi atkarto vecaku modeljus neapzinaati.

man bija ex ljoti liidziugs tavejam. Arii tapat izturejas un bija sava teeva kopija. To nesapratu kamer nepadzivoju vinju majaas - pilniiga necienja pret sievieti, noniecinaashana. Taadi it kaa nekaadi izteikumi - kas nemaki normaali salaatus sagriezt? Rokas paaraak izlepushas labaak kruuzes salikt? Un gan no vinja gan binja teeta. Izradijas ka teetis bija sitis vinja mammu un no majam ziemaa lika aaraa un abu deelu klaatbuutnee vislaik vinju pazemoja. Beigas abi deeli sagu mammu par pamuljkiiti uzskatiija - durochka- taa aiz muguras sauca. Un pec 4 gadiem sapratu ka es to negribu nakotnee.

runajaam daudz bet vinjsh uzskatiija ka vinjsh dara kaa labaak un visu zin labaak par mani. Runajaam par to ka man tas ir nepienjemamu - kaaa tad beernu klaatbuutnee taa ar mani runas naakotnee? Bet kaa pret sienu.

ne velti saka ka viriesha attieksme pret sievieti redzama attieksmee pret maati. 10000000% dziive parbaudiits.
29.11.2013 12:00 |

Reitings 5954
ne velti saka ka viriesha attieksme pret sievieti redzama attieksmee pret maati. 10000000% dziive parbaudiits.
Tieši tā!
29.11.2013 12:02 |

Reitings 1143
Viņš nevaino mani pie tā, ka viņš nevar savaldīties. Saprot, ka tā ir viņa smagākā problēma. Bet runāts par to ir daudz un situācija nemainās. Ja nu vienīgi pirmo pusgadu kad sākām dzīvot kopā, sajutu, ka strīdi ir palikuši mazāk vētraini. Tagad jau ir grūti atcerēties, vai tie atkal tikpat vētraini vai tomēr agrāk bija vēl sliktāk (bet ne tik bieži, jo nedzīvojām kopā).
Pirmo reizi mūžā ienāca prātā doma vai ir jēga saglabāt attiecības.
Par bērnu audzināšanas metodēm gan diez vai piesietos - tā nav mantiskā sadzīve, pie tam tieši viņš varētu būt tas, pie kā metodēm piekasīties, jo man šķiet, ka viņš būtu stingrs un izrādītu dusmas.
Un vecumdienās gan nezinu vai būtu tāds pats - pat viņa tētis nomierinājās (bija daudz trakāks pūķis). Bet fuck, viņa mātei gan esmu kopija, mēs pat vienas un tās pašas nomierinošās zāles dzeram :D piebildīšu, ka līdz neirozei mani nenovest, sen jau ir :D
29.11.2013 12:04 |

Reitings 1143
Nerea - pret māti viņš izturas LIELISKI. ne tuvu nav mammas dēliņš, bet izturas brīnišķīgi.
29.11.2013 12:05 |

Reitings 1143
Un pasarg dies, mans draugs nav pat attāli gribējis man sist. Viņš nezāģē mani citos jautājumos - tikai sadzīvē.
29.11.2013 12:06 |

Reitings 1143
Ella, tavs gadījums ir smagāks.
Un vai pēc tam pati esi varējusi atrast laimīgākas attiecības?
29.11.2013 12:07 |

Reitings 1143
Jebkurā gadījumā - laiks rādīs. Ja attiecībām ir būt lemts, tās saglabāsies, ja nē, izirs.
Patiesībā viss ir vienkārši. Bet nevajag dzīvot stulbā ilūzijā, ka būs attiecības bez problēmām.
29.11.2013 12:09 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Man līdzīgi bija ar iepriekšējo draugu, bet mēs abi divi tādi nervozi bijām. Es biju tā, kurai vienmēr kaut kas nepatīk, jo kaut ko sadomājos savā galvā un sēdēju ar skābu ģimi (viņš, protams, nekad, nabadziņš nevarēja saprast - nu kas šoreiz? :D )/ Viņš bija tas, kurš vienmēr kritizēja. Viņš pēc dabas ir tāds cilvēks, riktīgs vadītājs, viņš organizēs, izdomās un teiks kas jādara, bet pats savām rokām - neko, nekad, tad nu sanāca, ka visu kritizēja, bet pats neko nedarīja.

Tagad esmu kopā ar citu cilvēku, kurš, cik man ir zināms, iepriekšējās attiecībās arī nebija no mierīgajiem. Šajās attiecībās viss ir savadāk. Kad bija kaut kādi pirmie strīdiņi, man vēl sanāca rīkoties pēc pēdējo attiecību modeļa, centījos pieradīt savu taisnību skaļi un diez gan agresīvi :D Bet viņš nekad nereaģēja, runāja mierīgi, teica, ka var taču vienkārši mierīgi pateikt kas uz sirds. Un es nomierinājos, man tagad galvā neienāk, ka varētu uz viņu bļaut. Esmu ar viņu nesen, bet es viņu šausmīgi cienu, jo jūtu to pašu no viņa. Kad rodas jautājumi, mēs vienkārši tos mierīgi izrunājam, cenšoties saprast viens otru un esmu šokā, ka ir iespējams tik mierīgi visu izrunāt :) Es to visu rakstu un man pilnīgi taurentiņi vēderā lido :)

Tad nu var secināt, reaģē uz viņa dusmām savadāk neka reaģēji pirms tam. Ja parasti dusmojies pretī, tad tagad vienkārši neko neatbildi. Lai viņš bļaustas, dari savu daramo, vai pamet telpu, bet pasaki, ka būsi gatava to apspriest bez liekām emocijām. Ceru, ka viss izdosies!
29.11.2013 12:59 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Cilvēks pret sevi saņem tādu attieksmi, kādu ļauj saņemt.
29.11.2013 13:08 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Tas, kā Tu ar to sadzīvosi ir atkarīgs, no tā, kā Tu uz to skaties. Ja Tu to ļoti ņem pie sirds, pašai būs tikai grūtāk.
Mans vīrietis arī bieži vien ir zāģis, urbis un turklāt vēl cirvis. Bet mums kaut kā iegājies to aizvērst ļoti humoristiskā ievirzē. Tā, ka minūtes piecas viens uz otru frīstailā diršamies, kamēr tas aiziet līdz tādām komēdijām, ka piemēram viņš man piedraud ...ar pirdienu :D
Un tā diendienā. Draugi nāk ciemos, skatās un brīnās, smejas, ka divi psihopāti kopā sagājuši.
Jāatzīst, reizēm jau izbesī gan, tad es parasti uzņurdu no sērijas "vai tad mīļāk nevar?" Un viņš parāda, ka var gan. Šad tad tikai jāatgādina.
Nevajag tēlot viegli aizvainojamu jēlu olu. Ja netēlo, bet esi tāda - neizrādi. Humora izjūta attiecībās ir viena no pamatesencēm veiksmīgai kopdzīvei.
29.11.2013 16:14 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pēdējais laiks meklēt speciālistu, ja gribi vēl ko glābt.
29.11.2013 17:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits