Maksāt sodu vai nē?

Reitings 88
Reģ: 29.07.2010
Sveikas,

Pieķēra kontrole tramvajā, braucu pa zaķi divas pieturas.. nebija līdzi skaidrās naudas, tāpēc izrakstīja man soda kvīti, kas mēneša laikā ir jāsamaksā..

..vai tas ir jādara obligāti? :D Lai cik smieklīgi arī nebūtu, esmu dzirdējusi vairākus nostāstus par cilvēkiem, kas šīs kvītis vienkārši ignorē vai pat saplēš kontroles acu priekšā.. kādas var būt sekas tam, ja nesamaksā?
16.10.2013 21:29 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Nesaprotu, kā šķietami pieaudzis cilvēks var uzdot jautājumu, vai viņam ir vai nav jāatbild par savas rīcības sekām...
18.10.2013 08:37 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Protams,ka ja jāizšķiras ēst vai pirkt biļeti,tad es izvēlētos pirkt ēst

Ja tie santīmi ir tik eksistenciāls jautājums, augstāk minētās divas pieturas var iet ar kājām, bez riska. Savā laikā esmu staigājusi no Juglas Centra uz Spici un atpakaļ ar kājām, lai tikai netērētu naudu. Te ir bravūrība - kāpēc būtu jāmaksā sods?
18.10.2013 08:44 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Tiem, kas nesaprot, kā var dusmoties par nemaksāšanu, būtu jāsaprot, kā tiek rēķinātas cenas. Ir pakalpojums (tevi lietus laikā ar pilnu maisu bulciņām ved no punkta A uz punktu B) un ir izmaksas, kas saistītas ar šo pakalpojumu (sab transporta izmaksas, degviela/elektrība, TA, šoferis, infrastruktūra). Pērkot biļeti 50sant. vērtībā, mēs apmaksājam daļu no pakalpojuma. Pārējā daļa tiek dotēta no pašvaldības, kuras budžetā ienāk nauda no deklarēto iedzīvotāju nomaksātā nodokļa. Ja pašvaldība nedotētu, mēs varētu pusi algas atdot vienā braucienā. Tātad, tie, kas biļeti nepērk, palielina no pašvaldības naudas tērējamo naudu sab.transp. dotēšanai. Jo no kaut kurienes ta ir tam šoferim jāsamaksā, ja to nevar izdarīt tas, kas reāli tajā sabiedriskajā brauc. Tātad, pašvaldībai paliek mazāk naudas citiem izdevumiem. Tātad, jūs visi, kas te brīnās par to, kā var dusmoties uz nemaksātājiem, sāksiet vairāk čīkstēt, ka Rīgā vis hu***a, un savā Sūnuciemā infrastruktūra krutāka. Cenas ceļ ne tikai tāpēc, ka kādam tā gribas, bet gan tāpēc, ka ir pārāk daudz tādu, kas labāk tēlos garīgi atpalikušus, nekā aizdomāsies par to, no kurienes viss apkārt rodas. Ne jau Krustmāte Feja to uzbur...
18.10.2013 09:21 |

Reitings 1557
vis

viss
18.10.2013 09:23 |

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Tiešām, cik neapmierinātai ar dzīvi jābūt, lai bakstītu otram, ka viņš dzīvo tā, bet ne šitā. Šeit forumā, uzbrūkot meitenēm,no kuram viena tik pateica, ka brauc kā zaķis, jo reāli nav iespējas, bet citas to ir kādreiz darījušas, bet tgd maksā un jūs uzdrošināties kratī viņām pirkstu un saukt par zaglēm?! Jūs normālas esiet?
Ejiet tad ielas, kāpiet transportos un tur kratiet ar savām pamācībām kā dzīvot. Es vēl neizlasīju šajā diskusijā, ka kāda teiktu, ka brauc pa zaķi, jo ir tik kruta, ka uzskata, la valstij nekas nav jāmaksā un visi pārējie ir lohi, kuri maksā.
Riebjas šitās dievgosniņas, kuras mētā no sevīm forumā nez kādas. Dzīvē pelēkas žurkas vien ir, kura ne vārda iepīkstēt nevarētu, ja saskārtos ar šādu jautājumu kāda grupā. Muļķes.
18.10.2013 12:37 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
no kuram viena tik pateica, ka brauc kā zaķis, jo reāli nav iespējas, bet citas to ir kādreiz darījušas, bet tgd maksā un jūs uzdrošināties kratī viņām pirkstu un saukt par zaglēm?

Ja tev kādreiz gadīsies, ka nozog maku, telefonu utt., tad lūdzu nesauc šo cilvēku par zagli, jo iespējams viņš to izdarīja, bet nekad vairs nedarīs.
18.10.2013 14:27 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Alexxa.
Negribēji rakstīt JC un Alfa? Uz spici būtu ilgi jāiet un ja vēl bieži ( nerunāju par reizi vai divām ( esmu gājusi no centra un Purvciemu )).
18.10.2013 14:36 |

Reitings 1195
Nu tiešām dumjas. Salīdzina te braukšanu pa zaķi un zagšanu no soma. Ja tev nozoga naudu no somas, zaudējums tiešā veidā skar tevi, bet ja cilvēks pabrauc pāris pieturas kā zaķis, tas tevi nekā neskar, ne jau no tā, ka visi tagad sāks maksāt par biļetēm ( kas nekad nenotiks) pacelsies algas utt, vienalga būsim tā saucamajā pakaļā, jo kāds no politikas vīriem to naudiņu aiztūķēs sev aiz vaigiem. Priekš kam domāt par tautu, galvenais, lai pašiem un radiem viss ir labi- spriežot pēc jūsu logikas.
18.10.2013 14:50 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Ja man tā gadītos, tad noteikti, ka uzreiz samaksātu, negribētos liekas problēmas pēc tam.
Pati tikai vienreiz dzīvē esmu braukusi pa zaķi un to pašu pieķēra :D Tāpēc vienmēr ir ar to jārēķinās, ka var pieķert. Labāk neriskēt. :)
18.10.2013 14:51 |

Reitings 1195
Bet mēs esam varones, jo mācam kā dzīvot trūcīgajiem,ka par savu mazo naudiņu noteikti jāiegādājās biļeti vai jāiet ar kājām. Ja, ne, automātiski esi zaglis. Meitenes, nu dumjas jūs esiet.
18.10.2013 14:52 |

Reitings 728
Salīdzina te braukšanu pa zaķi un zagšanu no soma. Ja tev nozoga naudu no somas, zaudējums tiešā veidā skar tevi, bet ja cilvēks pabrauc pāris pieturas kā zaķis, tas tevi nekā neskar

Ja kāds veikalā nozog šokolādi, tad tas tevi kā personu tiešā veidā neskar, bet veikalu gan un persona ir zaglis. Ja persona nesamaksā par pakalpojumu, t.i., biļeti, tad viņš ir apzadzis pakalpojuma sniedzēju (Rīgas satiksmi). Nesamaksāšana par pakalpojumu ir un paliek zagšana, neatkarīgi no tā, kāds ir pakalpojums.

Nu tiešām dumjas

Nemētājies bezjēdzīgi un neargumentēti ar vārdiem. Tas norāda uz tavu zemo spriestspēju un bezspēcību.
18.10.2013 14:57 |

Reitings 728
mācam kā dzīvot trūcīgajiem,ka par savu mazo naudiņu noteikti jāiegādājās biļeti vai jāiet ar kājām

Pārtika arī jāpērk un mazā naudiņa jātērē, iesaki arī veikalā nemaksāt?
18.10.2013 14:59 |

Reitings 1195
Skatieties, ka pašām dzīvē nav jāaplaužas un nenonākat situācija, ka būs jābrauc ka zaķim. Neko nevienam neiesaku, bet salīdzināt braukšanu pa zaķi un zagšanu veikalā vai kur citur ir stulbi.
18.10.2013 15:07 |

Reitings 1852
Skatieties, ka pašām dzīvē nav jāaplaužas un nenonākat situācija, ka būs jābrauc ka zaķim. Neko nevienam neiesaku, bet salīdzināt braukšanu pa zaķi un zagšanu veikalā vai kur citur ir stulbi.

