Esmu izmisumā par savu draudzeni!

Reitings 122
Reģ: 24.03.2013
Sveiki. Esmu vienkārsi tādā izmisumā. Es nezinu ko man darīt, lai viņa mana draudzene man piekristu. Tatad - man ir labākā draudzene jau 4 gadus. Ir tāda lieta, ka viņa klausa pēc visiem likumiem. Viņa klausa tikai saviem vecākiem. (Mēs neesam pilngadīgas) Viņa klausa pilnībā visam, ko māca viņas vecāki. Piemēram, viņa ir pilnīgi un galīgi pret cigaretēm, wp, alkoholam. Labi, jā, saprotu, ka tas ir tikai labi, bet nu kurš jaunietis tam ir PILNĪGI pret? Tad vēl, viņa nevar iziet ārā vēlāk par 22. Viņa OBLIGĀTI ir mājās ap 21. Vēlākais cikos viņa var būt mājās ir 22. Viņa baidās, ka uzreiz pēc 22 pa ielam staigās daudz narkomāni, bomži un urlas. Viņa saka, ka kad būs 18, varēs darīt ko grib. Un tad vēl, viņa man visu laiku lasa morāles. Pilnīgi visu laiku. Piemēram, viņa man māca, ka obligāti atnākot mājās no āra ir jānomazgā rokas. Tad vēl, ka pāri ceļam jāiet pie gājēju pārejas un tieši pie zaļās gaismas. Tas tā kaitina. Viņa nedara neko nekaitīgu. Es nezinu ko darīt! Aprunāties ar viņu par to vai... Tā jau ar viņu ir ārprātīgi jautri, ļoti forša meitene, bet tas, ka viņa dzīvo tik veselīgi un nekaitīgi drausmīgi kaitina. Kā es varētu labot to viņā? Negribu viņu pazaudēt tikai dēļ šī.
02.07.2013 22:20 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Man atkal ir jautājums,nedaudz par šo tēmu - kurām varbūt ir mazākas māsas vai radu bērni.. ar kādām metodēm 13-15 gadīgai meitenei iedzīt cieņu pret vecākiem, pieaugušiem cilvēkiem? Diemžēl jāsaka, ka no bērnības tā cieņa nav ieaudzināta. Ar to meiteni cenšās visādi tik galā, bet vienīgais ko dabū pretīm ir lielā spītība un pēc laika visi sūdi atgriežās. Gandrīz visi jaunieši iziet cauri visādu lietu pamēģināšanai, ballītēm utt, no tā neizbēgt, bet vismaz to cieņu, respektu vajag pret vecākiem.
02.07.2013 22:33 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
mana statistika balstās uz daudziem, bet visu pasauli jau nepazīšu :) .
02.07.2013 22:33 |

Reitings 136
Reģ: 02.07.2013
Swag, Yolo, Live Fast Die Young un tad vēl ir kategorija - absolūti normālas meitenes,kāda ir tava labākā draudzene. Ok, normāli būtu arī citreiz palikt mazliet vēlāk ārā, mazliet alko, bet, ja viņa var bez tā iztikt un būt foršs skuķis, tad jau tas ir perfekti! Tev ir paveicies, ka tev ir tāda draudzene. Klausi, ko cosmo tantes runā! Ar gadiem sapratīsi, ka nebija pamata sūdzēties :)

Sviests, ka pusaudžiem nekurīšana un nedzeršana liekas vājprāts, kas izraisa izmisumu. Sieviešu-pīpētāju procents ir līdz 40%, ne? Un ne 99% :DD
02.07.2013 22:34 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Cik jums gadu? Mana draudzene bija līdzīgā situācijā, bet vēl stingrāk. Ienākot mājās bija jāievada signalizācija un automātā aizgāja sms vecākiem cikos viņa ir u.t.t. Paslepus viņa šņauca, ņēma lsd un tā.. grūti jau tā 100% noturēt grožus un laikam nav jēgas, bet vidusceļu gan vajag, kā mani audzināja, tas jau bija pārāk brīvi :D
02.07.2013 22:35 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
nē. visi, pilnīgi visi bez izņēmuma no zināmajiem, kas atbilst raksturojumam smagi noraujas no ķēdes pēc aiziešanas pieaugušo dzīvē.
bet vispār jā, tā faktiski sanāk. wild...

Ir jau arī tāds aspekts, vai tas bērns pats to vēlas vai nē. Piemēram, kāds pie vecāku aizliegumiem var raudāt, sūdzēties savām draudzenēm un samierināties rakstot skumjos ierakstus twitterī vai taisīt dumpi un lekt pa logu ārā nakts vidū. Taču autores draudzene pati ir mierā ar šādu poziciju, izstāsta vēl savai draudzenei, kas un kā pareizi jādara utt., tātad viņai tas pašai patīk, tas ir ieaudzināts, nevis uzspiests. Tāpēc šaubos, ka šī meitene norausies.
02.07.2013 22:35 |

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
P.S. No kedes noraujas tas, kuram ir velesanas izklaideties un but tadam, ka vienaudzi, bet vecaki ir loti strikti, daudz ko aizliedz, un tur majas lidz 18 gadiem. Un tad, kad vinas tiek valaa.. tad censas izmeginat visu un atgut nokaveto. :D
Domajju, ka Tevai draudzenei tas nedraud, vina velesies izbaudit jaunibu, bet patures prata vecaku macito.
02.07.2013 22:36 |

Reitings 536
vēlas vai nē, bet kādreiz jau pamēģināt visi izdomā un voilā. padauza padauza, bet iekšā nenāk.
02.07.2013 22:37 |

Reitings 752
Reģ: 30.05.2013
Endy*, man liekas, ka tas ir jau no pašas mazotnes. Apdomāju tikko kāda biju tajā vecumā - vienmēr cieņa pret vecākiem un citiem cilvēkiem ir bijusi, bet neatminos, ka tajā laikā tiktu mācīta un neatminos, ka īsti būtu. Tātad tas laikam no bērnības. Manuprāt, palīdz parādīt kā patiesībā var būt. Par piemēru - bērns pārāk izlutināts un ar naudu izšķērdīgs, bet tikmēr aizved uz kādu patversmi, kur cilvēkiem vispār naudas nav. Cik esmu pieredzējusi, šāda prakse kaut ko sāk iekustināt prātā, jo sodīšanas un mēru noteikšana vēl vairāk sadusmos.
02.07.2013 22:37 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ieteikums - ņem piemēru!
02.07.2013 22:39 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Tā jau ar viņu ir ārprātīgi jautri, ļoti forša meitene, bet tas, ka viņa dzīvo tik veselīgi un nekaitīgi drausmīgi kaitina.

Viss, ko es šeit redzu ir tas, ka problēmas ir tev - tevi kaitina, ka draudzene to, to, to, to - kāpēc tu nevari pieņemt, ka visi ir atšķirīgi? Forša meitene, bet nedzer, forša meitene, bet mazgā rokas - nu kas tie par argumentiem? Ja TEVI kaitina, tad tā ir TAVA problēma un TEVĪ kaut kas ir jāmaina, ja traucē, nejau draudzenē. Un piekrītu pievakarei par visiem 100% - no ''draudzenes'' - autores teiktā saprotu, ka viņa ir nevis zem milzīga parent -control, no kura nevar atrbīvoties un par kuru pārdzīvo, jo viņai neko neļauj (tieši tādi bērni bieži noraujās - tie, kuriem neko neļauj), bet gan ka viņai nav nekādu iebildumu pret to, kā tiek audzināta - arī pamāca autori, kā būtu darīt labāk.
02.07.2013 22:39 |

Reitings 459
Reģ: 02.11.2011
Amons, tu to pēc sevis spried? par tām padauzām, padauzām...?
02.07.2013 22:40 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Žizele, diemžēl tai meitenei mamma neko nav iemācījusi - ne kas ir cieņa, ne kas ir tīrība, ne kas ir sevis kopšana, ne kas ir mīlestība. Pilnībā neko!
Tagad ar to visu cīnās viņas tēvs un viņas pamāte. Sievietei,kurai pašai jau ir lieli bērni un viņa tiem bērniem jau no mazotnes visu ir iemācījusi. Vienkārši, viņi vēlas, lai meitene vismaz ciena viņus, respektē, kā saka nedaudz arī baidās, ka ja savārīs sūdus par tiem būs jāatbild un pašai jāatrisina. Vēlas, lai meitene sevi sakopj, sakopj savu apkārtni. Ciena vecāku mantas utt.
Katrā gadījumā smaga situācija, vecākiem grūti, bet gribas jau tikai to labāko tam bērnam. Ļoti labi saprot, ka no ballītēm, visa jaunā pamēģināšanas neizglābs, bet vismaz to, lai galīgi nenoraujās un saprot ar galvu ko dara.
02.07.2013 22:41 |

Reitings 306
Reģ: 02.06.2012
Mani audzināja ļoti brīvi, manuprāt, tāpēc tagad esmu tāda, kāda esmu.
Un gribētos, jau atrast to vidusceļu kā audzināt savus bērnus, jo ja ir pārāk brīvi arī nav labi.
02.07.2013 22:42 |

Reitings 136
Reģ: 02.07.2013
Amon, muļķības! Pat vissuperkontrolētākie bērni atrod iespēju lietot visu, ko vien ir iespējams dabūt, ja to vēlas. Lieliski, ja pusaudžu vecumā prātiņš ir pietiekami nobriedis, ka kaut kā negribās ēst ar netīrām rokām un dzeršana līdz vemšanai neaizrauj. Mēra sajūta vai nu ir automātiska, vai arī to iegūst, kad yolo izraisījis stulbas sekas.
02.07.2013 22:42 |

Reitings 536
montiņ man ir mana statistika. pārāk daudz zināmu man eksemplāru, bet kā jau minēju visu pasauli nepazīšu. ceru, ka tu neapgalvo pēc viena piemēra, sliktākajā gadījumā pēc sevis.
02.07.2013 22:43 |

Reitings 536
milena vai es ko tādu nerakstīju?
02.07.2013 22:45 |

Reitings 752
Reģ: 30.05.2013
Endy*, drausmīgi patiesībā. Un skumjākais ir tas, ka parasti šādās situācijās nav iespējams neko izdarīt. Var mēģināt vest pie psihologa, bet tā, ka ir seansi un kaut kā jau ar laiku viņi tiek cauri tai čaulai un izdabū laukā, kas ir tas problēmu cēlonis. Varbūt tā meitene dziļi sirdī ir ļoti nelaimīga un tiešām nezina, kas ir mīlestība un tai netic, tāpēc ir tik spītīga un nekam neļaujas. Protams, arī vecāku atbalsts un rūpes ir vajadzīgas. Bet ieteiktu no sākuma psihologu, lai tiešām strādā ar to meiteni līdz tiek cauri viņai.
02.07.2013 22:45 |

Reitings 459
Reģ: 02.11.2011
amon, man ir labākais gadījums. tikai tā tava statistika ir interesanta, diezgan negatīva.
02.07.2013 22:46 |

Reitings 536
statistika jau ir statistika. viņa ir tāda kāda tā ir, nevis pievilkta uz vēlamāko pusi.
kas ir labākais gadījums?
02.07.2013 22:48 |

Reitings 122
Reģ: 24.03.2013
Paldies, man jau pietika ar 3 vienādiem viedokļiem. nevajag to pašu atkārtot. ; D
02.07.2013 22:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits