Veseliigi eest nenoziimee negarsiigi!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es ieskatiijos teemaa par baudu eedot un par to ,ka tiesi par spiiti vajadzeetu dariit to un to un aizdomaajos,kaapeec kaadam jaadara kaut kas par spiiti,ja runaajam par savu labsajuutu un kermeni.Eedot neveseliigi,mees tacu nodaram paari tikai sev.Kaapeec veel taads uzskats, eest veseliigi noziimee-negarsiigi!
Vai viena mirkla bauda ir to veerta,lai justos slikti veelaak?
06.07.2013 17:02 |

Reitings 16208
Es te lasiiju par tunci-ir loti daudz kombinaacijas,kaa tunci var eest.
Es vienmeer uzsveru ,ka eedu loti vienkaarsi,geerbjos arii loti vienkaarsi un tomeer atkal jaapaliela sevi-loti daudz komplimentu gan par eedienu ,gan izskatu!
Eest noteikti vajag taisiit ar miilestiibu,taapat kaa neesaat savas dreebes.Man Dievs ir devis talantu-nenoliedzami!Saprotu ,ka dziivot nosleegtu dziivi interesanti ,ir nesaprotami loti daudziem cilveekiem,bet manaa radosaa pasaulee, taa ir sveetlaime!
To bezgarsiigo putru var tik labi atsvaidzinaat ar kaut ko kaa medus,rieksti,mazliet ievaariijums uttKatru dienu var taisiit pilniigi dazaadus eedienus no vieniem un tiem pasiem produktiem-vajag tikai mazliet izdomas!:)
06.07.2013 22:58 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Izlasiiju visu diskusiju un jaapiekriit,ka veseliigi eest ir padaargi. Tas pats lasis, piemeeram, lai es to pagatavotu taa,lai arii draugam ir ko paeest, man buutu jaaizteeree baigaa summinja.
Par to gatavot neprashanu- domaaju,ka cilveeks ir tik aiznjemts muusdienaas,ka vieglaak ir atnaakt maajaas, uzbliezt ceptus kartupeljus ar galju, nekaa baigi piedomaat-ko lai veseliiigu pagatavo?
07.07.2013 10:27 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Pat Mārtiņa Beķerejas smalkmaizites nav veselīgas,jo cukurs ir un paliek neveseligs.
To vajag ēst tikai augļu veidā.
07.07.2013 10:33 |

Reitings 5
Reģ: 11.04.2013
Pat Mārtiņa Beķerejas smalkmaizites nav veselīgas,jo cukurs ir un paliek neveseligs.
To vajag ēst tikai augļu veidā.

Nu tad man jājautā - kāda jēga vairs dzīvot, ja pat nevar apēst to vienu sasodīto smalkmaizīti, ja dzīvo - cukuru tikai no augļiem, šokolādi tikai kā minimums 75% utt. Pārspīlēju protams ar to "kāda jēga dzīvot", bet man ir tā - jo es vairāk iespringstu "to es drīkstu un to nē", jo grūtāk ir atturēties no neveselīgajām lietām, tāpēc bez sirdsapziņas pārmetumiem apēdu to vienu smalkmaizīti no Mārtiņa Beķerejas :)

Pati tikai nesen sāku censties gatavot veselīgi, sākumā bija grūti, jo nesapratu, ko lai pievieno tai auzu pārsu putrai, lai man liktos garšīga, pāris reizes nolaidu podā un ar piekto reizi atradu KĀ GARŠO MAN, tāpēc - prakses, prakse un vēlreiz prakse un jāmeklē pēc savām garšas kārpiņām
07.07.2013 11:44 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Nu kā kuram ir vieglāk,man vieglāk piemēram ir vispār atgādināties no saldumiem,čipšiem,u.c. Neveseligajiem ēdieniem,un pat nemaz negribās,ja katru dienu ēd normālas pusdienas ar gaļu un salātiem,dārzeņiem.
Un vasara vispār jau ir labākais laiks lai ēstu daudz ogas un augļus.
Piemēram daudzas te sūdzās par celulitu,bet cukurs ir tā galvenais izraisītājs.
Arī tām kuram ir sejas ādas problēmas,cukurs izraisa arī akni.
Ne par velti saka mēs esam tas ko mēs ēdam.
07.07.2013 12:08 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es laikam ēdu negaršīgi,jo garšvielas gandrīz nelietoju,kur nu vēl sāli. Man garšo ēdiens bez garšvielām arī,it īpaši dārzeņi :D
07.07.2013 12:17 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Pie dārzeņiem nekādas garšvielas nelieku, pietiek ar ķiploku pulveri un mazliet sāls. Vispār drausmīgi nepatīk sagaršvieloti ēdieni, piemēram, tik garšīgais lasis cepot tiek pārkaisīts ar visu iespējamo :D Tā ka laikam varu teikt kā Nazīc - acīmredzot ēdu negaršīgi :D
07.07.2013 12:31 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ķiploku pulveris un sāls arī ir garšvielas. Mēģini bez visa un tad vari droši teikt, ka ēdi bez garšvielām. Cita lieta vai nu garšos
07.07.2013 14:36 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Lasu un brīnos. Cukurs izraisa celulītu un akni. :D:D:D Tā it kā tas būtu vienīgais faktors.

Arī nesaprotu, kāpēc mūždien pārspīlē ar to veselīgo. Viss bez taukiem, garšvielām, sāls, cukura utt. Protams, ja ar to visu pārspīlē tad nav diezko veselīgi, ja viss ir normas robežās, tad nekādām problēmām nevajadzētu būt.

Manuprāt, sabiedrība ir neizglītota veselīga dzīvesveida jautājumos. Viss ir tikai balts, vai melns...
07.07.2013 14:50 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Meksikanka, nezinu gan, vai mājās kaltēti ķiploki, kas vēlāk tiek sasmalcināti, ir garšviela, bet nu var jau būt :D
Un galīgi bez sāls nevaru, tiesa, tā jau vasarā tiek tik daudz izsvīsts, ka sāls daudzums, ko uzņemu, ir pavisam niecīgs
07.07.2013 15:11 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Solo, tas nebija uzbraukums :). Vnk lielā mērā piekrītu Selene
07.07.2013 15:19 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Solo iespējams kļūdos,bet,manuprāt,ir gan garšviela,tomēr es vairāk domāju par tām veikalu garšvielām nevis dabīgajām. :)

Selene man cukurs garšo saldumos,arī paštaisītos, un kafijā. Tēju ar cukuru iedzert varu tikai rīstoties uz pohām(ko paldies dievam ir nācies darīt tikai vienu reizi,parasti mājās ir kaut kas salds). Sāls man vispār negaršo un lieku klāt tikai pankūku vai maizes mīklā(nu un tur pīrādziņi un tā).

Man mājās ir arī garšvielas no garšvielu veikala(piemēram,asās un tamlīdzīgas),bet es tiešām tās lietoju ļoti reti,it īpaši tagad vasarā,kad viss ir daudz garšīgāks kā ziemā. Man pietiek tagad jaunajiem kartupelīšiem pielikt dillīti un sīpoliņu,nekādu garšvielu neprasās (l) :D
07.07.2013 15:27 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
visi garšaugi ir garšvielas, bet ne visas garšvielas ir garšaugi :D

http://lv.wikipedia.org/wiki/Gar%C5%A1viela

ķiplociņi, sīpoliņi un dillītes ir garšvielas :D
07.07.2013 16:23 |

Reitings 16208
Par garsvielaam-es lieku klaat loti daudz-kiplokus,siipolus,peetersiilus,seleriju ,silantro uttIisi sakot ,viss kas aug manaa un kaiminu daarzaa!Mees visu laiku te viens otram iedodam kaut ko garsiigu...:)
Noteikti neiesaku paarspiileet ar to domu-to es varu ,to es nevaru,jo tiesi to ko nevar loti gribeesies!Es vienmeer esmu dziivojusi ar uzskatu,ka var visu,bet nelielos daudzumos!
Man bija loti interesanta saruna ar savu amerikaanu radinieci par eedienu.Vina naak no gimenes ,kur mamma loti garsiigi gatavoja,bet arii loti neveseliigi-tiesaam viss mirkst krejumaa un taukos un cukuraa.Vinai bija loti gruuti iedziivoties jaunaa dziivee,kur viira deels bija pieradis eest daudz veseliigaak,vienkaarsaak...!Vina man prasiija,ko es izveeleetos- iisaaku dziivi,bet tad ar pilnu buru visu eest ,ko sirds kaaro,vai ilgu dziivi,bet ar piedomaasanu,ko lieku veederaa!Es atbildeeju -noteikti ilgu dziivi un ar piedomaasanu.Mana probleema ir taada,ja eedu loti treknu,daudz cukura,man ir loti slikta sejas aada,galva nav skaidra-nav koncentreesanaas speejas uz ilgu laiku.Iisi sakot nejuutos labi.Kaapeec man bojaat savu passajuutu,veseliibu?
07.07.2013 16:31 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Piekrītu Selene, man liekas, ka bieži notiek pārspīlēšana ar veselīgo. Ja ēd vairāk vai mazāk normālu pārtiku un netempj litriem kolas un neēd maķīša paiku, nekādām būtiskām veselības problēmām nevajadzētu būt. Bet vēl visvairāk jocīgie šķiet tie gadījumi, kad dāmas runā tikai par bio-eko-šmeko, cik superīga sajūta ēdot veselīgi, bet piemin vēl kaut kādas atslodzes kūres, tikai ūdens dzeršanas dienas, ķip, lai attīrītu organismu:D No kā tad vēlvajag attīrīties, ja jau vēderā jau ir viss tas superveselīgais bio-eko-breko?:D
07.07.2013 16:40 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Par to, ka ēst veselīgi ir dārgi, nu tur arī jāskatās, ja nerunājam bio kategorijās, tad izdarot pareizās izvēles, tas nebūs dārgi. Čāčās minētais lasis - nu neēd lasi, ēd mencu, konservētu tunci, skumbriju, labos taukus, ko neuzņēmi ar lasi, uzņem ar olīveļļu. Tas tāds piemērs, ka visam var rast lētāku alternatīvu, tikai jāpiedomā.
07.07.2013 16:46 |

Reitings 16208
Antonello-tev daudz taisniibas!Tas laikam ir modee,taapat kaa skriet apkaart maajai...Mums te visiem daarza kopeeji,maajas kopeeji uttTad pasas sievietes skrien,lai mazliet izkusteetos.Es vienu dienu aizdomaajos,kaapeec ir jaaskrien apkaart maajai:D-tie maajas darbi tacu loti labi nodzen tos liekos taukus .Nav jau jaapaarspiilee,kaa mana mamma savaa daarzaa , "ielien" vagaa liidz vakaram, var tacu kaut ko dariit taa,lai lietderiigo savienotu ar patiikamo...!Tas laikam ir taads stils!:D
Taa arii ar eesanu-liek ieksaa visu un tad attiiraas un tad atkal saak eest visu un taa liidz briidim,kad sabojaats viss organisms.
07.07.2013 16:50 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Oh, paldies Donatai par linku - es vislaik gribēju teikt, ka garšvielas (tās, kuras īstas, dabīgas) ir papildinājums veselīgai ēdienkartei, nevis kaut kas nevēlams.

Man laikam ir laimējies būt no tiem, kam nav stundām jālasa recepšu portāli, lai pagatavotu gardu un veselīgu ikdienas maltīti - virtuvē notiek freestyle.
07.07.2013 18:14 |

Reitings 16208
Liigavina-man tiesi taapat!Es nekad nevados peec recepteem-taapeec arii katra reize ir iipasa-runaajot par taam pasaam sakneem,zupaam uttMan patiik riskeet visur!:D
07.07.2013 18:18 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Man ikdienā nepatīk ilgi krāmēties pa virtuvi, smalcināt, kapāt, vaktēt katlus utt - es tā, visu pa vienkāršo.

Mana slinkākā un mīļākā Ne - recepte ir : jaunie kartupelīši , burkāni, paprika, sīpoli, ķiploki, puķkāposts, zirnīši - nu viss, kas ir pa rokai, dziļajā cepamtraukā, pa virsu maisījums no ūdens, neliela daudzuma eļļas un garšaugiem, follija traukam pāri, cepeškrāsnī iekšā, un pēc 30 min man ir gardākais ēdienas pasaulē :) Un tas nekad nav pievīlis, lai arī katru reizi ir savādāks.

Vai arī lai sablenderētu paniņas ar avenēm, karoti medus un linsēklu man nevajag ne daudz laika, ne prāta, bet ar šo recepti "nofeilot" nav gadījies :) Par neveselīgu arī diez vai to var saukt.
07.07.2013 18:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits