Ja kāds cits ievietojis bildi,kur es esmu redzama un tam nav prasīta mana piekrišana,sanāk,ka tas otrs cilvēks ir pārkāpis autortiesības? Vai kāds cits likums tur būtu piemērojams?
Tā skaitās,kā fiziskās personas datu aizsardzības pārkāpšana un manas identitātes atklāšana. Par to pienākas sods un man jāatrod likums,kas to nosaka...
Nu ne gluži- saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu , personas dati — jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisko personu!!!
Par zināmu privātās dzīves neaizskaramību, gan jau ka var šajā situācijā runāt, bet, ja tie foto bija publicēti žurnālistiskām vajadzībām saskaņā ar likumu "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", mākslinieciskām vai literārām vajadzībām, tad Fizisko personu datu aizsardzības likums nedarbojas (šī likuma 5.pants). Nu ja piemēram- naktsklubs pēc ballītes savā mājas lapā nopublicē bildes ar cilvēkiem, kas tur tusējušies!
Un pārējām - Fizisko personu aizsardzības likums nenosaka sodu, atbildība par iepriekš minētā likuma tiesību normu pārkāpumiem paredzēta Latvijas Adminsitratīvo pārkāpumu kodeksā.
Ja viss būtu tik vienkārši, tad neeksistētu neviens dzeltenās preses izdevums.
Ir tik daudz nianses, kas jāņem vērā - nodarītais kaitējums, foto izmantošanas nolūks utt., ka nav tik viegli pateikt,ka publicētājs ir vainīgs.
Gangsters jau pateica par to žurnalistiku, nu nav gan, jā, viss tik vienkārši, bet meitenei vajadzēja pantu, pēc kura sauktu pie atbildības, ja izrādītos vainīgs ;)
Energydrink, fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpums nebūs. Autortiesību pārkāpums gan varētu būt, tāpēc labāk vajadzētu likt atsauci uz avotu.
Man arī šī tēma interesē.. Labi, ja fotografēts publiskā vietā, uz ielas vai tusiņā, skaidrs! Bet ja cilvēks ņem un kopē bildes no maniem p[rivātiem fotoalbumiem piem draugiem.lv, kurās esmu redzama es un kuras uzņēmis piemēram kāds tuvs cilvēks, vai tas nav nekāds pārkāpums?