mammas autobusā

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Šorīt braucot uz darbu redzeju interesantu scēnu tā teikt .
Autobusā,tajos sēdekļos,kas domāti itkā pensionāriem,mātem ar bērniem u.t.t (tur kur 2 sēdekļi,un pretī 2 sēdekļi. sanak 4 sēdekļi viens otram pretī,autobusa priekšā) sēž 2 mammas katrai viens sīkais,bērnudārza vecums. un vienai mammai tas sīkais sēž mierīgi blakus,bet otrai uzkāpis uz krēsla ar kājām stāv,mīcās pa to sēdekli un vel plastmasas lāpsta rokā ko švitina pa gaisu (to lapstu tas bērns ņēma mammai no rokas ārā,šī sakuma nedeva tad viņš sāka sist viņai pa rokām,un niķoties un tad mamma atdeva)Un tagad tas sīkais kurš sēž,redz,ka viņam pretī bērns stāv uz tā krēsla un ,protams,viņš arī grib stāvēt,un viņa mamma pateica kko tādā gara " Nedrīksts tāvēt uz kresla,tur cilveki sēž,tu man esi kārtīga un audzināta meitene ,tā tik neaudzināti bērni dara. " (vārds vārdā neatceros,bet kkā tā) Un tad tā māte kura ļāva savam bērnam stāvēt uz krēsla sāka otrajai mātei d*rst :D virsū,ko viņa iedomājas,viņas bērnu par neaudzinātu saukt u.t.t pretī sieviete neko neteica viņai.
Ko jūs par to sakat? es uzskatu,ka nav normāli ļaut bērnam stāvēt uz kresla,kur citiem jāsēž,ta ir neaudzinātība no mātes puses.
28.05.2013 10:52 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Kā tas ir neko nevar pateikt savam bērnam? Vai tas nozīmē, ka viņš ar netīrām kājām var mīcīties pa sedēkļiem, kur citi cilvēki pēc tam sēdēs?
28.05.2013 11:19 |

Reitings 257
Vel varu pastāstīt.
strādāju lielā apgērbu veikalā un tur vispār brīnumi notiek ar tām māmiņām.

citas atnāk ar zīdaiņiem tajos groziņos. nezinu kā viņus pareizi saukt,bet tāds specials groziņš kur ieliek bērnu un nēsā,varbūt tas pats kas zīdaiņu autokrēsliņš,tiešām nezinu. Bet ,kas mani pārsteidz,ka daudzas mātes noleik to zīdaini groziņā kkur veikalā un pašas iet staigāties. vnk noliek veikala vidū pie zemes un iet iepirkties,ik pa laikam atnākot un uzmetot tam bēbim drēbes virsū,kio pirks. nu šausmas manuprat . un viena vispār nolika starp krustiem un apļiem,kur drēbes sakarinātas un cilvēki cauri staigā.Cilveks mierīgi var neredzēt,ka pie zemes bēbis ,un paklupt aiz ta groziņa. Kas tad būs.?

Vēl ir vecāki ar bērniem 3-7 gadi un tie skraida ka traki pa veikalu,vecakiem vienalga. bieži vien tas beidzas ar to,ka bērns ieskrien stiklā,jo neredz,ka tas ir stikls ,kautgan tur izlīmes salīmētas,izskrien vispār no veikala ārā velns viņ zin kur,vai arī atsit galvu pret rociņu kur drebes sakarinātas. Un tad vel vaino pārdevēju,jo nepieskaitīja viņas bērnu :D:D !
28.05.2013 11:20 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nu nezinu, atceros savu māsiņu, mājās vienmēr mani klausīja, kā izgājām ārā, sāka man veikalā pa seju dot, bļaut. Mājas visatļautības nebija.