Jā, katram var gadītiess, bet te jau ir runa par lielīšanos un par regulāru "zaķa" būšanu!
18.10.2013 15:09 |

Reitings 1195
Es par tādiem vsp nerunāju. Es runāju par cilvēkiem, kuriem ir tāda situācija kāda viņa ir unpāris pietur pabraukšanu, laiakapstākļu dēļ kā te minēja, saukšana par zeglēm un kratīšana ar pirkstu.Tas ir nožēlojami.
Tie kas speciāli brauc kā zaķi, un vēl tēlo no sevis varoņus un rupji izturas pret kontrolieriem, bieži vien pasažieriem man arī riebjas.
18.10.2013 15:13 |

Reitings 1873
Laine, kāpēc Tu domā,ka šeit meitenes nekad nav bijušas situācija,ka naudas ir ļoti maz? Es esmu mēģinājusi izdzīvot ēšanai un transportam ar nieka 10ls/ned. Tāpat maksāju par etalonu,jo nezināju kā ar kājām aiziet uz to vietu, bet,kur zināju ceļu, gāju ar kājām.
18.10.2013 15:14 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Lai met akmeni tas kurš pats bez grēka
18.10.2013 15:16 |

Reitings 728
salīdzināt braukšanu pa zaķi un zagšanu veikalā vai kur citur ir stulbi.

Tas ir viens un tas pats. Sabiedriskais transports ir pakalpojums, par kuru jāmaksā nauda. To ir tik grūti saprast? Tāpat kā nauda jāmaksā par takša pakalpojumiem. Jeb tu arī taksī iesaki braukt par zaķi dažas pieturas?
18.10.2013 15:19 |

Reitings 1557
Laine, runa ir par to, ka izskanēja viedoklis, ka pārējiem nav nekādas daļas gar to, ka kāds nemaksā par pakalpojumu. Daļa ir un ļoti iespaidīga. Es neeju nevienu sodīt, nevienam nekādus pirkstus nekratu un nevienu par muļķi nesaucu. Bet man kā deklarētajai iedzīvotājai, kas maksā visus nodokļus pilnā apmērā negribas, lai daļa manu līdzekļu aiziet, lai segtu bezbiļetnieku radītos zaudējumus, jo, redz, kādam grūti ar naudām. Tā nav mana problēma, ka kādam ir grūti. Man arī nav viegli. Tas ļoti tieši skar mani un man ir visas tiesības kratīt ko vien es gribu šajā situācijā.
Jā, es esmu savā dzīvē braukusi pa zaķi, bet es to uzskatu par sliktu rīcību un atļauju kratīt pirkstus un nosodīt mani, nevis nostājos pozā un piepūšu vaigus.
18.10.2013 15:22 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kas par diskusiju!
Es regulāri pērku mēnešbiļeti vai braucienus, jo man gluži vienkārši nepatīk tā sajūta, ka mani var izsēdināt kontrolieris. Tomēr ir gadījies pāris pieturas arī par zaķi pabraukt, tikai tādēļ, ka steidzos, bet braucieni e-talonā beigušies. Neuzskatu sevi par vainīgu tajā, jo redzu, kā darbojas Rīgas satiksme, kā tajā pazūd rīdzinieku nauda. Ne jau tāpēc, ka dažreiz cilvēki pāris pieturas nobrauc par zaķi (es nerunāju par konstantajiem bezbiļetniekiem, kas to dara regulāri). Rīgas satiksmē nav caurspīdīguma nemaz - tajā tiek grūsta nodokļu maksātāju nauda, bet tērēta tā tiek visai dīvainos veidos. Miljonu vērto trolejbusu iepirkums, puteņu biļetes (kas, pirmkārt, ir vistiešākā nevienlīdzības izpausme! Kāpēc, piemēram, māmiņai ar bērna ratiņiem ir jāmaksā pilna biļetes cena puteņa laikā, bet autovadītājs ar jaunākā izlaiduma džipu teorētiski var braukt bezmaksas?), visādas mistiskas akcijas ar uzlīmēm - Turies, u.c., tas viss kopumā norāda uz to, ka notiek RS nelikumības, notiek. Turklāt augstākos apmēros kā daži bezbiļetnieki.
18.10.2013 15:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)