Pirm 1.5 gada biju Tavā situācijā. Man bija labs darbs, iespējas, bet.. draugs pārcēlās uz citu valsti. Kādu brīdi domājām, ko darīt un tad izlēmām, ka braukšu pie viņa, jo tajā brīdī sev paaugstinājumu darbā neredzēju un tas gremdēja manu motivāciju tur strādāt, zināju, kurā datumā rakstīšu atlūgumu un.. nedēļu pirms tā datuma man piedāvāja sen kāroto paaugstinājumu :D Es atteicos, uzrakstīju atlūgumu plānotajā datumā un pārcēlos uz citu valsti.
Šeit gadu nevarēju atrast darbu. Precīzāk sakot tādu darbu, kādu meklēju, jo domāju, ka tas ir tas, ko man vajag. Kopš atbraucu uz šejieni, par manu aizraušanos ir kļuvis ēdiens - gan tā sastāvs, pareizs uzturs, gan arī, protams, gatavošana. Tad nu sāku rakstīt recepšu blogu. Pirms pāris mēnešiem izlēmu profesionālajā ziņā sākt skatīties uz citu pusi, nosūtīju CV uz vienu restorānu un nākamajā dienā jau biju pārrunās, aiznākamajā sāku strādāt. Un man tik ļoti patīk! Man patīk tas darbs ar cilvēkiem, pasniegt viņiem ēdienu, sagatavot (esmu kaut kas pa vidu starp pavāra palīgu, viesmīli un virtuves darbinieku) un redzēt, ka ēdiens cilvēkus iepriecina. Man ir sajūta, ka viņi nāk pie manis gardi paēst un prom dodas apmierināti, laimīgi. Tā arī lēnā garā virzos pretī savam sapnim - mazai, mīlīgai kafejnīcai.
Vai es gribētu atgriezties birojā? Nekad! Kā atceros tos papīra kalnus, milzīgo atbildību, stresu, spriedzi.. Nē, paldies.
Protams, no daudziem saņemu šķību skatienu, sak' Latvijā biji tādā darbā, bet tagad nēsā traukus un griez gurķus. Jā, šiem sabiedrības uzskatiem par to, kas ir un kas nav labs darbs, ir visgrūtāk stāvēt pretī, daudzi nesaprot, ka ne visiem ir aicinājums sēdēt 8h dienā pie datora, nēsāt kostīmiņus un naktīs negulēt dēļ stresa darbā.
Jā, tas prasīja man daudzus gadus birojā un augstskolā, lai saprastu, ka tas ir tas, ko es negribu :D Bet labāk vēlāk, nekā nekad :) Tagad esmu laimīga savā vietā un tas ir galvenais!