Bet šajā gadījumā var redzēt, ka mamma sākumā nedeva to lāpstiņu, bet lai izēgtu traci autobusā, tomēr atdeva. Nu nav jau tā, ka varam pilnīgi spriest, ka slikta mamma un bērnam ir visatļautība.
28.05.2013 11:22 |

Reitings 5075
Man liels šoks bija nesen veikalā " CUBUS", iet māmiņa, stumj bērnu ratiņus, runa pa telefonu. Tie ratiņi kka nogāzās un viss bērns ar kulbu izlidoja uz grīdas, mamma turpināja runāt pa telefonu un žonglējot ar vienu roku lika bērnu ratos. Lūk te var pateikt cik laba vai slikt mamma.
28.05.2013 11:24 |

Reitings 133
Reģ: 16.05.2013
Pilnībā piekrītu mātei,kura aizrādīja. Varbūt tai otrai liks beidzot saprast kā jāieaudzina bērns uzvesties sabiedrībā. Pati audzinu meitu,ir ļoti maza vēl,bet daudz ko jau aizrādu,lai vēlāk nebū problēmas ar klausīšanu.
28.05.2013 11:24 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Par Libras stāstu sasmējos :D :D :D
Bet ja pa tēmu, tad man arī besī, ka sīkie ar dubļainām kājām stāv uz krēsliem vai spārda pretim sēdošo. Un vienmēr par to aizrādu.
28.05.2013 11:25 |

Reitings 257
Mi amor,tas jau kā šausmu stāstā ,varbūt tā bija aukle bērnam,negribas pat ticēt,ka māte pret savu bērnu tik vienaldzīgi izturas 0_o
28.05.2013 11:26 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Es arī tās mammas pusē, kas neļāva kāpt ar kājām uz sēdekļa. Vispār man neaptverama ir situācija, ka mazs bērns var neklausīt, niķoties, krist gar zemi veikalos, bļaut un pieprasīt. Tas ir kaut kas nenormāls. Man bērns nekad tā nav darījis un nekad pat domās neuzdrošinātos kaut ko tādu darīt, jo domāju tas viss ir audzināšanā. Man pat bija gadījums, kad es ar meitas biju veikalā (meitai tolaik bija kādi 3/4 gadi) un kāds pusēns arī ap tādu vecumu veikalā pie letes norkiīt uz grīdas, dauza kājas, brēc, puņķojas, ka grib kaut kādus tur saldumus, māte neko padarīt nevar. Nu pretīgi skatīties. Mana meita man prasa "mamm, kas tam pusītim noticis?" . Pat mazi bērni brīnās. Arī man, protams, kā jebkurai mātei, ir bijusi situācijas, ka bērns veikalā kaut ko prasa, bet ko nepirkšu. Tad bērnam tiek tā arī pateikts un tas ir punkts, saruna tālāk par to neturpinās un bērns saprot, ka nē ir nē un bez variantiem un ka šo atbildi nemainīs nekas, līdz ar to teātrim nav apsolūti nekādas nozīmes.
28.05.2013 11:26 |

Reitings 81
Reģ: 17.02.2013
No līdzīgas sērijas- ar dzīvniekiem veikalā nevar, bet ļaut bērnam ar zābakiem stāvēt ratiņos, kur citi pēc tam liek savas preces, tai skaitā pārtikas, var....
28.05.2013 11:27 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Mi Amor
Un Tev liekas normāli mīļā miera labad atļaut ar netīrām kājām kāpelēt pa krēsliem? Tu mājās arī atļauj ar dubļainām kājām lēkāt pa gultu? Tak labāk ir aizrādīt, lai pabļauj sīkais, nevis pievērt acis un vēl apvainoties par aizrādījumu.
28.05.2013 11:28 |

Reitings 5075
Nu varbūt arī aukle.
28.05.2013 11:28 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Bērns ir vecāku spogulis!

Un vienmēr būs gan deģenerāti, gan normāli cilvēki.
izklausās ļauni, bet...tā ir. Bērns ienāk šajā pasaulē, kā tīrs trauks, ko tajā ieliek, tas arī no viņa dienās sanāks. Un, ja paši ir tukši, tad neko ielikt nav iespējams, ...izaug kā nu pagadās.

Par šādu vecāku nenovīdību sodi būtu jāliek, jo "māmiņa" klaji riskē ar sava bērna veselību/dzivību + apdraud arī citus.
Pilnigi esmu tās sievietes pusē, kas savā ziņā aizrādija.
28.05.2013 11:29 |

Reitings 5075
Es nekur neizlasīju, ka bērnam bija dubļainas kājas. Zinot, kādas nogurušas, stresainas var būt māmiņas, nekad neprovocētu otru, sakot, ka viņas bērns ir neaudzināts.
28.05.2013 11:30 |

Reitings 1493
Mamma savam bērnam pati izlems, kā atteikumu noformulēt, un tas nav nekas nepatiess, ka tikai neaudzināti bērni tā uzvedas. Ja otra māte to uztvēra tik personīgi, nez, man vietā nāk tikai teiciens "kas vainīgs, tas bailīgs"... Ja būtu tik 100% pārliecināta, ka viņas bērns dara pareizi, tak sēdi tālāk mierīgi un nebāzies, kur tevi nesauca!
28.05.2013 11:30 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Teikšu godīgi - man ilgus gadus nepatika bērni. Neteikšu, ka šobrīd esmu par viņiem sajūsmā, bet vismaz sapratu, ka ar bērnu ir tāpat kā ar dzīvnieku (nenoēst mani par šo salīdzinājumu!) - pie šausmīgās uzvedības ir vainīgs tas, kurš nav audzinājis. Pats bērns nav vainīgs, ka viņam ir stulbi vecāki. Jo bērns, piedzimstot un augot, nezina, kas ir pareizi un kā ir jārīkojas, to visu viņam iemāca.
Atceros, ka kursos mums mācīja par šo bērnu krišanu gar zemi, aurošanu līdz nemaņai, ja kaut kas nenotiek pa bērna prātam. Mazais testē robežas un skatās, ko viņš var atļauties un, kādas ir tam sekas. Tiklīdz vecāks šādai manipulācijai ļausies, savu autoritāti bērna acīs viņš zaudēs un mazais zinās - kā sāks aurot, viņam būs viss, ko vēlās. Un tur nelīdzēs ne lamāšanās, ne lūgšanās.
28.05.2013 11:32 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Libra.
Super gadījums. Bet es tantuka vietā arī vicinātu kājas mātei virsū, kamēr neapniks un nenomierinās sīko. Šitādām mātēm arī rodas šitādi nenormālie.
28.05.2013 11:33 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Mi amor, bet kāpēc tad tā māte ir tik tupa (atvainojos), ka nesaprot, ka citiem nepatīk sēdēt uz bērnu piekāpelētiem krēsliem. Pofig dubļainas vai nedubļainas kājas! Varēja tad vismaz apavus novilkt!
28.05.2013 11:36 |

Reitings 1493
Libra, pilnīgi piekrītu un salīdzinājums, kaut vienkāršots, bet pa lielam patiess.
Zinu no dzīves piemēru, ka maz bērns neniķojas vispār tikai tāpēc, ka jau zīdaiņa vecumā pie katra pirmā raudiena neviens pie viņa neskrēja. Vecākiem lauku darbi bija jāpaveic, ienāca apskatīt tikai ik pa laiciņam.

Savukārt vīra mazā māsa tiek ļoti stingri audzināta, reizēm šķiet - nu ko viņai neko neļauj?! Bet no otras puses, viņa ir apzinīga, ir laiks, kad var muļķoties, spēlēties un kāpelēt pa galvu, bet ir iemācītas situācijas, kad jāuzvedas kārtīgi.

Bet, kā jau sākumā minēju, tāpat kā ar dzīvniekiem, tā arī bērnus gribas lutināt un utjināt. Tikai tas viņiem dod visatļautības sajūtu ar laiku, un tiek sākts kāpt uz galvas.
28.05.2013 11:37 |

Reitings 5075
Bet ziniet kā ir, tagad gandrīz visur, kur lasu par to kā pareizi audzināt bērnu, rakstīs, ka bērnu nedrīks sist vai pacelt uz viņa balsi. Vajag mīļi paskaidrot, ka tā nedrīkst.
28.05.2013 11:40 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
ja piekritu par to, ka berns parbauda robezas, ar mani berns uzvedas ka engelits, ja veikala pasaka ka sulina sodien nebus vins saprot un vis ok, klausa un viss ir kartiba, bet ar teeti...tas ir arprats, es savu bernu pat nepazistu, kad vins ir ar teti, jo tetis ir atlavis sew uzkapt uz galvas :@
28.05.2013 11:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits