Grūtniece ārzemēs

Reitings 10
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Esmu UK un plānoju mazo, bet man iekšā ir bailes no tā, ka šeit būs tas viss process daudz grūtāks, jo tomēr te var būt kaut kāda veida problēmas saprasties ar ārstiem par šo tēmu valodas dēļ vai kaut kas cits, kaut arī valoda man ir labā līmenī. Es īsti neuzticos ārstiem šeit, jo man pašai ir bijusi negatīva pieredze un man liekas es uztrauskšos vienmēr vai kaut kas nav kārtībā, vai viss ir ok ka tam jābūt... . Nezinu varbūt te viss arī būtu OK, nav neviena paziņa, kas gaidītu vai dzemdētu bērniņu te. Vai jums ir kādas pazinas vai pašas esat varbūt iznēsājušas vai dzemdējušas bērniņu UK vai citur ārzemēs, varbūt varat dalīties ar pieredzi vai vienkārši jūsu viedokli.
Paldies.
16.05.2013 14:04 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
tatler jā man ir nojausma un ? :D

Pozitīvie stāsti ir no tām,kurām grūtniecībā viss čiki.
- būtu vairāk tik '' pozitīvu '' cilvēku , kāda esi Tu

Vitamīnus pērc un dzer pati tos , kā medikamentus nevienam neizraksta , usg 5 mēnesī pirmā un tad 7 ja pareizi atminos.
16.05.2013 17:40 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Marta, tā daudzās vietās ir, par dabisko atlasi to sauc.

Bet vispār es domāju,ka nav vispār pamata uztraukumam par to,ka gribās mazuli, dzīvojot UK.
Man šķiet ,ka Anglijā cilvēki/ārsti ir daudz jaukāki un saprotošāki,nekā Latvijā.
Un angļiem it īpaši pirmajā vietā dzīvē ir drošība un veselība.
Kā arī, vai tad veselības apdrošināšanu nesedz darba vieta?
16.05.2013 17:42 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
írijas mazpilséta - pirmajá trimestrí ja nu kas- uz saglabáshanu neliek, ne usg, neká. kamér nepaiet 3 méneshi tu neskaities stávoklí. nekádus vitamínus neiesaka dzert, toties tieshám ljauj lietot alko (bet nu domáju, nevienai tas neienáks prátá), meitenei ar negatívu asinsgrupu ( viens bérns jau ir, vírietim pozitíva) nedod nekádus preparátus veiksmígai grútniecíbai (protams, 3 spontánie, jo nesaderíga asinsgrupa ar bérnu), meitenei, kurai pédéjos 4 méneshus pamazám gája nost augljúdenji, pateica, ka nekas traks, tá médz bút, pirms dzemdíbám údenju jau nebija, bérns varéja nomirt.

já ir pozitívie stásti, ko zinu - bet tur bija parauggrútniecíbas- nekádu sarezhgíjumu.

ja búshu stávoklí te, noteikti papildus shejienes árstiem sazináshos ar kádu ginekologi Latvijá. labák nodroshináties ar papildus info
16.05.2013 17:44 |

Reitings 6947
Jasmīne, nevajag uzreiz lekt virsū ar uzbraucieniem cilvēkam, kuru tu nepazīsti un par kuru tev nav ne jausmas - ko viņa ir piedzīvojusi.
16.05.2013 17:45 |

Reitings 1023
Es nevienam nelecu virsū , ar mani runā , es atbildu . Piedzīvot var jebkurā pasaules malā un tas nenozīmē , ka tā būs tagad visiem UK
16.05.2013 17:47 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Jasmīne, Tu mani nesaprati pareizi. Es vienkārši interesējos par cenām. Vai ir kāds paziņa,kuram ir veselības apdrošināšana? Zini kas un kā notiek? Es labprāt iegādātos veselības apdrošināšanu,jo līdzšinējā pieredze ar UK ārstiem ir bijusi dažāda. Es neslimoju ar klepu un iesnām,man ar to nav bijušas problēmas. Man ir tieši bijušas problēmas ar A&E ārstiem.

Kad es 3x biju ātrajos ar asiņošanu grūtniecības laikā,man netika darīts pilnīgi nekas,jo urīna analīzes man taču labas, asinsspiediens man arī labs. Tas taču normāli,daudzām asiņošana ir grūtniecības laikā. :D Nu nedara viņi neko līdz 3 grūtniecības mēnesim, nu absolūti neko. Nu jā, asinsspiedienu pārbauda,tad gan ir ļoti svarīgi!

Par pozitīvu šo pieredzi ar UK mediķiem sauc tikai tās,kurām nav bijušas problēmas. Kā sākas problēmas, pavisam cita lieta. Nenoliedzu,ka ārsti ir smaidīgi un visādi jauki.Bet, piemēram, tur,kur mēs ar vīru bijām, mūs apskatījā parastas māsiņas, izjautāja mani,paspaidīja vēderu. Tālāk viņa aiziet aprunāties ar KAUT KĀDU kolēģi un tas KOLĒĢIS,kurš mani vispār nav redzējis izlems kādu palīdzību man sniegt! Visas reizes es ar asiņošanu esmu aizsūtīta mājās,jo tas ir normāli.

Un tā ir ne tikai UK,bet arī daudz kur. Latvijā,ja ir problēmas ar grūtniecību,liek uz saglabāšanu,jaunā māmiņa guļ slimnīcā un viņu uzmana,lai tikai nenotiktu spontānais aborts, bet tas tikai tāpēc,ka LV domā par demogrāfiju,tur dzimstība maza. UK jau tos bērnus nevajag,tur arī necīnās.
16.05.2013 17:52 |

Reitings 2015
Jasmīne, ja grūtniecei pirmajā trimestrī būs asiņošana un viņa atradīsies UK,tad tā notiks ar visām kā notika ar mani. Es negribu būt negatīva,bet ir jāsaprot,ka visādi var gadīties. Un jārēķinās.
16.05.2013 17:56 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
tikai 5. menesi pirmais usg...sausmas. nu ir limenis
16.05.2013 17:56 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nē, es nebiju apmierināta ar ārstiem un it īpaši ar vecmātēm UK. Iesaku dzemdēt Latvijā. Sanāk dārgāk, bet attieksme pavisam cita, jo mūsu ārstiem (protams, ne visiem) tiešām rūp bērns. UK mani pat ginekologs uz galda ne reizi neuzlika. 3 nedēļas bija jāgaida, lai vispār kaut kādu ziņu saņemtu no vecmātes. Un ziņu saņēmu arī tikai tad, kad 3x biju personīgi aizgājusi apjautāties, kad mani pieņems.

Tā Morgan piesauktā zīdaiņu mirstība ir absurds arguments. Labāk paskatieties, cik abortu tur tiek veikts un, cik slimu bērnu dzimst.
16.05.2013 17:58 |

Reitings 2015
Man labākajam drauga mamma ir manas mātes vecumā. Viņa ir dzemdējusi bērnus gan Latvijā, gan šeit. Viņa viennozīmīgi ir par Latviju. Tad,kad man sākās problēmas, viņa ar koku mani dzina,lai es braucu uz LV, jo šeit būs traki un nepalīdzēs.
Un es uzticos tādiem cilvēkiem,kas ir dzemdējuši gan vienā,gan otrā valstī,jo tad vismaz var salīdzināt kas un kā. UK viņa divus bērnus pazaudēja, Latvijā visi piedzima. :)
16.05.2013 18:02 |

Reitings 1023
Pilns ar viņām ir . Katrai savas fiškas . Guglē , pēti un izvēlies sev piemērotāko. Sākot tuvu 200 un uz augšu var rēķināties ģimenei.
Kā jau teicu , katrai savas '' fiškas '' pēc tam tikai sēdi netā un kad vajag P. tikt uz usg , ieej attiecīgajā mājaslapā , izvēlies ārstu un nobuko vizīti un dodies .

A&E ārsti ja nebūsi komā kad Tevi ievedīs neko nedarīs , man pašai ir tā bijis , man pat pateica , ka varu pat labāk nemaz nemēģināt braukt pie viņiem ( sekretāre pa telefonu ) , tas gan nebija saistīts ar grūtniecību .
16.05.2013 18:03 |

Reitings 6947
tatler, tā arī ir tā dabiskā atlase. Ja bērns izdzīvo pirmo trimestri, tad arī viņi ņem un sāk strādāt ar to. Es īsti nesaprotu kāpēc tā. Latvijā taču tā nav? Vācijā arī tā nav.
16.05.2013 18:03 |

Reitings 6947
Man Anglijā nepatīkama pieredze bija ar ārstiem,kad darbā guvu traumu, likās,ka pirks lauzts, viss uzpampa un zils palika. Sāpes mežonīgas. Slimnīcā man teica ,lai iedzeru pretsāpju tabletes, un daktere ar savu roku, apņemot manu roku dūrē ,teica : - Nu re, pirksts kustās, nav lauzts!
16.05.2013 18:07 |

Reitings 6947
Tāpat mani satrauc tas,ka uz dzemdībām var braukt tikai tad,kad jau atvērums jau ir čutne tāds,ka'bērns jau pa pusei ir ārā.
16.05.2013 18:08 |

Reitings 2015
Jasmīne, ģimenei - tas ir domāts,ka man,vīram un bērniem,ja? Tas ir uz mēnesi? Man liekas,ka šādu apdrošināšanu ņemsim,kad sāksim domāt otrreiz par bērniņu.
Tu pareizi saki, A&E,kamēr es sēdēju un gaidīju rindā, viens onka tur tak ar sirdi gandrīz aizgāja. Viņu tikai tad aizveda,kad viņš nokrita gar zemi, ļoti ceru,ka izdzīvoja!

Marilyn, nezinu. Latvijā uztraucas par dzimstību, Latvijai bērnus vajag,tāpēc arī tā cīnās. UK to nedara,jo sīči uz katra stūra. :) Vismaz man tāds iespaids. Ja Anglijā būtu zema dzimstība,noteikti kaut kas mainītos, pagaidām paliek tāpat.
16.05.2013 18:08 |

Reitings 2015
Jā, mani arī uztrauc tas,ka slimnīcā neņem,ja nav atvērums tik un tik. Par to,ka citas brauc dzemdēt uz Latviju, es nezinu kā tas paveicams.
Piemēram, drīkst tak lidot līdz 7.mēnesim,ja nemaldos. Tātad,jāpaspēj uz LV pirms septītā mēneša un tad tur ~2 mēnešus gaidīt,kad mazais nāks pasaulē? Pa to laiku jādzīvo kaut kur,bet ja visi jau dzīvo UK, nav jau iespējas citiem,kur palikt to laiku un gaidīt,kamēr mazais nāks pasaulē. Pie tam, vīrs arī nevar būt blakus. Ok,paņemt atvaļinājumu, bet cik ilgi? Maximums mēnesi, bet nav jau teikts,ka mazais piedzims tieši laikā. Pasteigsies vēl ātrāk vai tētim atvaļinājums beigsies,bet sīcis vēl negrib dzimt. :D
Tā dzīvošana UK un braukšana dzemdēt uz LV baigi sarežģītā lieta. Es ļoti gribētu ģimenes dzemdības, lai arī bēbja tētis paliek pa nakti slimnīcā. Tā taču ir iespējams Latvijā, vai ne? UK laikam tā nav. Te jau ir bez maksas epidurālā anestēzija, dzemdēšana baseinā utt., bet līdz tam ir jāpaspēj. Citas pie slimnīcas durvīm jau dzemdē,ka līdz tam baseinam nemaz netiek. ;)
16.05.2013 18:13 |

Reitings 6947
tatler, var taču braukt ar mašīnu uz Latviju, nejau tikai lidot ir iespējams. Un tad gan ir jāņem brīvs. Bet vēlāk sarežģītāk ar zīdaini atpakaļ braukt uz UK.
16.05.2013 18:15 |

Reitings 2015
Marilyn, jā,ar mašīnu braukt arī var, bet sākt dzemdēt kaut kur Francijas vidienē vai uz kuģa Lamanšā arī negribētos. :D
16.05.2013 18:19 |

Reitings 6947
tatler, nu nevajag jau braukt pēdējā brīdī :D
16.05.2013 18:21 |

Reitings 2015
Marylin, ko zini, citām piedzimst arī 7.mēnesī. :D
16.05.2013 18:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)