Man aizliedza darīt TO!

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Un tagad, kad man ir jūsu uzmanība:

Iesakiet kādus ne-alerģiskus saldumus, kas nav cepumi un augļi, ko būtu droši dot 1,5 gadus vecam bērnam. Man aizliedza dot viņai jebkādus saldumus, tajā skaitā cepumus, kas viņai ļoti garšo. Nav jau tā, ka tonnām dodam, bet pa dienu vismaz 2 selgas apēd. Grūti ar viņu uz veikalu būs iziet, jo tur jau ir ierastais nākamā rīta jogurtiņš, ko arī nedrīkst dot. Tāpat arī augļus. Nemaz nerunājot par sulām, cukuriem...

Nabaga bērnam ļoti garšo saldumiņš un reizēm tas ir vienīgais, ko var viņai iemānīt konkrētā ēdienreizē. Piemēram, brokastīs olas neēdīs, bet biezpienu ar jogurtu gan.

Ar ko aizstāt cepumus, mājas sulas, ābolus un citus našķus?
27.08.2013 20:36 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
atvainojos par kļūdām.. no dusmām par nemāku rakstīt vairs

bija domāts * dzimšanas dienā!
28.08.2013 12:42 |

Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
blank, tu vispār domā ko runā? Meitene cenšas, lai bērnam būtu kā labāk, bet Tu pasaki, ka viņa ir slikta mamma!!
Diezgan loģiski, ka bērnam gribās kaut ko garšīgu. Ja ar saldu garšu bērniem jau ir tie biezenīši, maziem bērniem saldums skaitās tas pats banāns, tad loģiski, ka uz sitienu to būs grūti pārtraukt.
Ance, manuprāt, te bija daži labi ieteikumi, gan mazā pieradīs! :)
28.08.2013 12:45 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
...pag...vina aped 2 pacinas diena vai 2 cepumus

neko darit.naksies atradinat bernu no tiem saldumiem.protams, ka vieglak ir mute iebazt ko garsigu, lai nenikojas. zel vienigi par augliem, jo tie vismaz ir veseligi.bet no otras puses ja padoma ko tirgo musu veikalos, tad jasaka, ka tas pasas,piemeram, vinogas ir loti sliktas kvalitates, piebaztas ar kimijam. arbuzus, bumbierus, abolus pat grutniecem neiesaka est, jo tur ir daudz cukurs. vajadzigos vitaminus var uznemt ari ar citiem produktiem.

iesaku tev sakt bernu atradinat pa biskinam no ta visa.piemeram, ja agrak devi jogurta pacinu izest, tad tagad pusiti, velak paris karotes, tad vispar nemaz.
28.08.2013 12:47 |

Reitings 7743
Jogurtiņa vietā sāc jaunu tradīciju - uzvāri piena putriņu, tā pati mannā vai auzu pārslu ir garda arī bez cukuriem un zaptēm, pikucīti sviestiņa var pielikt pie mannas. Kukurūzu no bundžas? Galīgi badā jau nedzīvos, ja gribēs ēst apēdīs to, kas būs. Sākumā gan jau būs protesti un prasīs cepumiņus.
28.08.2013 12:47 |

10 gadi
Reitings 755
Tas bija domāts uz to, ka viņa saka tikai 2 cepumus. Tā vietā, lai atzītu, ka ir pieradinājusi bērnu pie saldumiem! Ja ir tāda problēma, tad atzīsti to. Šajā gadījumā viņa cenšas apmānīt pati sevi. Protams, man nav tiesību teikt ir laba mamma vai nav, atvainojos, ja aizskāru. Bet strādājot dien dienā ar bērniem un viņu vecākiem es šādus gadījumus redzu ikdienas.
28.08.2013 12:48 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Ancēē, iegūglē hipoalerģiskā diēta, un dod visu, ko tur norāda. Tā nav domata svara nomešanai, tāpēc iesaku bēbim :)

Kad man taisīja analīzes uz alerģijām utt, +vēl mocos ar ekzēmu, man dermatoloģe lika ievērot kādus 2 mēnešus gandrīz hipoalerģisko diētu.
Man ekzēmas veidojumi, pumpas utt, mazāk sāka veidoties , kad ēdu to, kas tur norādīts.
Un tiešām, arī pēc gada, ja saēdos tomātus, ābolus vai riekstus, nu kaut ko random, ko nedrīkst, man paliek šausmīgas rokas ekzēmas dēļ.
28.08.2013 12:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
blank, mans bēbis dažreiz mašinā braucot var pat 10 cepumiņus noēst, bet principā viņš nav saldummīlis. Labprātāk izvēlas pilngraudu sausmaizītes. Lai gan esmu devusi gan to, gan to, īpaši nešķirojot.

Ir daudz gadījumu man rados, ka kaut kādā posmā bērns, kurš no bērnības ir ēdis dārzeņus un kura vecāki arī tos labprāt ēd, pēkšņi paliek par bērnu, kurš grib pārtikt tikai no makaroniem. Un bez man saprotama iemesla. Ne vienmēr vainīgi ir vecāki vai nepareizi barošanas paradumi.
28.08.2013 12:58 |

Reitings 4113
Sākšu ar to, ka es neticu, ka tavs bērns apēda 2 selgas cepumus. Ja viņš apēstu tikai 2 cepumus, tu tagad neceptos, ka pat uz veikalu aiziet nevari. Neizliecies citu acīs labā mamma!!!

Kas Tev galvā darās?
Reāli sēdi pie Ances loga 24/7? Dirsēja Tu esi, nekas cits!
28.08.2013 13:01 |

Reitings 4113
...pag...vina aped 2 pacinas diena vai 2 cepumus

Citas no komentētājām arī prot lasīt??

citreiz liekas, ka izlasa daļu no visa teksta, un otrās daļas tekstā galvā darās šitais:

28.08.2013 13:03 |

Reitings 7743
Ja godīgi, es arī nesapratu - 2 cepumus vai paciņas. :) Ne man spriest vai nosodīt, cik pareizi vai nepareizi citi baro savus bērnus. Manuprāt, ja šeit tiek jautāts viedoklis, ko dot un ko darīt, pārmetumiem nav vietas, tā jau mammai lieks stress. Liekas, ka citām skaudība, ka bērns ēda vairāk saldumus nekā viņas pa nedēļu atļāvās apēst, lai figūru nebojātu, tāpēc tik īgnas.
28.08.2013 13:10 |

10 gadi
Reitings 755
khkh - paldies, man ar galvu viss ir kārtībā! Cik cilvēku, tik viedokļu!

Kā jau teicu, neticu, nekur nepieminēju, ka ZINU!

Acīmredzot, ja neko glaimojošu neteiksi, tad esi sliktais. Pasaku, ko redzu no malas un ar ko strādāju katru dienu. Ja godīgi, bieži ir vajadzīgs tieši šādi teksti, lai cilvēki padomātu, ko dara ar savu un bērnu veselību. Es gan izvēlējos, nepareizos vārdus, lai to pateiktu. No kļūdām mācās.

Jauku dienu!
28.08.2013 13:14 |

Reitings 624
Nesaprotu,kapec ta palasiju visus sos tekstus,sadomajos un man uzmetas alergija uz kakla un visa mugura saka niezet divaini
28.08.2013 13:22 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ārsts aizliedza dot saldumus un augļus. Nesaprotu, kas te vēl jautājams un diskutējams. Vienkārši nedod augļus un saldumus. Ievārijumi, stēvijas, diabētiķu saldumi IR saldumi. Nav nozīme, vai pērk veikalā vai gatavo paši. Bērns nenomirs, ja kādu laiku padzīvos bez saldumiem. Saldā jogurta vietā jogurtu bez piedevām vai te pieminēto putru pienā ar sviestu (cukurs nav jāliek, var šķipsnu sāls ielikt garšai). Cepumu vietā ir rīsu galetes, mini burkāniņi (pārdod tādus) vai sausās maizes, kas sastāvā tikai ūdens, graudi un mazliet sāls. Dārzeņi, piena produkti (tie, kas bez cukura), gaļa, zivis ir pilnīgi normāla pārtika pat ilgstošam laikam.
28.08.2013 13:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
teika_spolīte, cepumiņus, jogurtiņus un augļus aizliedza dēļ CUKURA tajos, ja pareizi saprotu. Diabētiķu saldumos ir saldinātāji, kurus bērnam labāk būtu nedot (nekā veselīga tajos nav). Stēvijā cukura nav. Nekā neveselīga, cik esmu lasījusi, arī nav. Tikai salda garša. Ja to jogurtiņu bez piedevām tādu skābenu bērns negrib ēst, tad pasaldināt ar stēviju VAR.
28.08.2013 13:57 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Jogurtus un cepumus (īpaši Selgas cepumus!) vispār ir kaitīgi ēst, kur nu vēl bērnam dot! Kas jūs galīgi esat?
Neviens jau nesaka, ka māte ir slikta. Viņa ir laba un vēl tikai bērnam to labāko loģiski. Bet problēma ir tajā, ka māte nav izglītota par šiem jautājumiem.
28.08.2013 14:04 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Omg kā var pieradināt 1,5 gadu vecu bērnu pie saldumiem????Tad pati pēctam brīniesies kur vinš tev tāds resnulītis.Kaut arī 2 cepumi dienā nešķiet daudz tas tik un tā tik maziņam nāks atpakaļ.Dod taču labak auglīšus ogas bez kauliņiem,sagriez mazos gabaliņos persikus,aprikozes utt.Kaut ko svaigu un veselīgu ,kas NAV ražots no tiem E sūdiem. Arī Selga ir pilna visādām sliktām vielām.
Man mamma līdz 5 gadu vecumam nedeva nevienu dranķi, bērns neprasa ,ja nezina kas tas ir.
28.08.2013 14:05 |

Reitings 5516
Lexxy, izlasi, gudrā galva, ko es iepriekš rakstīju un tad runā par "pieradināšanu". Jā, pieradināju ābolus, bumbierus un ogas ēst, ak es šausmone. Nevajag braukt auzās tur, kur to nav.

Pārējām meitenēm, paldies par ieteikumiem. Vakardien sarunas rezultātā pierunāju savu draugu arī pamainīt ēdienkarti solidarizēšanās vārdā.
28.08.2013 16:05 |

Reitings 5516
Palasīju komentārus uz atpakaļu un sapratu, ka te dažām nav labi ar galvu. Divas paciņas cepumu dienā, kā tad. Es nevarētu apēst divas paciņas cepumu dienā. Atvainojos, jūs ar galvu draudzējaties? Lasīt protat? Izskatās, ka nē.

Goda vārds, nekad vairs šeit nekādus tamlīdzīgus jautājumus neuzdošu.
28.08.2013 16:08 |

Reitings 7743
Nu, ja es atstātu pieejamā vietā, man liekas, ka pa dienu sīcis ne tikai 2 paciņas Selgas apēstu. :D Es to teikumu uztvēru saasinātāk, 2 cepumi dienā nav jau tik traki. Nekas personīgs, bet, redzot dažus labus vecākus ar bērniem, nebrīnos, ka kādam cepumu skaits mērāms arī paciņās.
28.08.2013 16:15 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ance, jebkurā gadījumā, lai mazā veseļojas! ;)
28.08.2013 16:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits