visu apģērbu gludināšana

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Jautājums, vai jūs gludinat visus savus apģērba gabalus? Vai tomēr uzskatat, ka tāpat ir labi, neredz, ka saburzījies?

Es šodien gludinot kārtējo kaudzi, aizdomājos. Līdz saviem 22, 23 gadiem negludināju neko, blūzes kuras būtu jāgludina tajā laikā nevalkāju. Likās, ka tāpat drēbes neizskatās saburzītas. Bet tad vienu dien, izcēlu visas maikas, krekliņus no skapja un kārtīgi izgludināju. Smuki salocīju un atliku atpakaļ plauktos. Atceros dienu kad jau trešo dienu pēc kārtas uz darbu uzvilku tos pašus svārkus un glītu topu, abi apģērba galabi tika no rīta izgludināti, agrāk nekad šos apģērba gabalus negludināju. Satiku no rīta kolēģi un man tika izteiks kompliments cik labi šodien izskatos, itkā drēbe tā pati, bet kautkas esot savādāks. Un visu dienu bira komplimeti par ko biju ļoti pārsteigta. Šādas situācijas atkārtojās vairākkārt, pat viecu experimentu un uzvlku negludinātas drēbes par ko iepriekšējā nedēļā saņēmu patīkamus vārdus, nekādu emociju šoreiz. Un mums kolēģi/es ar komplimenties neskopojās, arī ja valkā to pašu.

Reiz izlēmu 2 nedēļas no vietas katru rītu nofotogrāfēt savu apģērbu, vienu dienu gludinātu, otru negludinātu. Piebildīšu, ka vienmēr likās, ka šiem apģērbiem tāds materiāls kurš gludināšnau neprasa. Un ziniet, biju pārsteigta, ka lai cik gluds materiāls (nerunāju par 100% visiem), var pateikt, ka drēbe negludināta. Gludināta izskatās labāk, kopskats ir daudz koptāks.

Kopš tā laika gludinu praktiski visu, gan mājas kokvilnas krekliņus, gan apakškrekliņus, pat pidžammu. Man jau tuvojas 25, šķiet, ka piedien tomēr vairāk rūpēties par izskatu. Agrāk likās, ka es jau pavisma jauna, man piedodams.

Garš un bla bla bla teksts, bet padalaties ko, kā un cik jūs gludinat?!
23.03.2013 20:10 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Gandriiz neko negludinu, tikai viira polo kreklus, kuri savadaak nav valkaajami, bet leenaam vinju saaku pieradinaat pirkt neburziigaa auduma kreklus. Sev apgeerbu peerku taadu, kas nav jaagludina. Es to laiku labaak izteereeju, braucot ar riteni vai palasot graamatu. Arii mans viirs nesaprot, kaapeec dazi indiviidi meedz gludinaat gultasvelju, zekjes, dzinsas utt.
23.03.2013 22:53 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man ļoooti patīk gludināt, bet apakšveļu, zeķes? Nu, kāda jēga man gludināt zeķi? Gultas veļu arī negludinu, pirmkārt, veļas mašīnai ir tas režīms, ka it kā pēc iespējas nesaburzītāka, otrkārt, palagu es visu dienu gludinātu (liels)+ tas ir apliekams nevis uzklājams, līdz ar to pieguļ gultai un vispār neko ieburzītu nevar redzēt, pārvalki nav īsti saburzīti, bet tos arī mēs neizmantojam, kā lielākā daļa cilvēku, īsti tā negludināšana netraucē, un paliek spilvendrānas..tās pārsvarā izgludinu.
23.03.2013 23:03 |

Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Atzīšos - man riebjas gludināt un bieži vien apdedzinos procesā, bet nevar negludināt, jo tad viss izskatās kā no d*** izrauts!
Patīk labi izskatīties, arī, ka draugs labi izskatās. :) Gludinu visu, izņemot gultas veļu, zeķes, apakšveļu, biezos džemperus.
23.03.2013 23:22 |

Reitings 278
Reģ: 23.03.2012
Man laikam jānokaunas sakot, ka neatceros pēdējo reizi, kad vispār kaut ko gludināju...
23.03.2013 23:25 |

Reitings 287
Reģ: 26.08.2012
Es nekad negludinu, bet viss vienmēr ir smuks un taisns. ; D
Tātad, kad izņem veļu, tos slapju saloku, it kā tā būtu sausa, pagaidu kādu 1 h, un lieku žāvēties, un jā, viss,- taisns bez gludināšanas. :)
Protams, blūzītes vajag gludināt, bet tā- neko praktiski.
23.03.2013 23:30 |

Reitings 1434
Atzīšos, esmu no tiem cilvēkiem, kas gandrīz visu gludina. Jā, pat apakšveļu, krūšturus un zeķītes, pat mājas drēbes. Nezinu, man kaut kā patīk, ka viss ir izgludināts. Gultas veļu gludinu, salokot uz pusēm, pa kārtām. Vienīgais, ko negludinu ir legingi. Žaketes, kleitas, svārkus nesu uz ķīmisko tīrītavu.
24.03.2013 01:15 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Gludinu pilnīgi visu! Mamma tā pieradināja no bērnības un savādāk nemāku. Kad ex draugs smejās par to, ka gludinu drēbes, jo pie viņa mājās negludina NEKO, likās dīvaini kā var negludinātas drēbes vilkt. Īpaši gludinu gultas veļu un dvieļus - ar viskarstāko temperatūru. Dievinu supergludu, siltu gultasveļu uzklāt vakarā. Džinsi gludināti ilgāk tur formu, ja neizgludinu tad ātri izstiepjas ceļos.
24.03.2013 01:21 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
gludinu pilnigi visu, ari apaksvelu un zekes.
24.03.2013 03:12 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man riebjas gludināt. Protams, blūzes un auduma bikses vajag izgludināt, bet tas arī viss.

Man pat nebūtu laiks, lai gludinātu. Es tā vakar parēķināju, ka lielākoties man pēc darba vakarā ir 3-4h laika, līdz es eju gulēt. Tajā laikā arī kaut kas ēst jāuztaisa, jāpaēd, jāizlasa, kas pa dienu noticis pasaulē, jāatpūšas kopā ar vīrieti un nedaudz par studijām jāpadomā. Kāda vēl gludināšana? :D
24.03.2013 07:17 |

Reitings 7497
gludinu tikai pirms attiecīgās drēbes uzvilkšanas, ja tas ir nepieciešams. tas ir ļoti reti.

dvieļus un gultas veļu negludinu - neredzu jēgu, jo tie tik un tā iztaisnojas pāris h laikā.
24.03.2013 07:54 |

10 gadi
Reitings 13809
Praktiski negludinu, jo man riebjas to darīt. Ja kaut kas jāgludina, palūdzu, lai vīrs to izdara.
24.03.2013 09:40 |

Reitings 1111
Es arī neatceros, kad pēdējo reizi būtu kaut ko gludinājusi.. Man ir tādi apģērbi, kam it kā gludināšana nav nepieciešama. Bet jāpamēģina sākt :)
24.03.2013 09:48 |

Reitings 3084
Esmu savā laikā atgludinājusi baltos kreklus, buktējusi bikses...Nu gludeklis man, protams, ir :D
Gludinu tikai galējā variantā. Darba apģērbu man nodrošina jau izgludinātu, tā ka atkrīt lielā gludināšana.
Protams, blūzes ir jāgludina. Bet, ja man skapī būs vairāki apģērba gabali, es ņemšu un vilkšu to, kas nebūs jāgludina, nevis speciāli gludināšu.
Vispār, man jāiegādājas gludināmais dēlis. Varbūt šim procesam veltītu vairāk laika.
24.03.2013 09:53 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Gludinu gultas veļu, t-kreklus, dvieļus, nu principā tos apģērba gabalus, kuriem vajadzīga gludināšana. Bērnam gludinu visu. Mājas drēbes gan negludinu, taču tās neizskatās saburzītas, jo smuki izkarinu. :)
24.03.2013 10:04 |

Reitings 2258
Man ir 25 gadi. Kopš 17 gadiem neko vairs negludinu, jo no ta laika nedzīvoju kopā ar savu māti. Ikdienā apģērbs tāds, kas nav jagludina (tiesa gan, ļoti rūpīgi pēc mazgāšanas izpurinu katru apģērba gabalu, kamēr mitrs un ļoti glīti uzkarinu uz režģa, nelietoju nekādus knaģus, lai nebūtu iespiedumi apģērbā). Jā, esmu domājusi par gludekļa iegādi, bet pagaidām no manas garderobes gludināmas drēbes ir ir tikai 2 vasaras kleitas, un tad es varu aizņemties gludekli no kaimiņienes, tāpēc netērēšu kaudzi naudas :D
Pieļauju, ka biroja darbinieces, šausmās iepleš acis, šo lasot, bet es strādāju ar sīčiem, tātad: kokvilnas krekli, plāna adījuma jaciņas, kas ir gludas, ja pareizi izkarina un džinsi, reizēm džinsa tipa šorti ar zeķubiksēm vai legingiem apakšā...tos man tagad būtu jāgludina? :D Gultasveļa man ir 220x220cm, ja kāds to visu grib gludināt, tad lai viņam karogs rokā un uz priekšu, jo es gultas veļu mazgāju katru nedēļu, reizēm biežāk.
Un vispār, apģērbu, kas jau ir valkāts, bez mazgāšanas atkārtoti nedrīkst gludinat, jo tā tu iecep audumā iekšā netīrumus un putekļus, kas pa dienu "neredzami" tur pieķērušies. Tas gan ir kaut kādas mājturības skolotājs teksts, bet atceros no skolas laikiem...
24.03.2013 10:56 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
drebes, kuras vajag gludinat, piemeram, bluzes, maikas, dazada materiala svarkus, bikses vai kleitas-tas tad ari gludinu. bet visu pec kartas ne, ja nav vajadzibas.
p.s ieprieks gan jau staigaji neviziga-saburzitas bluzes utt.kolegi gan jau aiz muguras aprunaja:D
24.03.2013 11:53 |

Reitings 419
Reģ: 08.01.2013
Uz jauno mājvietu nemaz neesmu paņēmusi gludekli līdzi, tas nozīmē, ka es negludinu. Bet man arī šķiet nav tādas drēbes, kuras baigi burzītos, ja arī kādreiz kaut kas ir bijis ļoti saburzījies, tad vienkārši to nevelku. Agrāk bijušajam puisim gludināju kreklus un tad pie reizes sev kādus svārkus vai blūzi. Nekad nav patikusi gludināšana.
24.03.2013 12:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits