Man aizliedza darīt TO!

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Un tagad, kad man ir jūsu uzmanība:

Iesakiet kādus ne-alerģiskus saldumus, kas nav cepumi un augļi, ko būtu droši dot 1,5 gadus vecam bērnam. Man aizliedza dot viņai jebkādus saldumus, tajā skaitā cepumus, kas viņai ļoti garšo. Nav jau tā, ka tonnām dodam, bet pa dienu vismaz 2 selgas apēd. Grūti ar viņu uz veikalu būs iziet, jo tur jau ir ierastais nākamā rīta jogurtiņš, ko arī nedrīkst dot. Tāpat arī augļus. Nemaz nerunājot par sulām, cukuriem...

Nabaga bērnam ļoti garšo saldumiņš un reizēm tas ir vienīgais, ko var viņai iemānīt konkrētā ēdienreizē. Piemēram, brokastīs olas neēdīs, bet biezpienu ar jogurtu gan.

Ar ko aizstāt cepumus, mājas sulas, ābolus un citus našķus?
27.08.2013 20:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ance, a rīta jogurtiņu dari tā: nopērc to jogurtu bez piedevām (uz vēlams bez laktozes - ja nu alerģija ir pret laktozi?) un piepilini stēvijas sīrupu saldumam, un pieber kanēli garšai. Man personīgi ļooooti patīk.

28.08.2013 10:27 |

Reitings 17280
atvainojos par milzu jogurtu :(
28.08.2013 10:28 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
cepumu vietā galetes
28.08.2013 10:30 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Ja godīgi, pirmo reizi dzirdu, ka tik mazs bērns tā pieradinās pie saldumiem. Tur no pašiem sākumiem jau vajadzēja radināt pie pareizām maltītēm.

Tagad jau varētu būt pagrūti atradināt. Bet nu jārunā ar bērniņu, jāstāsta, kas ir labs organismam, kas nav tik labs, kāda vispār ēdienam ir loma, tā teikt, jāmāca, jāskaidro, jārunā ar viņu.

Kas ir saldumi? Saldā garša ir laime, prieks un mīlestība. Ja pietrūkst mīlestības, visātrākais veids, kā uzņemt šo saldo garšu, ir ar saldu ēdienu. Iespējams, Tu neesi pietiekami ilgi zīdījusi mazo (mātes piens jau arī ir mīlestība un saldā garša), tad nu uzreiz pēc zīdīšanas pārtraukšanas mazais sācis palikt nasks uz saldumiem.
28.08.2013 10:32 |

Reitings 17280
Kad nākamreiz man sagribēsies aprīt pus tāfelīti šokolādes vienā reizē, iešu pārmest savai mammai, ka viņa mani nekad nav mīlējusi :D
28.08.2013 10:36 |

Reitings 8272
piedod, bet paanalizējot rakstīto man daudz kas neiet kopā..
autore saka, ka bērns pārsvarā apēd pa dienu 2 selgas (cepumus vai iepakojumus?), no rīta labāk ēd jogurdu, nevis olas un dzer sulas, ēd ābolus.. viss jau būtu labi, bet pa kuru laiku bērns paspēj ēst sabalansēti- gaļu, olas, dārzeņus , zivis????
man pat, kā pieaugušam cilvēkam, nosauktie saldumi būtu par daudz ikdienā, kur nu vēl mazam bērnam. tas, ka bērnam tiek dots mazais jogurtiņš, nevis lielais, nenozīmē, ka tas ir tāds vien sīkumiņš..

tie paši ievārījumi.. pasaki, kas viņos ir labs? tur ir ogas, kurās pašās par sevi jau ir cukurs, bet plus vēl cukura bumba klāt vēl vārot piemesta.. vēl trakāk ir ar jogurtiem.. manuprāt, ir pilnīgi vienalga, vai to ievārījumu pērk veikalā vai vāra mājās, bet tu pati esi vārījusi ievārījumu? esi pamanījusi, cik tur daudz cukura tie iegāzts? tie paši cepumi, tur arī nav nekā laba...

tagad, kamēr nav noskaidrots, no kā ir alerģija, vēlams tomēr būtu ievērot ārsta noteikumus, nevis pasliktināt bērna veselības stāvokli, vai būtu par traku dot pašmāju augļus? ne jau ārsts to ieteica tādēļ, ka viņam nav, ko darīt. turklāt, nedomāju, ka dēļ augļu nedošanas kādu laiku, bērna veselības stāvoklis pasliktināsies. jāpadomā, ka visos augļos ir ļoti daudz cukura, par ko iesaka piedomāt arī pieaugušajiem cilvēkiem, kur nu vēl bērniem. lai gan iemesli kādēļ pieaugušajiem der samazināt dienā uzņemto cukura daudzumu nedaudz atšķirās no tā, kāpēc to vajag ievērot arī bērniem..
28.08.2013 10:39 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Chanely, bet tev tas tiešām tā ir, ja jūties mīlēta, tad neprasās salds? Teiksim man tas nav tik viennozīmīgi, tagad pat pēc šķiršanās man saldumus nemaz neprasās - vajadzētu būt otrādi, ne tā? :)
28.08.2013 10:40 |

Reitings 17280
Sany, Ance te neprasīja pārmetumus, bet ieteikumus.
28.08.2013 10:44 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Sveika. Man piemēram būtu grūti bērnam pateikt, ka ēst nedrīkst pat augļus, kaut arī nav bērnu man vēl, bet man ir liela pieredze ar viņiem. Kā jau Sunset teica par tiem dārzeņiem.

Zirņus esi mēģinājusi? Tie ir diezgan pasaldi un bērniem patīk viņus izknibināt pašiem ārā, tā kā tas ir interesanti, mazie tomātini arī ir saldeni, bet kā ar tiem cukuriem, nezinu.

Dieabētiķu saldumi bojā veselību tiem kam nav vēl konstatēts diabēts, it īpaši maziem bērniem. (draugu pieredze) bet jāskatās pašam kā ir :) veiksmi!
28.08.2013 10:45 |

Reitings 8272
pieradumu pēc saldumiem var mainīt,. kāpēc jādomā tik aprobežoti, ka bērns pie tā nepieradīs. ja tu tagad visu laiku pakļausies bērna iegribām pēc saldumiem, tad, saprotams, ka pēc gadiem to varēs arī nosaukt par atkarību pēc saldumiem. un bērns tev par to nebūt nebūs pateicīgs. tomēr, bērnam esot mazam, vecāki vairāk vai mazāk ietekmē to, kās mēs ēdam un kāds būs mūsu dzīvesveids nākotnē. ja viņš jau ir pieradis ēst jogurtiņu no rīta, pusdienās selgas cepumus, bet vakariņās ābolus un bumbierus. nu varbūt pa starpai kādu gaļas šķēli, tad, viņam pieaugot, viņš nespēs ēst normāli, jo šādus ieradumus viņš būs guvis no ģimenes. un tad nāks bonusā ne tikai saldumu rīšana kā tāda, bet, iespējams, arī aptaukošanās.
es arī piekrītu tam, ka dzirdu pirmo reizi, ka mazs bērns dienā uzņem tik daudz cukura.
28.08.2013 10:46 |

Reitings 2295
Paris, tas nav tik vienkārši :) Ja man ir puisis, kurš mani mīl, tātad saldumus neprasās. Ja esmu viena, tātad riju saldumus :D

Mīlestība un laimes sajūta ne vienmēr ir saistīta ar acīmredzamām lietām. Ja cilvēks prot sevī ģenerēt mīlestību (enerģiju), viņš var būt arī viens un laimīgs.
Cilvēks var būt arī mīlēts no otra un pats var arī teikt un domāt, ka mīl, bet tāpat nespēt ģenerēt sevī šo mīlestību.
Tur nav tik daudz sakara ar loģiku, prātu un redzamām lietām, bet gan ar smalko ķermeni, ar to, kā strādā enerģētiskie kanāli, vai pa tiem plūst enerģija, tostarp mīlestība.
28.08.2013 10:50 |

Reitings 901
-__- njā.....
28.08.2013 10:52 |

Reitings 901
Salasījos garus komentārus, tagad tā vien prasās pēc saldējuma kastes.....
28.08.2013 10:53 |

Reitings 7743
Nesaldinātās kukurūzas nūjiņas? Riekstiņus, nav alerģija pret olām, olbaltumiem? Saliec tomātiņus, gurķīšus sagrieztus, lai stāv pa rokai, nemeklēs našķi, apēdīs to pašu, kas pieejams, cerams.
28.08.2013 11:50 |

Reitings 7743
A kā ir ar lakto jogurtiem? Tos arī nedrīkst?
Traki patiesībā. Jā, tie Selgas cepumi ir riktīga cukura bumba, man bērns tādus ir tikai nogaršojis un pati kaut kā neapzināti sāku veselīgāk našķēties.
Saliec virtuvē, kur saldumi stāv zīmītes, lai kāds neaizmirst un nesanāk lieki kašķi

Dārzeņu čipsus?
28.08.2013 11:56 |

10 gadi
Reitings 755
Sākšu ar to, ka es neticu, ka tavs bērns apēda 2 selgas cepumus. Ja viņš apēstu tikai 2 cepumus, tu tagad neceptos, ka pat uz veikalu aiziet nevari. Neizliecies citu acīs labā mamma!!!

Protams ir vieglāk iedot bērnam cepumu, konfekti, lai liekas mierā un ēd. Tā pat sulas, kādas sulas tu viņam devi? cik % cukurs? jogurti? kādēļ bērnam nevar dot jogurtu bez piedevām? parasto biezpienu, bez cukura. Vecāki bieži kļūdās jau pašā sākumā, kad bērns pats sāk ēst un tad skraida pie ārstiem, jo bērnam aleģija. Strādāju ar 1-5 gadīgiem bērniem. Vecāki sākumā sastāsta, ka viņš neēd to un šito. Muļķības, ēd visu un kā vēl. Tos pašus burkānus, konfekšu vietā. Vienīgā problēma ir ka vecāki paši uz daudz ko šķobās un to nodod arī bērnam.
Tik mazu bērnu vēl var apmānīt, ir ļoti daudz produktu, kas paredzētu alerģiskiem cilvēkiem. Sāc ar saviem paradumiem, maini tos. Kāda jēga tev ēst pa kluso kaut ko, lai bērns neredz? Pēc pāris gadiem bērns darīs to pašu.
28.08.2013 12:28 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Riekstu sviests mājās gatavots?
Ja taisi saldo, tas cukuru var aistāt ar Stēviju.
28.08.2013 12:29 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Mājās gatavots piena un saldā krējuma saldējums?
Ja ir saldējuma mašīna.
28.08.2013 12:30 |

Reitings 17280
Neizliecies citu acīs labā mamma!!!

Jā, Ance, tu iedrošinies internetā uzdot jautājumus un dod bērnam cepumus, un nekaunīgi melo un izliecies, un neveselīgi pa stūriem rij, un tas viss nozīmē, ka esi SLIKTA māte!

blank, padomā, ko raksti. Kādas tev ir tiesība nezinot reālo situāciju Ances ģimenē apgalvot, ka viņa ir slikta māte? Tu ko, galīgi jocīga esi?
28.08.2013 12:35 |

Reitings 2494
Es ar nesaprotu.. kāds pilnmēness vai.. Ance uzdeva normālu jautājumu.. un gaida normālas atbildes.. nevis tagad kāda te uzdrošināsies teikt, ka Ance ir slikta mamma... viņa noteikti ir laba mamma... un mamma nav slikta, ja viņa bēram pa laikam iedod kādu saldumu.. tad jau mana mamma ar bija slikta?? ļāva man rīt abolus un zemenes līdz nelabumam... blank un droši vien Tava mamma arī bija slikta - jo Tu noteikti pricājies par kūkas gabaliņu dzimāsnas direnā.. aij ... aij .. aij... kas atklājās ...
28.08.2013 12:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits